سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۴
کد خبر: ۴۶۸۳۷۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۹ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۹
کنعانی مقدم در واکنش به سخنان اخیر آرمین:

انتخابات را تحریم کنند مشارکت پایین می‌آید

با این حال فعلا تمرکز اصلی جریان اصلاحات معرفی نامزد در انتخابات است و جریان ‌اصول‌گرایان نیز درگیر یک اختلافات درونی شده است.
روزنو :

به انتخابات ریاست جمهوری 1400 نزدیک می‌شویم. اما نگرانی‌های جدی درباره این انتخابات در بین هم مقامات کشوری و هم احزاب و جریان‌های سیاسی وجود دارد. محور مهم این نگرانی‌ها هم مردم هستند. مردمی که حالا چند سالی هست زیر بار مشکلات مختلف و بخصوص تورم اقتصادی کمر خم کرده‌اند. به گفته بسیاری از کارشناسان مردم به نوعی از ناامیدی سیاسی دچار شده‌اند و به خاطر حل نشدن و انباشته شدن بسیاری از مطالبات احتمال مشارکت آنان در رویدادهای سیاسی از جمله انتخابات بسیار پایین آمده است. حالا چند وقتی است که موضوع مشارکت سیاسی در انتخابات محور بحث و مذاکرات احزاب مختلف شده است. از یک طرف ‌اصلاح‌طلبان می‌گویند کلید حل مسائل در دست شورای نگهبان است. اگر شورای نگهبان با نگاهی گسترده به مسئله انتخابات و تأیید صلاحیت‌ها ورود کند و اجازه بدهند که جریان ‌اصلاح‌طلب هم نامزد مورد نظر خود را به میدان بیاورد، در آن صورت احتمال افزایش مشارکت سیاسی وجود دارد. اما با این حال بخش دیگری از فعالان سیاسی می‌گویند این تنها مشکل نیست، چرا که فشار اقتصادی که به مردم وارد می‌شود هنوز حل نشده است و عاملی در این میان تغییر نکرده است. آن‌ها می‌گویند چنانچه ‌اصلاح‌طلبان بتوانند نامزد مورد نظر خود را هم از فیلتر شورای نگهبان عبور دهند، همچنان معلوم نیست مسئله مشارکت مردم در انتخابات به این راحتی حل شود.

انتخابات را تحریم کنند مشارکت پایین می‌آید

با این حال فعلا تمرکز اصلی جریان اصلاحات معرفی نامزد در انتخابات است و جریان ‌اصول‌گرایان نیز درگیر یک اختلافات درونی شده است.

به گزارش روز نو :حسین کنعانی‌مقدم دبیرکل حزب سبز و فعال سیاسی ‌اصول‌گربه بررسی شرایط انتخابات ریاست‌جمهوری پیش‌رو پرداخته است. او بر مسئله مشارکت در انتخابات صحه می‌گذارد و به سخنان اخیر محسن آرمین درباره استراتژی ‌اصلاح‌طلبان هم واکنش نشان داده است. آرمین دیروز گفته«کاندیدای اختصاصی اصلاح‌طلبان از فیلتر شورای نگهبان عبور نکند، اصلاح‌طلبان الزامی برای معرفی کاندیدا ندارند.» در ادامه مشروح این مصاحبه را می‌خوانید.

کنعانی مقدم در پاسخ به این سوال که چقدر احتمال دارد مشارکت در انتخابات پیش‌رو بالا باشد، می‌گوید:‌«قطعا ما باید تمام تلاش خود را بکنیم که بتوانیم شاهد یک انتخابات پرشور و با مشارکت حداکثری باشیم. همه جریان‌های سیاسی کشور، احزاب و گروه‌ها و دسته‌بندی‌های مختلف و همچنین شخصیت‌های مطرح و موثر سیاسی کشور باید بکوشند تا در انتخابات پیش‌رو شاهد یک مشارکت حداکثری باشیم. چرا که مشارکت حداکثری مردم در انتخابات می‌تواند منتهی به شکل‌گیری یک دولت قوی و کارآمد شود. هرچقدر که در انتخابات رقابت جدی‌تر باشد این می‌تواند به عنوان یک پیروزی برای همه ثبت شود. به این خاطر ما در حزب سبز که در شورای وحدت ‌اصول‌گرایان هم حضور دارد، هدف‌گذاری خود را مبتنی بر مشارکت حداکثری قرار داده‌ایم، چرا که پیروزی واقعی آن زمان به دست می‌آید. حتی اگر نامزد مورد نظر ما رئیس جمهوری نشود، ولی مشارکت حداکثری می‌تواند پایه اصلی مردم سالاری را محکم کند.»

