سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۵
کد خبر: ۳۵۰۸۷۰
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۹ - ۰۳ دی ۱۳۹۷
فرزانه ترکان:

دولت‌ دوازدهم موفق به ریشه‌کن‌کردن فساد نشده است

سازمان‌های دولتی مصلحت‌های گروهی را بر ملی ارجح ندانند مسئولان برای حل مشکلات از مدیران توانمند استفاده کنند این روزها مردم شرایط سختی را پشت سر می‌گذارند، چرا که شرایط اقتصادی و معیشتی به حدی دشوار شده که به سختی می‌توان به گذران زندگی پرداخت. به نظر می‌رسد تا زمانی که مسئولان در مسائل مختلف در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به یک اشتراک نظر نرسند، مشکلات ادامه داشته باشد. در این میان شاهد بسیاری از انتصاب‌های فامیلی در میان مسئولان کشور هستیم که مردم با مشاهده اینگونه انتصاب‌ها هر روز نسبت به گذشته ناراحت‌تر و دلسردتر می‌شوند. در همین راستا گفت‌وگویی با فرزانه ترکان عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران داشته که می‌خوانید.
روزنو : سازمان‌های دولتی مصلحت‌های گروهی را بر ملی ارجح ندانند
 
مسئولان برای حل مشکلات از مدیران توانمند استفاده کنند
 
 این روزها مردم شرایط سختی را پشت سر می‌گذارند، چرا که شرایط اقتصادی و معیشتی به حدی دشوار شده که به سختی می‌توان به گذران زندگی پرداخت. به نظر می‌رسد تا زمانی که مسئولان در مسائل مختلف در حوزه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به یک اشتراک نظر نرسند، مشکلات ادامه داشته باشد. در این میان شاهد بسیاری از انتصاب‌های فامیلی در میان مسئولان کشور هستیم که مردم با مشاهده اینگونه انتصاب‌ها هر روز نسبت به گذشته ناراحت‌تر و دلسردتر می‌شوند. در همین راستا  گفت‌وگویی با فرزانه ترکان عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران داشته که می‌خوانید.
 
اخیرا انتصاب‌های فامیلی در مدیریت کشور از جمله وزارتخانه‌ها مشهودتر شده است.
 
به گزارش روز نو :متاسفانه انتصاب‌ها در سیستم‌های اجرایی کشور به آسانی صورت گرفته و مشکلات بیشتر شده است. باید توجه داشت تا زمانی که مدیران ارشد یا معاونت‌های وزارتخانه‌ها با توصیه و سفارش افراد ذی‌نفوذ در مناصب قرار می‌گیرند نباید توقع کارآمدی داشت. جای تاسف دارد که بسیاری از مدیرانی که در حال حاضر در برخی از مناصب قرار گرفته‌اند از کارآمدی بالایی برخوردار نیستند. در بسیاری از اوقات برخی با قرار گرفتن در پست‌های مهم که توانمندی خاصی لازم دارد، نتوانستند فعالیت خوبی به جای بگذارند. در چنین وضعیتی حل مشکلات بسیار دشوار خواهد بود و حتی در زمینه‌هایی نمی‌توان انتظار خاصی داشت. هنگامی که فردی در یک سیستم به عنوان مدیر ضعیف فعالیت داشته باشد، مطمئنا افرادی که با او کار می‌کنند هم افراد ضعیفی هستند و این موضوع باعث ناکارآمدی می‌شود. فسادی که در سیستم‌های اداری و اجرایی کشور وجود دارد مانع بزرگی در جهت پیشرفت کشور است و البته این ناکارآمدی تنها در سیستم اجرایی نیست بلکه در بخش‌های دیگر هم می‌توان چنین موضوعی را مشاهده کرد. یعنی وجود برخی سختگیری‌ها در مسائل نظارتی و بررسی‌ها، معمولا باعث می‌شود افرادی که صلاحیت آنها تایید و وارد مجلس می‌شوند، کارنامه و سابقه کارشناسی خوبی نداشته باشند و می‌توان گفت که این افراد تخصص یا دانش مورد نیاز را ندارند تا بتوان گفت این افراد به جهت این توانایی یا تجربه‌ای که در فلان حوزه کاری داشته‌اند به مجلس راه یافته‌اند اما متاسفانه چنین موضوعی را شاهد نیستیم.
 
