سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۹
کد خبر: ۴۲۸۳۶۲
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۰۶ خرداد ۱۳۹۹
بعد از تخریب چهره آملی لاریجانی در پایان ریاست بر قوه قضاییه از سوی اصولگرایان این‌بار این جریان با طرح مسائلی مانند دستکاری علی لاریجانی در مصوبات مجلس، برادر وی را مورد هدف قرار دادند

زمینه‌سازی برای حذف کامل علی لاریجانی

یک تیتر معنادار روی خبرگزاری مشهور اصولگرا که مشخصا علی لاریجانی رئیس سابق مجلس را هدف قرار داده است. تیتری با این عنوان : «سکوت لاریجانی درباره تغییر مصوبات مجلس دهم. »
روزنو :

یک تیتر معنادار روی خبرگزاری مشهور اصولگرا که مشخصا علی لاریجانی رئیس سابق مجلس را هدف قرار داده است. تیتری با این عنوان : «سکوت لاریجانی درباره تغییر مصوبات مجلس دهم. »
اتهام کمی نیست. به گزارش روز نو : با این تیتر در گزارشی سعی دارد تا اینگونه القا کند که مصوبات مجلس برخلاف آنچه که به نظر می‌رسید به طورپنهانی دچار تغییراتی می‌شد و علی لاریجانی هم با علم به این موضوع با سکوتش و یا همراهی با این تغییرات آنچه که از مجلس دهم بیرون می‌آمد را مطابق با برخی سلایق خود و البته افراد سودجو روانه طی مراحل قانونی می‌کرده است. این خبرگزاری اصولگرا در این گزارش آورده است: «دستکاری در مصوبات مجلس مسئله‌ای جدی بود که در روزهای پایانی مجلس دهم مطرح شد و بارها مورد تذکر نمایندگان قرار گرفت، اما با بی‌اعتنایی هیئت رئیسه مجلس و سکوت علی لاریجانی مواجه شد.»
دراین گزارش آمده که اگرچه تغییر در مصوبات نهایی مجلس در برخی موارد در گذشته هم رخ داده بود اما مسئله بودجه سال جاری کل کشور این موضوع را بار دیگر زنده کرد. این خبرگزاری مدعی است که کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه بودجه ۹۹، در قالب جزء ۳ بند «الف» تبصره ۲۱ مصوب کرده بود:« از ابتدای خردادماه سال ۱۳۹۶ هر گونه پرداخت مستقیم و مستمر و غیرمستمر به کلیه کارکنان دستگاه‌های اجرائی از محل اعتبارات هزینه‌ای و از منابع عمومی و اختصاصی صرفا پس از ثبت اطلاعات آنان در سامانه کارمند ایران، از اعتبارات تخصیص یافته با درآمد اختصاصی محقق شده دستگاه اجرائی ذی ربط توسط خزانه‌داری کل کشور به ذی نفع نهائی انجام می‌شود. »
با این وجود، در اتفاقی عجیب و در فرآیند ارسال مصوبات کمیسیون تلفیق مجلس درباره لایحه بودجه ۹۹ به شورای نگهبان، واژه "غیرمستمر" از جزء ۳ بند «الف» تبصره ۲۱ حذف شد و در نتیجه، تمامی اهداف ناظر به اجرای این تبصره برای جلوگیری از وقوع حقوق‌های نجومی از بین رفت زیرا با حذف واژه "غیرمستمر" الزام نظارت بر دریافتی کارکنان دستگاه‌های اجرایی ذیل عناوینی چون پاداش، تشویقی، اضافه‌کاری و... برداشته شد و تنها حقوق مستمر آنها شفاف بوده و مابقی دریافتی‌های آنها همچنان غیرشفاف باقی ماند.
این خبرگزاری می‌خواهد بگوید در حقیقت حذف کلمه «غیرمستمر» به معنای عدم ثبت حقوق‌های نجومی در سامانه «کارمند ایران »و فراهم بودن زمینه برای ریخت و پاش اموال ملت با عناوینی نظیر حق اوقات فراغت فرزندان مدیران ارشد است!در واقع، کمیسیون تلفیق با تصویب این مصوبه قصد داشت حقوق و مزایای تمامی کارکنان دستگاه‌های اجرایی به صورت متمرکز از یک محل، یعنی خزانه کل کشور پرداخت و شفاف شود تا بدین صورت از وقوع پدیده‌هایی همچون حقوق‌های نجومی جلوگیری شود اما با حذف ناگهانی کلمه "غیر مستمر "حقوق‌های نجومی ادامه خواهد داشت.
