1+4 اصولگرا درپي «پاستور 13»
5كانديداي جريان اصولگرا سخت مشغول انتخابات هستند. البته بيشتر تحركات آنان دروني است و اين دوره احتمالا بخشي به دليل شرايط كرونايي و البته دلايل ديگر، تقريبا خبري از تبليغات گسترده و عمومي نيست. حتي ميزان تبليغات اين 5 كانديداي اصولگرا در فضاي مجازي نيز برخلاف هفته گذشته به شكلي چشمگير كاهش يافته است. البته اين گزاره درباره سيدابراهيم رييسي، چندان صادق نيست. چون او گزينه اصلي اصولگرايان است و بيشتر از ديگران فعاليت ميكند. اما تشكيلات انتخاباتياش چندان رونق ندارند و شبيه به انتخابات 96، اگر هم دست به فعاليتي ميزند، اغلب به ضدتبليغ تبديل ميشود.
اختلاف در ستاد كانديداي اصلي
به گزارش روز نو :اصولگرايان البته عمده تمركز تبليغاتشان را بر رييسي متمركز كردهاند اما آنطور كه برخي منابع خبري گزارش دادند ۱۰ روز پس از انتخاب علي نيكزاد به عنوان رييس ستاد انتخاباتي رييسي، زمزمههاي اختلاف در اين ستاد انتخاباتي به گوش ميرسد. پايگاه خبري-تحليلي ديدهبان ايران، در گزارشي علت اصلي اختلاف ميان نيكزاد و رييسي را سهمخواهي از دولت سيزدهم خوانده و آورده كه تا اينجا رييسي مقابل اين درخواستها مقاومت كرده و كليه امور مربوط به ستاد مركزياش را به «سيدصولت مرتضوي» شهردار پيشين مشهد واگذار كرده است. گفته ميشود يكي از دلايلي كه نيكزاد، برخلاف قاضيزاده هاشمي در انتخابات روز چهارشنبه هيات رييسه دومين سال مجلس يازدهم شركت كرد و توانست به عنوان نايبرييس نخست پيروز اين انتخابات باشد، همين اختلافها بوده است. با اين حال از آنجا كه اصولگرايان، رقيب چندان جدي پيشروي خود نميبينند به رقابتهاي دروني متمركز شدهاند.اختلافات در ستاد رييسي اما فقط به موضوع نيكزاد محدود نيست و انتصابات جديدي هم در ستاد او شكل گرفته است. ديروز منابع خبري گزارش دادند كه درپي اين اختلاف روز جمعه سردار افشار -يكي از چند كانديداي داراي پيشينه نظامي كه پيش از اين به نفع رييسي از انتخابات كنار كشيده بود- به عنوان مسوول هماهنگي ستادهاي مردمي رييسي انتخاب شده است. برخي منابع گزارش دادهاند كه پس از انتشار خبر اختلاف در ستاد كانديداي اصلي جناح راست، يكي از نزديكان رييسي طي مشاجرهاي با نيكزاد از او به دليل صدور «احكام مسوولان ستاد رييسي در شهرستانها» انتقاد كرده است و ديدهبان ايران معتقد است ورود سردار افشار به ستاد رييسي ناشي ازاختلاف رييسي و نيكزاد است.
منتقد دوگانهسازي و سياستمرد در سايه
همزمان درحالي كه قاضيزاده هاشمي نيز از هيات رييسه مجلس كنارهگيري كرده، برخي اين اقدام او را مقدمه ورودش به پاستور سيزدهم ميدانند. البته مسلما نه به عنوان رييسجمهوري، بلكه به عنوان همكار دولت جديد و همراه سيدابراهيم رييسي كه رييسجمهوري احتمالي است. او ديروز در اولين گفتوگوي تلويزيونياش راهبرد تبليغاتياش را در ضديت با دولت مستقر قرار داد و گفت: «دوگانه عزت و معيشت درست كردهاند و به بهانه معيشت، عزت مردم را فروختهاند.» راهبردي كه البته ميان اصولگرايان مشترك است. هر چند ديروز سعيد جليلي گفت: «تفاوت اصلي ما با ساير نامزدها در تشكيل دولت سايه بوده و كار دولت را به موازات دولت تمرين كرديم.» اشاره جليلي به جلساتي است كه او در چارچوبي با عنوان «دولت در سايه» طي چند سال اخير برگزار كرده است.
2 فرمان رضايي به زنان ايراني
محسن رضايي نيز همچنان به تبليغات و وعدههاي انتخاباتي خود مشغول است. او اخيرا گفته كه «حداقل 2 نفر از اعضاي هيات دولت من از بانوان خواهند بود. » رضايي با بيان اينكه بار معيشت خانه را كاهش داده و رفاه بيشتري داشته باشند، گفته است: «دو وظيفه را برعهده زنان خواهيم گذاشت؛ يكي تربيت فرزند است كه مهمترين سرمايه آينده ايران هستند و ديگري مساله بهداشت و سلامت است تا خانوادههايي با بنياد سلامت و بهداشت داشته باشيم كه در اثر يك ويروس عالمگير كرونا اينطور نباشد كه همه دست و پاي خود را گم كنند و موضوعي كه ميتوان در خانه آن را حل كرد، بخشهاي مختلف كشور را درگير كند.»
نسخه طبيبي كه ميخواست رقيب باشد!
عليرضا زاكاني هم به عنوان ديگر نامزد اصولگرايان مانند آن 4 كانديداي اصولگراي ديگر شروع به برگزاري نشست خبري با خبرنگاران كرده است. معمولا در دورههاي گذشته بيشتر تمركز كانديداها در صحبت با مردم بود ولي در اين دوره نامزدها بيشتر تلاش ميكنند كه با خبرنگاران و اصحاب رسانه ارتباط بگيرند. حالا زاكاني درحالي سعي در آن دارد كه خود را فردي متخصص و «پزشكي حاذق» نمايش دهد كه چه بخواهد چه نه، آن كسي كه در ميان اين 7 نفر و حتي 5 اصولگراي حاضر در صحنه، بيشتر درخور آن است كه به عنوان پزشك شناخته شود، قاضيزاده هاشمي است كه ازقضا پيش از اين، بسيار با زاكاني مقايسه شده و هر دو از جانب ناظران به عنوان گزينههاي پوششي رييسي مورد اشاره قرار گرفتهاند. زاكاني كه البته كمكم سعي كرده خود را فراتر از يك گزينه پوششي و رقيبي جدي جلوه دهد، ديروز در نشست خبري خود گفته است: «امروز كشور ما دچار سرطان است و بنده به عنوان يك پزشك حاذق آمدهام تشخيص دهم و با ارايه طريق آن را درمان كنم. هر كسي شعار دهد دولت نميتواند، فهمي از مسائل ندارد؛ دولت ميتواند. من به عنوان كسي كه ۱۳ سال در قوه مقننه بودهام، ميگويم با ايجاد يك شبكه از ارتباطات ميتوانيم كارها را پيش ببريم.»