بنابراین با این اوصاف نمی‌توان امیدی به بهبود وضعیت موجود داشته باشیم؟
 
اگر تصورها بر آن است که یک سیستم ناکارآمد می‌تواند دست به یک برنامه‌ریزی درست بزند تا مشکلات کشور را حل کند، باید گفت که این تصور کاملا اشتباه است.
 
برخی معتقدند فساد از دولت‌های قبل به دولت کنونی رسیده است.
 
متاسفانه وجود فساد در سیستم‌های اجرایی کشور از گذشته بوده و هیچ ارتباطی به دولت فعلی ندارد، اما این موضوع همچنان اثرگذاری خود را در بخش‌های مختلف جامعه دارد. دولت‌ دوازدهم هم تاکنون موفق نبوده و اگر در سازمان‌های دولتی افرادی قرار گیرند که مصلحت‌های فردی و گروهی‌شان را بر مصلحت‌های ملی ارجح ندانند، شاید بتوان راه حلی یافت. برای رسیدن به یک سازماندهی نیاز به نظارت جدی و پاسخگویی است. همچنین باید مدیران ارشد سالم و توانمند انتخاب کرد تا بتوانند زیرمجموعه خود را مورد سوال قرار دهند. برخی از مجموعه‌ها و سازمان‌ها به روزمرگی افتاده‌اند و اینکه تغییرات تا چه اندازه ایجاد شده و چه اتفاقاتی در آن سیستم افتاده، چندان روشن نیست و متاسفانه این موضوع مهم با رکود جدی و شدید اقتصادی گره خورده است.
 
برای عبور از این رکود مسئولان باید چه اقدامی انجام دهند؟
 
اگر مسئولان دنبال گردش چرخ اقتصاد کشور و عبور از رکود هستند باید با برنامه‌ریزی و سازماندهی از حضور مدیران توانمند و کارآمد استفاده کنند تا مشکلات حل شود اما متاسفانه این موضوع تاکنون مغفول مانده و مشخص نیست که تا چه زمانی قرار است به این موضوع بی‌توجهی شود. باید هوشیار بود که تحمل مردم حدی دارد. برای حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی باید هرچه زودتر برنامه‌ریزی شود تا شاهد حوادثی مانند سال گذشته نباشیم.
 
آیا عملکرد دولت باعث شده نگاه مردم به همه مسئولان یکسان باشد؟
 
دولتمردان ما نباید فراموش کنند که با رأی مردم روی کارآمده‌اند. حضرت امام(ره) نیز فرمودند که مردم ولی‌نعمت ما هستند. اگر تمام مسئولان این جمله امام را برای خود تکرار کنند، زمانی که به مسئولیتی برسند می‌دانند چگونه به اینجا رسیده‌اند و در نتیجه می‌توانند پاسخگوی همان مردم محروم و ضعیف باشند که دلبستگی خود را به انقلاب نشان داده‌اند. باید برنامه‌ها و راهکارهای برون‌رفت از مشکلات اقتصادی را به شکل عملی به مردم نشان داد.
 
قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان را چگونه تبیین می‌کنید؟
 
افراد بازنشسته‌ای در کشور وجود دارند که تصور می‌کنم با توجه به تجربیات و توانمندی‌هایی که دارند شاید از یک چاه نفت هم ارزش بیشتری داشته باشند. اعتقاد دارم که این افراد به هیچ عنوان نباید از گردونه حذف شوند بلکه باید از آنها در اتاق‌های فکر استفاده شود.



ارمان
عکس روز
خبر های روز