در ادامه این گزارش همچنین به مسبوق به سابقه بودن اینگونه اقدامات اشاره شده است اینکه مثلا در مصوبات مجلس طوری دستکاری شود تا نجومی بگیران از آن قانون مصوب آسیبی نبینند و یا راه درروهایی داشته باشند.
این خبرگزاری مقصراین دستکاری‌ها را نه فقط هیئت رئیسه بلکه شخص علی لاریجانی می‌داند و این گونه اقدامات را نوعی حمایت از نجومی بگیران و اشرافیگران تلقی کرده است.
جالب اینکه گزارش خبرگزاری فارس، به شدت مورد استقبال سایر رسانه‌های اصولگرا نیز قرار گرفته است. به ویژه تیتر و عنوان جذاب «سکوت رئیس مجلس در مقابل تغییر مصوبات»؛ عنوان دهن پرکنی که از سایت الف متعلق به احمد توکلی تا سایت اصولگرای مشرق نیوز با آب و تاب نشرداده شد. از سویی حمله به شخص علی لاریجانی به واسطه چنین اتهامی مورد توجه برخی چهره‌های اصولگرا هم قرار گرفت. شدت هجمه به مجلس دهم و شخص علی لاریجانی تا حدی بود که اعضای هیئت رئیسه مجلس را یکی پس از دیگری به واکنش وا داشت، آن‌ها ادعای تغییر در مصوبات مجلس را دروغی بزرگ با اهداف سیاسی برشمردند و حتی خواستار ورود قوه قضائیه به واسطه این اتهام زنی شدند.
> واکنش ها
سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی عضو هیئت رئیسه درباره چنین ادعایی گفت: قوه قضائیه موظف به رسیدگی به اینگونه ادعاها و برخورد با متخلفین یا دروغ پردازان است.
نماینده مردم‌مشهد در مجلس دهم یادآور شد: مشروح مذاکرات مجلس، منبعی موثق برای تطبیق مصوبات صحن با قوانین ابلاغی است و هر ادعایی درباره تحریف مصوبات باید با استناد به مشروح مذاکرات باشد.
منتخب مجلس یازدهم به فرآیند تدوین مقررات در مجلس اشاره و اظهار کرد: مصوبات پس از قرائت در صحن توسط معاونت قوانین تنظیم و پس از امضا رئیس مجلس به شورای نگهبان و در نهایت ابلاغ می‌شود و در نهایت در روزنامه رسمی درج می‌گردد، لذا به راحتی تفاوت‌های ادعایی با مقایسه با مشروح مذاکرات آشکار می‌شود.
او خطاب به مدعیان تغییر مصوبات گفت: حضرات بفرمایند دقیقا در کدام قانون چه تغییر اتفاق افتاده تا قابل رسیدگی باشد.
اسدالله عباسی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس نیز با اشاره به ادعای کذب تغییر مصوبات مجلس گفت: برخی برای تخریب یک دوره مجلس حاضرند، همه اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی نظام ولایی را تخریب کنند و به دلیل عجز از نقد قانون به نمایندگان اتهام جعل و دستکاری در متن قوانین را بزنند.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه گزارش این خبرگزاری در خصوص تغییرات در مصوبات مجلس و اهمال هیئت رئیسه، آغاز بدعتی خطرناک برای قداست زدایی از قانون و متزلزل کردن آن است، افزود: این مطلب نه فقط به این دوره یا آن دوره مجلس ارتباطی ندارد، بلکه شروع‌ مسیری انحرافی در برابر نظام قانونگذاری جمهوری اسلامی است که باید با راهکار قانونی جلو آن را گرفت.
از سویی دیگر علی اصغر یوسف نژاد یکی دیگر از اعضای هیئت رئیسه مجلس در اینباره بیان داشت که هیئت رئیسه نمی‌تواند در مسیر تصویب قوانین در محتوای طرح یا لایحه دخل و تصرفی داشته باشد.
وی افزود: قانون نویسی فرآیند و تشریفاتی دارد که در تصویب بودجه، طرح یا لایحه این مراحل طی می‌شود، پس از آن که طرح از سوی نمایندگان یا شورای عالی استان‌ها یا لایحه از طرف دولت به مجلس ارسال می‌شود، هیئت رئیسه موضوع را به کمیسیون مربوطه ارجاع می‌دهد و کمیسیون درباره آن گزارشی تهیه می‌کند که قبل از قرائت و بررسی در صحن در اختیار سایر نمایندگان قرار می‌گیرد. او بیان کرد : کسانی که ادعای دستکاری در مصوبات مجلس را دارند، به مجلس توهین کرده و شناخت درستی از فرآیند قانون‌نویسی ندارند.
