سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۰
کد خبر: ۴۷۸۳۵۶
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۰ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰

قیمت خودرو در بازار کاهش یافت+جدول قیمت‌ها

شورای رقابت در جلسه هفته گذشته خود افزایش قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا را مصوب کرد، به طوری که قیمت محصولات ایران خودرو به طور متوسط ۸.۲ درصد و محصولات سایپا به طور متوسط ۸.۹ درصد افزایش یافت.
روزنو :

قیمت خودرو در بازار کاهش یافت+جدول قیمت‌ها

هرچند این روزها خودروسازان و شورای رقابت خلاف جهت روند نزولی نرخ ارز حرکت می‌کنند و مدام به دنبال افزایش قیمت خودرو هستند، اما نرخ ها در بازار خودرو همچنان رو به کاهش است و خریداران منتظر تداوم ریزش قیمت‌ها هستند.

شورای رقابت در جلسه هفته گذشته خود افزایش قیمت محصولات ایران خودرو و سایپا را مصوب کرد، به طوری که قیمت محصولات ایران خودرو به طور متوسط ۸.۲ درصد و محصولات سایپا به طور متوسط ۸.۹ درصد افزایش یافت.

بر اساس مصوبه شورای رقابت، طبق تورم بخشی یک ساله اعلام شده توسط بانک مرکزی و پس از کسر تورم‌های اعمال شده قبلی در سه ماهه اول و دوم سال ۱۳۹۹ و پس از اعمال متغیرهای کیفیت و بهره‌وری در نهایت برای شرکت ایران خودرو به طور متوسط 8.2 درصد و برای شرکت سایپا به طور متوسط 8.9 درصد افزایش قیمت محاسبه شده که با در نظر گرفتن بند فوق برای تمامی خودروهای مشمول دستورالعمل قیمت‌گذاری شورا، تا پایان شهریور ۱۴۰۰ اعمال و اجرا می‌شود.


این مصوبه بر مبنای افزایش نرخ ارز در 6 ماهه دوم سال قبل صادر شد و این در حالی است که از ابتدای امسال نرخ ارز روندی نزولی گرفته و این موضوع بر قیمت اکثر محصولات تاثیرگذار بوده است، اما در این شرایط، شورای رقابت و خودروسازان بر خلاف جهت حرکت نرخ ارز عمل کرده و افزایش قیمت کارخانه‌ای خودروها را مصوب کرده‌اند، هرچند خودروسازان به این افزایش قیمت 9 درصدی راضی نیستند و در حال رایزنی برای افزایش قیمت بالاتری هستند.

افت نرخ‌ها در بازار خودرو

اما بر خلاف خودروسازان، مردم و بازار خودرو در انتظار افت قیمت‌ها هستند و افت نرخ ارز و رکود معاملات در بازار باعث پایین آمدن قیمت خودرو‌ها شده است.

بررسی بازار خودرو نشان می‌دهد در حال حاضر هر دستگاه پژو ۲۰۶ تیپ ۲ معادل ۱۹۷ میلیون تومان و پژو ۲۰۶ تیپ ۵ معادل ۲۵۳ میلیون تومان در بازار معامله می‌شوند که نسبت به نرخ‌های ۲۰ روز پیش به ترتیب ۱۲ و ۴ میلیون تومان کاهش قیمت داشته‌اند.

همچنین قیمت پژو ۲۰۶ صندوقدار با افت ۲۰ میلیون تومانی نسبت به ۲۰ روز قبل، با قیمت ۲۴۸ میلیون تومان به خریداران عرضه می‌شود. در عین حال، قیمت پژو ۲۰۷ دنده‌ای با افت ۱۵ میلیون تومانی به ۲۷۸ میلیون تومان و پژو ۲۰۷ دنده اتوماتیک با افت ۱۰ میلیون تومانی به قیمت ۳۸۷ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

در همین حال، قیمت هر دستگاه خودرو کوئیک دنده‌ای در بازار با کاهش ۵ میلیون تومانی به ۱۵۰ میلیون تومان رسیده و تندر ۹۰ مدل E۲ با کاهش قیمت ۱۰ میلیون تومانی، معادل ۳۲۳ میلیون تومان به مشتریان عرضه می‌شود.

