به روز شده در: ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۰:۳۳
کد خبر: ۴۶۰۹۴۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۱ - ۲۶ آذر ۱۳۹۹

لوايحFATF تصويب نشود كشور لطمه می‌خورد؛ نه يك جناح

روزنو :مقام معظم رهبري با درخواست دولت براي بررسي لوايح پولشويي موافقت کردند، با اين تفاسير فکر مي‌کنيد مي‌توانيم چشم‌انداز مثبتي به برجام و البته لوايح پولشويي در آينده داشته باشيم؟

رهبرمعظم انقلاب مانند همیشه با بینش و آگاهی دقیقی که به مسائل کشور دارند با بررسی دوباره لوایح FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام موافقت کردند. این مسأله قطعا در شرایطی که کشور با مشکلات زیادی اعم از اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کند بسیار مهم تلقی می‌شود و کشور ما نیاز دارد به اینکه رابطه‌های بهتری با جهان داشته باشد و مردم ما در مسائل بانکی به خاطر تصویب نشدن این لوایح به مشکل نخورند.در همین راستا  با جلال میرزایی نماینده مجلس دهم گفت وگویی داشته است که در ادامه می‌خوانید.

تصویب لوايحFATF

 

به گزارش روز نو :مقام معظم رهبري با درخواست دولت براي بررسي لوايح پولشويي موافقت کردند، با اين تفاسير فکر مي‌کنيد مي‌توانيم چشم‌انداز مثبتي به برجام و البته لوايح پولشويي در آينده داشته باشيم؟

 

ما براي اينکه ارزيابي دقيق‌تري نسبت به موافقت رهبري با بررسي دوباره لوايح مبارزه با پولشويي داشته باشيم بايد به يک سال قبل برگرديم و به زمينه قبلي آن توجه کنيم. اول بايد بررسي کنيم که ايران در چه وضعيتي قرار داشته و چرا با تصويب اين لوايح مخالفت شده و چرا دوباره با موافقت رهبري اين پرونده باز شده است. زماني که ايران در برجام حضور داشت مسأله لوايح مبارزه با پولشويي مورد بررسي قرار گرفته بوده و درباره آن اظهارنظرهاي مختلفي صورت مي‌گرفت،اما با خروج تاثيري در برون رفت ايران ازFATF آمريکا از برجام برخي در داخل به اين جمع بندي رسيدند؛ حالا که قرار است تحريم ها به قوت خود باقي بمانند چرا بايد مواردي از از اين لايحه را قبول کنيم که منجر به بروز فشارهاي بيشتري به ايران شود و براي ما محدوديت ايجاد شود. در مجمع تشخيص مصلحت نظام بزرگان کشور تصميم گرفتند که اين لايحه براي مدتي مورد بررسي قرار نگيرد. موافقت رهبري انقلاب با بررسي دوباره اين لايحه با توجه به اتفاقات گذشته‌اي که درکشور رخ داده و مسائلي که درآينده براي کشور بسيار مهم تلقي مي‌شود مي‌باشد. اگر دولت جديد ايالات متحده با رهبري رئيس‌جمهور دموکرات آمريکا يعني جوبايدن به برجام برگردد، با توجه به صحبت‌هايي که بايدن انجام داده بايد حتما ايران اين لوايح را بپذيرد تا آمريکا هم به برجام برگردد. بنابراين با توجه به سخناني که دکتر روحاني بيان کردند و رئيس‌جمهور در تلاش هستند با هماهنگي‌هايي که با مسئولان کشور انجام مي‌دهند اين لوايح که بسيار مهم تلقي مي‌شود و در جابه‌جايي مسائل مالي ما در بانک‌هاي خارجي و داخلي اهميت بالايي دارد و البته در تامين داروهاي مورد نظر بيماران خاص بايد جمهوري اسلامي تدبير کند. ايران به دنبال اختلاف‌اندازي و تنش با هيچ کشوري نيست و به نظر مي‌آيد تصميم رهبري انقلاب براي بررسي دوباره اين لوايح در مجمع تشخيص براي فعالان اقتصادي و سرمايه‌گذاران پيام بسيار مثبتي تلقي مي‌شود. اگر ايالات متحده آمريکا و شخص جو بايدن تصميم بگيرد که دوباره به برجام برگردد راه تصويب لوايح مورد نظر در مجمع تشخيص با تصميم سران قوا هموار خواهد شد. تصميم رهبري درباره بررسي لوايح پولشويي منوط به اتفاقاتي که در برجام خواهد افتاد مي‌باشد. اگر ايالات متحده به برجام برگردد و چشم‌انداز مثبتي به آينده برجام وجود داشته باشد احتمال اينکه اين لوايح تصويب شود وجود دارد.