غلامرضا تاجگردون عضو دیگر فراکسیون امید و رئیس کمیسیون تلقیق بودجه مجلس شورای اسلامی در پی این ادعا درباره دستکاری و تحریف مصوبه مجلس و حذف واژه «غیر مستمر» از تبصره ۲۱ لایحه بودجه ۹۹، با انتشار نامه‌ای سرگشاده، ضمن تکذیب این ادعا، آن را افترا به قوه مقننه دانست.
> رسم نانوشته
فارغ از ادعای بعضی از رسانه‌های اصولگرا علیه مجلس دهم و هیئت رئیسه آن؛ اینطور به نظر می‌رسد که جریان خاص اصولگرا، از هم اکنون تلاش ویژه‌ای بر آن داشته تا به صورت کلی مجلس دهم و آنچه که این پارلمان در تمام این سال‌ها انجام داده است را زیر سوال ببرد و از این طریق، فاتحان امروز مجلس یازدهم، خود را
تافتگان‌جدا بافته‌ای بدانند که آمده اند تا با این حجم از بی‌قانونی که
در مجلس دهم شاهد آن بوده‌ایم مبارزه کنند.
یک رسم نا نوشته در عرصه سیاست ایران آن است که هرکه در عرصه قدرت به روی کار آمد تمام دستاوردهای صاحبان قدرت پیش از خود را زیر سوال ببرد و آن‌ها را مشتی بی‌قانون و مفسد و متخلف بنامد که کشور را به قهقرا برده اند و اکنون این خزانه‌های خالی و حجم از فساد و هنجار شکنی است که ارثیه‌های منتخبان جدید شده است و ازاین شیوه اینگونه به مردم القا کنند که به واسطه این حجم از بی‌لیاقتی گذشتگان، نباید از منتخبان جدید بیشتر از حد توقع داشت چرا که آن‌ها تا سال‌ها باید خرابی‌های قدیم را درست کنند تا همه چیز از نقطه صفر برای مردم ایران شروع شود!از همین رو می‌توان امروز ادعاهایی مانند آنچه که در باره دستکاری پیرامون مصوبات مجلس دهم می‌شنویم را توجیه پذیر دانست، قدیس کردن مجلس یازدهم و تخریب مجلس دهم بی‌تردید یکی از این اهداف است.
> هدف شخص لاریجانی است چون...
اما در کنار این موضوع به نظر می‌اید که گروهی از اصولگرایان اینبار نه فقط یک جریان مانند اصلاح‌طلبان، حامیان دولت و یا میانه روها را با چنین اظهاراتی در هدف تخریب خود قرارداده اند، بلکه می‌خواهند
به طور ویژه شخصی به نام علی لاریجانی را نیز که این روزها از اسب قدرت افتاده با این اتهامات از اصل آن نیز بیندازند. درست مثل زمانی که آیت الله آملی لاریجانی برادر او وقتی از ریاست قوه قضائیه رفت هجمه‌های همین جریان خاص اصولگرا علیه او کلید خورد و از اشرافیگری تا سایر اتهامات به وی وارد شد. ظاهرا با رفتن علی لاریجانی از ریاست قوه مقننه فصل مناسب تخریب وی نیز مهیا شده است. هر چند انتقاداتی بر آقایان آملی لاریجانی و علی لاریجانی وارد است ولی تخریب جایگاهی ندارد.
نکته دیگر در این میان آن است که مجموعه اصولگرایان و البته جمع کثیری از منتخبین مجلس یازدهم طی هفته‌های گذشته خط دیگری را علاوه بر آنچه که اکنون خبرگزاری فارس به آن دامن زده است، دنبال می‌کردند و آن تلقین این موضوع بود که رئیس مجلس دهم، باتک‌روی‌های خودش اساسا جایگاه و شانیت سایر نمایندگان مجلس را زیر سوال برده و از همین رو یکی از برنامه‌های مجلس یازدهم کاهش اختیارات رئیس مجلس است. بی‌تردید دنبال کردن خط "کاهش اختیارات ریاست مجلس" نیز خود نمونه‌ای دیگر از راهکارها برای تخریب علی لاریجانی است. اصولگرایان طی هفته‌های گذشته با یادآوری تصویب 20 دقیقه‌ای برجام توسط لاریجانی در مجلس نهم و همین طور حضور شخص او در جلسه شورای سران قوا در مسئله افزایش قیمت بنزین، به نحوی که سایر نمایندگان مجلس از آن بی‌اطلاع بودند، این تک‌روی‌های علی لاریجانی را گوشزد کرده و اقدامات او را به نوعی علیه منافع مردم و کشور قلمداد می‌کنند به نحوی که اکنون نمایندگان مجلس یازدهم را بر آن داشته تا نخستین موضوعی را که در صدد بهبود آن برآیند کاهش اختیارات رئیس مجلس آتی باشد چرا که علی لاریجانی از اختیارات خود سوءاستفاده کرده است. حال آنکه خبرگزاری فارس با طرح سکوت علی لاریجانی درباره دستکاری در مصوبات مجلس به ویژه قوانینی که مرتبط با حقوق‌های نجومی بوده است تلاش دارد تا وی را مانند برادرش حامی اشرافیگری و سوء استفاده گر از قدرت و قانون معرفی کند؛ موضوعی که می‌تواند بیانگر از تاب و توان انداختن هرچه بیشتر خاندان لاریجانی‌ها در عرصه سیاست ایران توسط برخی از اصولگرایان باشد.