او می‌افزاید:«وقتی در انتخابات مشارکت بالا باشد دولت تشکیل شده از پشتوانه مردمی قوی برخوردار می‌شود و بر آن اساس می‌تواند تأثیر مثبتی در پیشرفت کشور داشته باشد.»

کنعانی مقدم در پاسخ به این سوال که چگونه ممکن است مشارکت سیاسی تحقق پیدا کند:؟ توضیح می‌دهد:‌«به نظرم اگر جریان‌های سیاسی کشور بصیرت لازم داشته باشند و تلاش کنند با فعالیت موثر نامزدهای خود را به میدان بیاورند در آن صورت مردم هم استقبال می‌کنند و پای صندوق‌های رأی می‌آیند. و این منجر به شکل‌گیری یک دولت حداکثری می‌شود که از پشتوانه مردمی هم برخوردار است.»

این فعال سیاسی ‌اصول‌گرا درباره نقش شورای نگهبان در مشارکت مردم در انتخابات نیز معتقد است: «شورای نگهبان موثر است. اگر شورای نگهبان با یک نگاه وسیع‌تری به مسئله نگاه کند و بر اساس آن نامزدهای مختلفی بتوانند در عرصه انتخابات حضور داشته باشند در این شرایط سلایق مختلف سیاسی وارد عرصه می‌شوند.»
کنعانی مقدم اضافه می‌کند: «اگرچه محسن آرمین(از فعالان سیاسی مطرح ‌اصلاح‌طلب) به تازگی گفته که اگر نامزد ما ردصلاحیت شود ما ضرورتی ندارد که در انتخابات شرکت کنیم. این سخنان نشان می‌دهد که به هرحال قصد دارند که از الان انتخابات را تحریم کنند و اگر این چنین شود مشارکت در انتخابات پایین می‌آید ولی به هرحال دولتی تشکیل می‌شود. که آن دولت هم برآمده از یک اقلیت است که کارآمدی ندارد و در این صورت همه ضرر می‌کند.»

او ادامه می‌دهد: «به نظر می‌رسد که اگر جریان‌های سیاسی دلسوز نظام و کشور باشند و معتقد باشند که پایه‌های مردم‌سالاری کشور را باید محکم کرد؛ باید با تمام توان وارد انتخابات شوند. اگر جریان‌های سیاسی مشکلی با شورای نگهبان یا دیگر نگاه‌های سیاسی کشور دارند باید وارد میدان شوند و سعی کنند مشکلات را حل کنند. چگونه است که حاضر هستند با آمریکا مذاکره کنند و مشکل را حل کنند؟‌ در اینجا هم بهتر است که با شورای نگهبان و جریان‌های سیاسی دیگر مذاکره کنند و مشکلات را حل کنند. ولی متأسفانه شاهد هستیم که به طور مداوم بر طبل تحریم انتخابات می‌کوبند و آن را اعلام می‌کنند.»

کنعانی مقدم در پاسخ به این سوال که آیا به نظر شما مشکلات با مذاکره با شورای نگهبان حل می‌شود یا خیر می‌گوید:«به نظرم مشکلات حل‌ نمی‌شود ولی به حداقل می‌رسد.»

