سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۲۷ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۳
کد خبر: ۲۴۳۱۹۱
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۲ - ۳۰ آذر ۱۳۹۵

گزارش تکان دهنده «لس آنجلس تایمز» از معضل اعتیاد در ایران: هیچ کس در خیابان هنگام پیاده روی از گزند مواد فروشان در امان نیست

روزنامه امریکایی «لس آنجلس تایمز» با انتشار گزارشی به معضل اعتیاد در ایران پرداخته است.
روزنو : روزنامه امریکایی «لس آنجلس تایمز» با انتشار گزارشی به معضل اعتیاد در ایران پرداخته است.

به گزارش روز نو؛ این روزنامه می نویسد:«زیر پل عابر پیاده لابلای درختان و چمباتمه زدن های معتادان این ها تصاویر آشنایی برای شهروندان ایرانی هستند. بغرنج تر آن که حتی پزشکان و پرستاران نیز مصرف کننده هستند. مشکل مواد مخدر در ایران به یک بیماری همه گیر ملی تبدیل شده است. مقام های وزارت بهداشت و پزشکان محلی می گویند که فقرا به علاوه ثروتمندان، سکولارها و هم چنین برخی  از افراد مومن هم اسیر مواد مخدر هستند از جمله شیشه و مواد توهم زای مصنوعی تا مواد مخدر سنتی از جمله هروئین و تریاک. دکتر «حسن رضوی» رییس مرکز توانبخشی کوچکی در غرب تهران می گوید:«هیچ کس در جامعه مصون نیست. حتی فرزندان برخی از روحانیون نیز به کلینیک های ما مراجعه می کنند».  
 
این روزنامه امریکایی اشاره می کند که دفتر سازمان ملل متحد می گوید که ایران از نظر جرایم مرتبط با مواد مخدر یکی از بزرگترین کشورهای دارای بحران اعتیاد در دنیا است.
 
 لس آنجلس تایمز می نویسد:«مقام های وزارت بهداشت تخمین می زنند که ۲.۲ میلیون معتاد به مواد محدر در سرتاسر ایران ۸۰ میلیونی وجود دارند که ۲.۷۵ درصد از جمعیت را تشکیل می دهند اما پزشکان می گویند امار و ارقام واقعی بیش از این میزان است. مقایسه ای میان تعدادمعتادان در ایران با امریکا جالب توجه است. در امریکا حدود ۲۱.۶ میلیون نفر با مشکل سوء مصرف مواد مخدر دست و پنجه نرم می کنند که ۶.۸ درصد از جمعیت چند صد میلیونی آن کشور را تشکیل می دهند».  
 
لس آنجلس تایمز اشاره می کندکه یک دلیل عده برای معضل مواد مخدر در ایران در دسترس بودن آن است. این روزنامه می نویسد:«ایران در مسیر نقل و انتقل خشخاش که منبع اصلی تهیه تریاک و هروئین است از افغانستان به اروپا قرار دارد. علاوه بر آن پزشکان معتقدند که رکود اقتصادی بدنبال تحرمی های بین المللی باعث ایجاد حس سرخودرگی اجتماعی در سالیان اخیر شده است که خود باعث گرایش بیش تر جمعیت به سوء مصرف مواد محدر شده است.  
 
این روزنامه اشاره می کند که در میان جوانان ثروتمندتر ایرانی استفاده از امفتامین ها برای مثال، شیشه یکی از روش های از دست دادن وزن، تمرکز بر روی امتحانات  یا شاد شدن در پارتی ها قلمداد می شود و مصرف می شود.  
 
اقای رضوی در ادامه این گزارش اشاره می کند که بیکاری حتی در میان طبقات تحصیلکرده جامعه و احساس عدم رضایت از زندگی در کنار تحریم ها و انزوای بین المللی همگی از جمله عوامل تاثیرگذار در افزایش میزان گرایش جوانان ایرانی به سوی اعتیاد بوده اند. لس تایمز می  نویسد:«در مرکز شهر تهران خرده فروشان از کلمه دارو برای مواد استفاده می کنند. عرضه یک روز تریاک در روز کمتر از یک دلار هزینه دارد آن هم در جایی که میانگین پول در اخیتار یک فارغ التصیل دبیرستانی در ایران در حدود ۱۰ دلار در روز است. هر چند بسیاری از معتادان در اران دارای شغل و زندگی هستند اما پیدده معتادان بی سرپناه با وضعی ژولیده نیز در شهرهای ایران رایج شده است.  
 
این روزنامه در ادامه اشاره می کند که متاسفانه عرضه داروی متادون برای ترک اعتیاد در بازار سیاه و قیمت بالاتر آن از قیمت تعیین شده وزارت بهداشت نیز یک علت دیگر در تحریک معتادان و  قاچاقچیان به خرید و فروش متادون در بازار سیاه است. اقای رضوی می گوید که بیمارانش را مدیران شرکت های دولتی، معلمان، کارگران حقوق بگیر، هنرمندان و بازیگران تشکیل می دهند.   
این روزنامه هم چنین اشاره  می کند که برخی نیز باور دارند که یک علت رشد معضل اعتیاد به مواد مخدر در ایران یک به دلیل دسترسی محدود تر به مشروبات الکلی است. 
ویژه روز
عکس روز
خبر های روز