
كاهش 7 درصدي جمعيت موشهاي پايتخت
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران گفت: آمار دقیق جمعیت موش در پایتخت آذر ماه اعلام میشود. رحمتا... حافظی در نشست مشترک معاونت خدمات شهری شهرداری تهران و کمیسیون محیط زیست و سلامت شورای شهر در خصوص کنترل و مبارزه با جانوران مضر شهری، با اشاره به اقدامات جامع که از اوایل سال گذشته انجام گرفته است، گفت: در ابتدا جمعیت موش در شهر تهران یک تا ۲ میلیون و در آخرین آمار ۳۰ تا ۳۵ میلیون اعلام شد که تمامی این آمارها غیرعلمی بود. او با اشاره به اینکه شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران برنامههای ویژهای را در اینباره در دستور کار خود قرارداده است، اظهارکرد: براساس آخرین آمارها جمعیت موش در شهر تهران یک میلیون و ۸۰۰موش اعلام شد که براساس بازدیدها در سال گذشته شاهد کاهش آمارها در این زمینه بودیم.
رضا قدیمی، مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران با اشاره به ماده ۳۱ برنامه پنج ساله دوم شهرداری تهران و همچنین بند ۱۵ ماده ۵۵ قانون شهرداری ها گفت: کنترل جانوران مضر شهری که شامل موش و سگ های بدون صاحب می شوند، بر این اساس بر عهده شهرداری تهران است که در اینباره کنترل حیوانات بلاصاحب، عقیم سازی و مبارزه بیولوژیک را در دستور کار قراردادهایم و طرحش را به شورا تقدیم کردهایم. مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران با بیان اینکه طرح کاهش تقریبی مبارزه شیمیایی درخصوص جانوران مضر شهری از اواخر سال ۹۲ پیشرفت خوبی داشته و سهم مبارزه شیمیایی را به حداقل رساندهایم، ادامه داد: قرار بود که تا پایان سال ۹۴ به ۵۰ درصد برسیم که در حال حاضر در این باره به ۳۰ درصد پیشرفت رسیدهایم. همچنین درباره کنترل فیزیکی درحال حاضر به ۲۵ درصد پیشرفت دست یافتهایم. او با بیان اینکه براساس آخرین آمار سال گذشته جمعیت موش در تهران به یک میلیون و۸۰۰ هزار رسید، یادآورشد: آموزش برای افراد خاص دراین باره در دستور کار قرار گرفته است. بهگونهای که تمامی اکیپهای ۱۲۰ گانه ما مجهز به سیستم جیپیاس بوده و دراسرع وقت در مکان های تعیین شده حضور مییابند.
قدیمی با اشاره به ۶ هزار لاشه موش که با مبارزه شیمیایی و سه هزار لاشه که با مبارزه مکانیکی و تله چسبی در ۵ ماهه اول امسال جمعآوری شده هم گفت: بر این اساس ۳۰هزار تله در شهر تهران مورد استفاده قرار گرفته است که حدود ۱۲۰ هزار لاشه در ۵ ماهه اول امسال جمعآوری شده است.
حافظی در ادامه این نشست در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا شما این گزارشات را تایید میکنید یا نه، ادامه داد: براساس گزارشها تاکنون ۱۸۰۰ موش با این روشها از بین رفته که شاهد روند رو به بهبود در این زمینه هستیم و منتظر آمار سرشماری جدید خواهیم بود.
قدیمی نیز با بیان اینکه در پایان آذرماه آمارگیری مرحله دوم اعلام خواهد شد، گفت: براساس پیامهای مردمی در سامانه ۱۳۷ و ۱۸۸۸ آمارگیریها انجام میپذیرد اما فعالیتهای ما در جهت جلوگیری از ازدیاد جمعیت موش است که اگر این کار انجام نپذیرد از ۱۸۰۰ موش به ۶ هزار موش خواهیم رسید.