در مورد قیمت هایما S ۷ در بازار نیز باید به نرخ ۶۶۵ میلیون تومانی این خودرو اشاره کنیم که ۲۰ میلیون تومان پایین‌تر از قیمت ۲۰ روز پیش است. قیمت سمند ال ایکس نیز با افت ۱۰ میلیونی به ۱۸۳ میلیون تومان رسیده و پژو ۴۰۵ نیز معادل ۱۸۷ میلیون تومان و رانا ۲۰۳ میلیون تومان در بازار معامله می‌شوند که تغییر قیمت چندانی نسبت به ۲۰ روز پیش ندارند.

همچنین تیبا صندوق دار با کاهش قیمت ۵ میلیون تومانی به قیمت ۱۲۴ میلیون تومان و تیبا هاچ بک با افت ۴ میلیون تومانی به قیمت ۱۳۲ میلیون تومان به مشتریان عرضه می‌شود.

در حال حاضر هر دستگاه دنا با قیمت ۲۶۷ میلیون تومان و دنا پلاس دنده‌ای توربو ۳۵۲ میلیون تومان در بازار عرضه می‌شوند که در مقایسه با ۲۰ روز پیش رشد ۳ میلیون تومانی را داشته‌اند.

سایپا ۱۱۱ با افت ۶ میلیون تومانی میلیون تومانی با قیمت ۱۲۴ میلیون تومان، سایپا ۱۳۱ با افت ۲ میلیون تومانی به قیمت ۱۱۰ میلیون تومان و ساینا نیز با افت ۳ میلیون تومانی به قیمت ۱۴۳ میلیون تومان به مشتریان عرضه می‌شوند.

* خودرو را گرانتر کنید

در کنار رایزنی خودروسازان برای دریافت مجوز آزادسازی قیمت خودرو و یا رشد ۳۰ تا ۴۰ درصدی قیمت تولیداتشان، برخی مدیران وزارت صنعت نیز از مصوبه شورای رقابت رضایت نداشته و این موضوع را رسما اعلام کرده‌اند. در این رابطه سهیل معمارباشی، مدیرکل صنایع حمل و نقل وزارت صمت با بیان اینکه افزایش قیمت خودرو واقعا چاره کار خودروسازان و مشکلات آن‌ها نیست، از کاهش تولید خودرو‌های ارزان‌تر و زیان ده توسط خودروسازان خبر داد.

وی افزود: این که بازار روند نزولی دارد، ربطی به قیمت کارخانه‌ای محصولات ندارد. روند نزولی قیمت‌ها در بازار به دلیل افزایش ثبات اقتصادی و انتظارات روابط بین‌الملل است. خودرو از سر هم بندی قطعات، تولید می‌شود و باید قیمت قطعات بررسی شود. تورم بخشی را بانک مرکزی اعلام کرده که سال گذشته خودروسازان به چه میزان تورم تجربه کرده‌اند.

شورای رقابت بر اساس این تورم اعلامی، عدد را محاسبه کرده و بعد از کم کردن افزایش قیمت‌های قبلی به رقم اعلام شده، رسیده است.


اما در مقابل، مجتبی رضاخواه، عضو ناظر مجلس در شورای رقابت با بیان اینکه در شهریور سال گذشته نیز قیمت خودروها با مصوبه شورای رقابت افزایش یافته بود، معتقد است: سناریوهای مطرح در شورا برای افزایش قیمت خودرو، غیر علمی بود و در عین حال، شورای رقابت تخصص لازم را برای قیمت‌گذاری خودرو ندارد. این شورا به عنوان یک نهاد عمومی در موارد مختلف از جمله نرخ اینترنت و قیمت خودرو تصمیم‌گیری می‌کند، در حالی که به جزئیات مسائل مسلط نیست.

رضاخواه تصریح کرد: شورای رقابت قیمت خودروها را بر مبنای تورم بخشی خودروها در 6 ماهه دوم سال قبل تعیین کرده، در حالی که در آن زمان نرخ ارز بالا بود اما حالا پایین آمده است و معنایی ندارد که قیمت خودروها را به دلیل گرانی سال قبل، افزایش دهیم.

وی تاکید کرد: اگر قرار است نرخ تورم محاسبه شود، باید به عوامل تولید توجه شود، در این رابطه نرخ ارز کاهش یافته، هرچند می‌توان به افزایش هزینه حقوق و دستمزد توجه کرد.

در هر حال، شاید راهکار افزایش بهره وری خودروسازان و ایجاد رضایت در مردم، برقراری بازاری غیر انحصاری در کشور است، بازاری که در آن، مجوزهای تولید خودروی استاندارد بدون سخت‌گیری بی مورد صادر شود، واردات خودرو بدون خروج ارز اتفاق بیفتد و انحصاری برای دو خودروساز بزرگ وجود نداشته باشد.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز