سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۵
کد خبر: ۴۷۸۸۴۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۷ - ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۰

کاندیداها برای بحران کرونا برنامه‌ای نوشته اند؟

بابک قرائی مقدم پزشک و عضو اسبق هیئت مدیره انجمن پزشکان عمومی ایران در این باره به آفتاب یزد گفت:«الان کاندیداها هنوز در زمان تبلیغات قرار نگرفته‌اند که بخواهند درباره برنامه‌های خودشان صحبت کنند ولی سالی که نکوست از بهارش پیداست.
روزنو :

کاندیداها برای بحران کرونا برنامه‌ای نوشته اند؟

در حال حاضر و شاید تا سال‌ها بعد بحران کرونا و پیامدهای آن یکی از بزرگترین بحران‌های کشورما است. بحران کرونا خود بخشی از بحران بزرگ‌تر عدم اعتماد بین دولت و مردم است.در این بین بحث کاندیداها و انتخابات ریاست جمهوری خود در حال تبدیل شدن به موضوع تازه دیگری است. زیرا هیچ یک از کاندیداهای ریاست جمهوری از برنامه خود برای مقابله با این بیماری صحبت نکرده‌اند و انگار پیش‌بینی می‌کنند که کشور را قرار است زمانی اداره کنند که این بیماری از بین رفته باشد چراکه نمی‌شود کاندید انتخابات ریاست جمهوری کشوری شد ولی به بزرگترین چالش آن کشور بی‌توجه ماند.همچنین بر اساس تصاویر منتشر شده ما شاهد آن هستیم که بسیاری از این افراد به رعایت پروتکل‌های بهداشتی برای مقابله با این بیماری اعتقادی ندارند و خود مسبب ایجاد بسیاری از تجمعات هستند. سوال مطرح شده این است که اگر این افراد در انتخابات پیروز شوند، زمانی که برنامه‌ای برای مقابله با این بیماری ندارند، نسبت به شرایط فعلی تفاوتی ایجاد خواهد شد یا خیر؟

>سالی که نکوست از بهارش پیداست

بابک قرائی مقدم پزشک و عضو اسبق هیئت مدیره انجمن پزشکان عمومی ایران در این باره به آفتاب یزد گفت:«الان کاندیداها هنوز در زمان تبلیغات قرار نگرفته‌اند که بخواهند درباره برنامه‌های خودشان صحبت کنند ولی سالی که نکوست از بهارش پیداست. یعنی رفتاری که بعضی از این نامزدها برای وارد شدن به انتخابات دارند مشخص است که نسبت به این بیماری بی‌توجه هستند. حضور این افراد در بسیاری از محافل بدون ماسک و رعایت پروتکل‌های بهداشتی از جمله رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی است.این نوع رفتار‌ها بسیار نگران‌کننده است زیرا ما دیده‌ایم که در انتخابات کشورهای دیگر از همان ابتدا، افرادی که به این مسائل پزشکی اعتقاد داشتند چقدر توانستند در مقابله با کرونا در کشور‌هایی که به این بیماری اعتقاد نداشتند تاثیرگذار باشند.برای مثال در کشور برزیل دیدیم که رئیس جمهوری که به مسائل مطرح شده از طرف پزشکان اعتقاد نداشت، چقدر برای مردم و کشورشان ایجاد مشکل کرد. یا همین انتخابات چندماه گذشته کشور هند که حزب حاکم خیلی زود اعلام پیروزی در شکست بیماری کرونا کردند و مسائل کرونا را برای انتخابات به گوشه‌ای گذاشتند و بر روی تبلیغات انتخاباتی متمرکز شدند. »

>سرنوشتی مشابه سرنوشت کشور هند

وی در ادامه گفت:« الان می‌بینیم که کشور هند با یک معضل بزرگ اجتماعی مواجه است و حتی یک خطر جهانی برای دنیا ایجاد کرده است. اگر چه که هند یکی از بزرگترین تولید کننده‌های واکسن است اما ما این خطر را برای کشور خودمان هم احساس می‌کنیم. یعنی ما در ماه آینده با یک انتخاباتی مواجه هستیم که می‌تواند بسیار خطرناک باشد و رفتار نامزدها می‌تواند بسیار تعیین‌کننده باشد.زیرا نامزدها به عنوان الگو حضور دارند یعنی کسی که نامزد پستی با اهمیت ریاست جمهوری می‌شود رفتار‌های او برای مردم به الگو تبدیل می‌شود. این افراد باید الگوی مناسبی باشند اما ما می‌بینیم که نامزدها با ایجاد شلوغی در این شرایط و بدون رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در حال فعالیت هستند که این برای ما یک زنگ خطر است. رفتار اجتماعی نامزدها بسیار موثر است زیرا در طول یک سال و اندی گذشته ما دیدیم که یکی از مواردی که بسیار اهمیت داشت این بود که افرادی که در هر مسندی قرار داشتند و به الگو تبدیل می‌شدند سعی می‌کردند که پروتکل‌های بهداشتی را بیشتر از سایر افراد رعایت کنند. اما وقتی در بحبوحه انتخابات نامزدها هم بخواهند رفتارهای حاشیه ساز را ایجاد کنند دیگر نمی‌شود این بیماری را کنترل کرد و امکان دارد به سرنوشتی مشاهده سرنوشت کشور هند دچار شویم. »