او ادامه می‌دهد: «شورای نگهبان نشان داده که به مُر قانون عمل می‌کند. از جناح خاصی حمایت‌ نمی‌کند و برایش مهم است که شورای نگهبان قانون اساسی و شرع باشد. اگر نامزدی مطرح شود و شرایط را نداشته باشد با کسی تعارف ندارند و آن را رد صلاحیت می‌کنند. تجربه سال‌های اخیر هم نشان داده است که درهای شورای نگهبان به روی همه جریان‌های سیاسی کشور باز است. ‌اصلاح‌طلب، ‌اصول‌گرا، مستقل و معتدل و... در همه این سال‌ها در انتخابات نامزد داشته‌اند.»

کنعانی‌مقدم در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود با روزنامه همدلی درباره اختلافات درونی جریان ‌اصول‌گرا می‌گوید: «شورای وحدت و شورای ائتلاف، دو بازوی قوی جریان ‌اصول‌گرایی هستند که اگر دست به دست هم بدهند می‌توانند پیروزی انتخابات 1400 را به دست بیاورند، البته این به شرایط نامزدهای حاضر در انتخابات هم بستگی دارد.

این‌که جریان رقیب چه افرادی را به میدان بیاورد. اما به‌هرحال باید گفت اگر رقیب چهره قوی و موثری را به عنوان نامزد وارد عرصه انتخابات کند، ‌اصول‌گراها با هم به ائتلاف می‌رسند.

سعی می‌کنند که اختلافات را کنار بگذارند و به وحدت برسند در نتیجه احتمال خیلی زیاد در این شرایط با یک نامزد وارد می‌شوند. اما اگر رقیب خیلی قدرتمندی در میدان نباشد، رقابت درونی شکل می‌گیرد و ممکن است که سه تا نامزد در عرصه انتخابات وارد کنند.»

او درباره کاندیداتوری رئیسی و قالیباف می‌افزاید:«من توصیه‌ام این بود که روسای قوا در انتخابات ریاست جمهوری 1400 نامزد نشوند. چرا که این رفتار بهتر است و تأثیر بهتری هم دارد. بهتر است که فضا را برای افراد دیگر باز بگذارند. اگرچه آقای رئیسی پتانسیل این را دارد که با وارد شدن به عرصه انتخابات، نظر دیگران را جلب کند، و نامزدهای مطرح به نفع ایشان کنار بروند و به این ترتیب یک اجماع و وحدتی بین ‌اصول‌گرایان شکل بگیرد.»

کنعانی مقدم می‌گوید:«تعیین نامزد نهایی همچنان مورد بحث احزاب و گروه‌های مختلف قرار دارد. برای ما هم یکی از بحث‌ها این است که فرد اصلح و با مقبولیت بالا وارد میدان شوند. به‌هرحال باید به این نکته توجه کرد که ممکن است فردی اصلح باشد اما مقبولیت و امکان رأی‌آوری نداشته باشد.

این فرد دیگر‌ نمی‌تواند مدعی پیروز باشد. به همین خاطر باید هر دو این شاخص‌ها که یکی اصلح بودن است و یکی مقبول بودن را مد نظر قرار بدهیم.»

او درباره این که آیا رئیسی با توجه به درخواست احزاب مختلف قبول کرده که وارد انتخابات شود یا خیر توضیح می‌دهد: «من از نظر آقای رئیسی خبر ندارم ولی یکی از گزینه‌ها الان به طور جدی آقای رئیسی هستند و احزاب مختلف هم از ایشان دعوت می‌کنند، ولی به‌هرحال من بعید می‌دانم که ایشان قبول کند در انتخابات ریاست جمهوری 1400 ثبت نام کنند. چون وظیفه‌ای که ایشان در قوه قضائیه بر عهده گرفته است بسیار مهم و تأثیرگذار است. ضمن این که فرایند حضور ایشان هم در انتخابات با توجه به این که باید از ریاست قوه قضائیه کناره‌گیری کنند کمی پیچیده است.

به‌هرحال ایشان باید از ریاست قوه قضائیه کناره‌گیری کنند و رهبری هم باید درباره کنار رفتن ایشان از قوه قضائیه نظر بدهند و من تا جایی که می‌دانم رهبری در چنین مواردی نفیا و اثباتا ورود‌ نمی‌کنند.»

 

منبع:روزنامه همدلی

عکس روز
خبر های روز