 

اصولگرايان در مجلس دهم بارها به شخص رئيس‌جمهور توهين کرده‌اند، با توجه به اينکه عده‌اي اعتقاد دارند دولت سيزدهم کـــه احــتمال دارد از جـــناح خـــود تندروها باشد با آمريکا توافـــق خواهد کرد شما فکر مي‌کنيد چند درصد احتمال دارد که طيف اصولگرايان با دولت ايالات متحده توافق کنند؟

 

من چنين اعتقادي ندارم که با سرکار آمدن دولت اصولگرايان آنها به دنبال توافق با آمريکايي‌ها باشند. اصولگرايان با رفتار و موضع‌گيري‌هايي که در مسائل سياست خارجي از خود نشان مي‌دهند، بخشي از مشکل براي حل مشکلات مردم شده‌اند. در دوره‌اي که مذاکرات هسته‌اي در دست اين جناح سياسي بوده است با وجود اينکه چندين سال اين مذاکرات در جريان بوده نتيجه‌ مثبتي براي مردم ايران نداشت. آخر اين مذاکرات فقط باعث رفتن پرونده ايران به شوراي امنيت شد. دولت اصولگرايان بايد ببينيم که با چه شرايطي وارد پاستور مي‌شود. اگر دولت اصولگرايان با توجه به نارضايتي‌هاي مردم و فشارهايي که بر اغلب جامعه وارد شده با مشارکت پايين مردم در انتخابات 28 خرداد وارد خيابان پاستور شود مادولت قدرتمندي که قادر به حل مشکلات مردم و مذاکره با طرف‌هاي خارجي داشته باشد را نداريم. چه بسا در کشور شرايط به سمت چالش‌هاي بيشتر در حوزه اقتصادي و سياسي حرکت مي‌کند و وضعيت کشور بدتر خواهد شد. در شرايطي وضعيت اقتصادي مردم مساعد خواهد شد که مردم مشارکت بالايي در انتخابات 1400 داشته باشند و جامعه حتي اگر قصد داشته باشد به کانديداي اصولگرايان راي دهد با مشارکت حداکثري اين اتفاق خواهد افتاد. اما اگر وضعيت مشارکت مردم در انتخابات مانند مجلس باشد قطعا دولت ضعيفي بر سرکار خواهد آمد که از به نتيجه رساندن پرونده‌هاي سنگيني مانند برجام و لايحه پولشويي باز خواهد ماند.

 

بـــه نـــظر شــما امکان دارد مجلس يازدهم با دولت دوازدهم در اين مدت باقي مانده تعامل کند و به جاي پرداختن به موضوعات حاشيه‌اي مشکلات مردم را حل کند؟

 

مجلس جديد به نظر نمي‌آيد که به دنبال تعامل با دولت دوازدهم باشد و من اين موضوع را کاملا حس مي‌کنم که نمايندگان مجلس يازدهم به دنبال لجبازي با دولت آقاي روحاني هستند و اگر نسبت به مسأله بدبين باشيم من معتقدم که مجلس يازدهم به دنبال تقابل با دولت است و راه تعامل را پيش نمي‌گيرد. من احساس مي‌کنم اين نمايندگان به دنبال هياهوهاي سياسي و به فکر انتخابات 1400 هستند و حداقل تا خرداد سال آينده مجلس يازدهم راه تعامل را با دولت پيش نمي‌گيرد.

تصویر روز
خبر های روز