>نامزدها باید الگوی مناسبی برای جامعه باشند

وی در آخر تصریح کرد: «کسی که می‌خواهد در مسند قدرت قرار بگیرد اگر تفکر اشتباهی در مقابل با این بیماری داشته باشد خطر بسیار بزرگی برای جامعه خواهد بود. این یک زنگ خطر بسیار مهم است. تمام مردم و تمام نهادها و مسئولین کشوری باید پایبندی خود به رعایت پروتکل‌های بهداشتی را نشان دهند. زیرا نمی‌توان گفت با ورود واکسن به کشور خطر این بیماری به صورت کامل از بین رفته است زیرا کشوری مانند هند واکسن‌های زیادی را دریافت کرده‌اند اما همچنان به دلیل رفتار اشتباه در مقابل این بیماری با بیماری کرونا به شدت درگیر هستند. یکی از عواملی که باعث ایجاد چنین بحرانی در هند شده است مسئله انتخابات ماه‌های گذشته این کشور است. از الان یک هشدار بسیار مهم می‌دهیم که در طول ماه‌های آینده با توجه به شرایط احساسی‌ای که احتمالا در کشور رواج پیدا می‌کند، ممکن است شرایط کشور در مقابل با این بیماری بسیار بحرانی شود.نامزدها باید الگوی مناسبی برای جامعه باشند، این افراد حتی اگر واکسن را دریافت کرده باشند هم باید تمام پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند، در غیر اینصورت ما در ماه‌های گذشته با یک بحران مشابه بحران کشور هند مواجه خواهیم شد. »

>برنامه روشن و بی‌ابهام مقابله با بیماری کرونا

همچنین مسعود خاتمی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این باره به آفتاب یزد گفت: «بحث بیماری کرونا یک بحث تخصصی است که تنها پزشکان می‌توانند درباره آن اظهار نظر کنند. همچنین رفتاری که باید در مقابل این بیماری در پیش گرفت هم رفتار مشخصی است به این صورت که مردم باید واکسینه شوند و افراد مبتلا هم به قرنطینه بروند. این یک برنامه عمومی و طولانی مدت نیست که کاندیدا‌ها بتوانند درباره آن صحبت کنند.من خودم توقع ندارم شخصی جز پزشک برنامه‌ای برای مقابله با این بیماری ارائه دهد. برنامه مقابله با این بیماری روشن و بی‌ابهام است و تمام مردم از برنامه مقابله با این بیماری آگاهی
دارند. »

>نامزدهای بی‌برنامه

جعفر بای محقق و پژوهشگر اجتماعی نیز در این باره به آفتاب یزد گفت: « کشور در ابر بحران کرونا از یک سو و تحریم از سوی دیگر به سر می‌برد و روز به روز بر مشکلات آن افزوده می‌شود. تورم و رکود روزگار ملت را سیاه کرده است و اقتصاد بیمار روز به روز از قدرت خرید مردم می‌کاهد و مشکلات اقتصادی منجر به کوچک شدن سفره‌های مردم شده است. بحران از زوایای مختلف بر مردم فشار آورده است و امان ملت را بریده است. همچنین کشور در شرایط خاص به سر می‌برد. تحمل انواع مشکلات اقتصادی، معضلات فرهنگی و گرفتاری‌های اجتماعی در طول نیم قرن اخیر مردم را فولاد آبدیده کرده است. اما این 5 سال اخیر مشکلات به اوج خود رسیده است و مردم در معضلات غوطه ور هستند. اینک که کشور شاهد ثبت نام سیزدهمین دوره ریاست جمهوری می‌باشد مع الاسف نامزدهایی که اعلام آمادگی می‌کنند تا شاید بتوانند کاری پیش ببرند، هیچ یک برنامه‌ای شفاف برای مقابله با بحران کرونا ارائه نداده اند. باتوجه به انعکاس لحظه به لحظه رسانه ملی از آیین ثبت نام نامزدها و اعلام حضور در میدان خدمت برای ریاست جمهوری تاکنون برنامه‌ متقنی برای مقابله با بیماری کرونا از سوی عناصر مدعی و افراد مشهور مشاهده نشده است. طیف عظیمی از افرادی که اعلام آمادگی می‌کنند از اساس و بنیان برنامه‌ای ندارند و در مقابل سوال خبرنگار در خصوص حل مشکلات کشور، سکوت اختیار می‌کنند. گویا بدون هیچ گونه آمادگی و درک شرایط کنونی کشور وارد عرصه انتخابات شده اند. این مقطع از ریاست جمهوری نسبت به دوره‌های قبل بدان جهت از حساسیت فوق العاده‌ای برخوردار می‌باشد که رئیس جمهور آینده وارث نابسامانی‌های فراوانی می‌باشد. اوضاع کشور مانند دوره‌های قبل نیست. زیرا در وضعیتی که
ابر بحران‌های زیادی کشور را احاطه نموده‌اند ابرمرد قدرتمندی نیاز است که بتواند اوضاع کشور را به حد تعادل برساند و سپس به دنبال رشد کشور باشد. مهار معضل کرونا و گرفتاری‌های دیگر نیاز به عنصر توانمند با برنامه‌ای است. در این مقطع که کشور در بدحالی بسیار عظیمی به سر می‌برد نامزدها باید با برنامه‌های شفاف و مشخص در انتخابات حاضر شوند.»

عکس روز
خبر های روز