خانواده صاحب منصب و پرنفوذ لاریجانی‌ها دراین مدت سرنوشت خوبی نداشتند. دوران پرفروغ لاریجانی‌ها در دهه هفتاد تا نود ظاهرا به سر آمده است. شاید کلید این موضوع زمانی زده شد که فیلمی از برادران لاریجانی توسط محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهور وقت در مجلس پخش شد و آن روز را به یکشنبه سیاه معروف کرد. بعدها شایعات دیگری هم نسبت به خاندان لاریجانی‌ها مطرح کردند.
حتما می‌دانید وقتی آیت الله آملی لاریجانی از قوه قضائیه رفت، شاهد اظهارنظرهای برخی از اصولگرایان بعضا خاص و نزدیک به جبهه پایداری و البته صداو سیما علیه او بودیم.
علی لاریجانی رئیس سه دوره مجلس هم دیگر آن عضو موفق و سیاسی خاندان لاریجانی‌ها به شمار نمی‌آید البته وضعیت اخیر او، نشان می‌دا د که وی همان لاریجانی همیشگی نیست.
شخصی که در مجلس هشتم به عنوان یک اصولگرای خالص، ریاست مجلس را برعهده گرفته بود و در مجلس نهم کارش به جایی رسید که برای خود، فراکسیون اکثریت را تشکیل داد، با ورود به پارلمان دهم فراکسیون اعتدالیون را رهبری کرد و خود را اصولگرای میانه نامید. اما امروز بیشتر از هر زمانی مشخص می‌شود که او از منظر سیاسی نه در بین اصولگرایان جایی دارد و نه در بین اصلاح‌طلبان. اصولگرایان قم حاضر نشدند که نامش را در لیست مجلس یازدهم بگذارند و از سویی اصلاح‌طلبان نیز از نتیجه عمل او در پارلمان دهم و بدعهدی‌اش پر از گلایه بودند و او را از خود نمی‌دانستند. علی لاریجانی که خود را دچار افول و بی‌توجهی سیاسی جناح چپ و هم راست می‌دید برای انتخابات مجلس یازدهم کنار کشید و از سویی برخلاف تصورات که این کناره گیری را آمادگی وی برای ریاست جمهوری 1400 قلمداد می‌کردند، او با صراحت گفت که نامزد ریاست جمهوری هم نمی‌شود.
> مهره‌ای که سوخت
و امروز پروژه‌ای جدا از همه اینها کلید خورده، تخریب علی لاریجانی توسط جماعت اصولگرا که بسیاری آن را در ادامه همان خدا حافظی همیشگی لاریجانی‌ها از قدرت تعبیر می‌کنند. ظاهرا قرار است در آینده سدهای بیشتری از سوی جریان راست در مقابل علی لاریجانی گذاشته شود تا ازاین طریق هرگز او دیگر نتواند به قدرت بازگردد.
به پیش کشیدن ماجرای تخلف در مصوبات مجلس و یا سوء استفاده از قدرت توسط او زمانی که رئیس مجلس بوده است نیز در همین راستا رنگ و لعاب گرفته است و این یعنی پایان دوران لاریجانی در عرصه سیاست ایران. ظاهرا این مهره بسیار کارای اصولگرایان در سال‌های طولانی و نه چندان دور، امروز برای این جریان سوخته است. شاید همان وقت‌هایی که محمود احمدی‌نژاد علم مخالفت با لاریجانی‌ها را بلند کرده بود و فریاد زنان می‌گفت «والله ما با این برادران مخالفیم» باید شست مان خبردار می‌شد و این روزها را به چشم می‌دیدیم. اما روزگار درحال چرخش است و تخریب‌های امروز یادآور تخریب‌های میانه دهه نود است که توسط عده‌ای علیه گروهی دیگر در کشور شکل گرفت مردم امروز خاطرات آن روز را مرور می‌کنند.
