بازگشت بورس به مدار نزولی؛ چرا بازار سرمایه متعادل نمیشود؟
شاخص کل در بازار بورس امروز (دوشنبه، ۱۰ خردادماه) ۱۰ هزار و ۹۶۳ واحد افت داشت که در نهایت این شاخص به رقم یک میلیون و ۱۴۵ هزار واحد رسید.
به گزا روز نو :برپایه معاملات امروز بیش از پنج میلیارد و ۱۶۶ میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش ۴۲ هزار و ۳۷۸ میلیارد ریال داد و ستد شد.
به گزارش روز نو ؛ همچنین شاخص کل (هموزن) با ۲هزار و ۵۳۵ واحد کاهش به ۳۸۲ هزار و ۹۹۶ واحد و شاخص قیمت (هموزن) با یکهزار و ۶۳۵ واحد افت به ۲۴۷ هزار و ۱۱۳ واحد رسید.
شاخص بازار اول ۹ هزار و ۹۰۶ واحد و شاخص بازار دوم ۱۵ هزار و ۷۲۳ واحد کاهش داشتند.
علاوه بر این در بین همه نمادها، نماد پالایش نفت اصفهان (شپنا) با ۴۹۴ واحد، فرآوری معدنی اپال کانی پارس (اپال) با ۲۹۵ واحد، گروه دارویی برکت (برکت) با ۱۳۳ واحد، صنعت غذایی کورش (غکورش) با ۱۲۳ واحد، پرداخت الکترونیک سامان کیش (سپ) با ۱۱۷ واحد، فولاد امیرکبیر کاشان (فجر) با ۱۱۴ واحد، نفت پارس (شنفت) با ۸۶ واحد، پست بانک ایران (وپست) با ۷۳ واحد، صنعتی زر ماکارون (غزر) با ۶۴ واحد، تامین سرمایه لوتوس پارسیان (لوتوس) با ۵۱ واحد و بانک پارسیان (وپارس) با ۵۰ واحد، تاثیر مثبت بر شاخص بورس داشتند.
در مقابل ملی صنایع مس ایران (فملی) با یکهزار و ۳۴۹ واحد، فولاد مبارکه اصفهان (فولاد) با ۹۵۲ واحد، بانک ملت (وبملت) با ۸۵۴ واحد، شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی (شستا) با ۷۸۱ واحد، نفت و گاز پتروشیمی تامین (تاپیکو) با ۶۷۲ واحد، ایرانخودرو (خودرو) با ۵۵۸ واحد، مخابران ایران (اخابر) با ۴۳۵ واحد، گروه مدیریت سرمایهگذاری امید (وامید) با ۳۶۳ واحد، صنایع پتروشیمی خلیجفارس (فارس) با ۳۵۸ واحد و سایپا (خساپا) با ۲۹۸ واحد تاثیر منفی را بر شاخص بورس داشتند.
بر پایه این گزارش، امروز نماد پالایش نفت اصفهان (شپنا)، صنعتی زر ماکارون (غزر)، گروه دارویی برکت (برکت)، ایرانخودرو (خودرو)، سایپا (خساپا)، صنعت غذایی کورش (غکورش) و پالایش نفت تهران (شتران) در رده نمادهای پُرتراکنش قرار داشتند.
گروه فرآورده نفتی هم در معاملات امروز صدرنشین برترین گروههای صنعت شد و در این گروه ۴۷۹ میلیون و ۷۶۹ هزار برگه سهم به ارزش پنجهزار و ۴۱۱ میلیارد ریال دادوستد شد.
آخرین وضعیت شاخص فرابورس
امروز شاخص فرابورس نیز بیش از ۱۱۷ واحد کاهش داشت و بر روی کانال ۱۷ هزار و ۷۲۴ واحد ثابت ماند.
همچنین در این بازار یک میلیارد و ۱۴۷ میلیون برگه سهم به ارزش ۶۱ هزار و ۲۱۴ میلیارد ریال دادوستد شد.
امروز نماد بیمه پاسارگاد (بپاس)، صنایع ماشینهای اداری ایران (مادیرا)، بیمه دی (ودی)، توسعه مسیر برق گیلان (بگیلان)، اعتباری ملل (وملل)، نفت ایرانول (شرانل)، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، دارویی ره آورد تامین (درهآور)، گسترش صنایع روی ایران (فگستر)، تولید و توسعه سرب روی ایران (فتوسا) و توکا رنگ فولاد سپاهان (شتوکا) تاثیر مثبت بر شاخص این بازار داشتند.
به نوشته ایرنا، در مقابل صنعتی مینو (غصینو)، فولاد هرمزگانجنوب (هرمز)، پتروشیمی تندگویان (شگویا)، گروه سرمایهگذاری میراث فرهنگی (سمگا)، سنگ آهن گهر زمین (کگهر)، مدیریت انرژی تابان هور (وهور)، سرمایهگذاری مسکن تهران (ثتران)، پتروشیمی زاگرس (زاگرس)، پلیمر آریاساسول (آریا)، شرکت آهن و فولاد ارفع (رافع) و گروه توسعه مالی مهر آیندگان (ومهان) تاثیر منفی بر شاخص فرابورس داشتند.
بازار متعادل خواهد بود؟
در جریان معاملات امروز بازار سرمایه عمده نمادهای شاخصساز معاملات روان و متعادلی را داشتند و در نهایت شاخص کل در کانال یک میلیون و ۱۴۵ هزار واحد بسته شد و ارزش معاملات هم به چهار هزار میلیارد تومان رسید.
مهدی ساسانی، کارشناس بازار سرمایه نیز در گفتگو با تجارتنیوز درباره تحلیل بازار گفت: بازار در هفته جاری با توجه به افتهایی که در هفتههای گذشته داشت، روند بهتری را داشته و یکی از دلایلی هم که ارزش معاملات و روند صعودی را داشته خروج ۷۵۰ میلیارد از صندوقهای با درآمد ثابت و احتمال ورود آن به بازار سرمایه بوده است.
این کارشناس بازار در خصوص شرایط ماندگاری تعادل در بازار گفت: اگر در روزهای پیش رو نمادها در کفهای قیمتی که الان دارند ثابت شوند، بازار در هفته آینده متعادلتر شده و روند صعودی آن تثبیت میشود. وی افزود: برای هفته جاری پیشبینی میکنم با توجه به عرضههای بالا در بازار روند متعادل باشد اما صعود قاطعی نداریم و البته به دلیل سیگنالهای مثبت ریزش شدیدی را هم نخواهیم داشت.
ساسانی همچنین درباره گروههایی که در بازار میتوانند روند صعودی داشته باشند گفت: گروههایی که شاخص کل با آنها افت کرد در حال حاضر میتوانند در روند صعودی بازار و رشد دوباره شاخص کل کمک کنند مثل گروه بانکیها، فلزات اساسی و معدنیها که با توجه به افزایش قیمتهای جهانی و سیگنالهای مثبت روند قابل قبولی را طی کنند.