عوامفریبی یا ساده انگاری؟
صادق زیباکلام- بعد از حمله به آیت الله آملی لاریجانی عده‌ای از جریان اصولگرا اکنون انگشت اتهام را به سمت برادر دیگر او علی لاریجانی رئیس سابق مجلس شورای اسلامی گرفته اند و با طرح اتهاماتی مانند اینکه او باعث تغییر برخی مصوبات مجلس - بعداز رای نمایندگان - بوده و یا با سکوتش، تغییرات غیر قانونی و به دوراز آرای نمایندگان دراین مصوبات را تایید کرده است، سعی دارند وی را مورد شماتت قرارداده و از عوامل وضع کنونی کشور معرفی کنند. جدای از اینکه این گونه بحث‌ها تا چه میزان صحیح و تا چه میزان ناشی از نگاه‌های سیاسی است باید گفت ساختار فعلی کشور با چالش‌های جدی کارکردی مواجه است، چالش‌هایی که در اقتصاد، سیاست داخلی و خارجی، مسائل اجتماعی و... خود را نشان می‌دهد. اما ظاهرا اصولگرایان یا نمی‌دانند که مشکلات واقعی مملکت از کجا و چیست و یا می‌دانند و با گرفتن انگشت اتهام به سمت علی لاریجانی می‌خواهند تنها برخی از چهره‌های کنار گذاشته شده امروز از قدرت را مقصر مجموعه اتفاقات کشور معرفی کنند و بگویند چون این‌ها بد عمل یا سوء استفاده کردند ما این طور شده‌ایم. یعنی در حد چند شخص عامل وضعیت بحرانی امروز را تقلیل دهند.
به هر صورت، مجلس یازدهم به زودی در دست جریانات خاص اصولگرا قرار می‌گیرد، سال آینده نیز انتخابات ریاست جمهوری است و همه شواهد نشان می‌دهد که درانتخابات سال آتی نیز یک فرداز همین جریان، ریاست قوه مجریه را به دست خواهدگرفت، با این حساب تمام قوا در اختیار آن‌ها خواهد بود، آن موقع نه اثری از علی لاریجانی است نه فراکسیون امید ونه دولت حسن روحانی. همه قدرت در اختیار یک گروه متمرکز می‌شود و در آن شرایط همین گروهی که تلاش دارند تا مشکلات کشور را به گردن چند نفر بیندازند چاره‌ای جز این ندارند که برای وضعیت کشور فکر اساسی کنند.
در مورد اظهاراتی که امروز علیه لاریجانی مطرح می‌شود نیز حتی اگر بپذیریم این اتهامات درست باشد باید گفت بازهم مقصر اصلی در این ماجرا کسان دیگری هستند. وقتی جلوی ورود نمایندگان مستقل و جسور و با شهامت گرفته شود، حاصل این است که بعد از چند دوره ریاست لاریجانی در مجالس مختلف حالا که دوره او تمام شده آقایان یادشان افتاده تا از ایرادات و مشکلات او بگویند.
اگر نمایندگان مجلس بله قربان گو نبودند و درجه‌ای از استقلال داشتند می‌توانستند در برابر علی لاریجانی‌ها بایستند، یا موقعی که آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه بود از او سوال بپرسند، صداو سیما را باز خواست کنند و یا مشکلات واقعی مردم را دراین نهاد مطرح کنند. اما اکنون تنها هنرجریان خاص اصولگرا این است تا انگشت اتهام را به سمت کسانی بگیرند که دوره قدرتشان در کشور تمام شده و ازاین طریق بگویند که مقصر فلان شخص است وگرنه ما هیچ مشکل دیگری در کشور نداریم. مطمئنا هیچ کس تصور نمی‌کند اگر قالیباف و یا حاجی بابایی رئیس مجلس یازدهم شود مشکلات مردم حل خواهد شد.بنابراین اظهارات امروز برخی از اصولگرایان علیه علی لاریجانی و مقصر جلوه دادن یک یا چند شخص در بدنه قدرت و مجزا کردن آن‌ها از سایر بدنه یا عوامفریبی است یا در بهترین حالت ساده انگاری درمورد مشکلات کنونی کشور.

عکس روز
خبر های روز