سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۳۷
کد خبر: ۴۸۳۳۹۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۸ - ۲۴ خرداد ۱۴۰۰

مناقشه برسرماندن يا كناره گيري اين4 نفر

ساعاتی پس از پایان مناظره سوم، خبری منتشر شد مبنی‌بر اینکه علیرضا زاکانی در تپه نورالشهدا غرب تهران از ادامه رقابت انتخابات به نفع «ابراهیم رئیسی» انصراف داده است.
روزنو :

مناقشه برسرماندن يا كناره گيري اين4 نفر

پرونده مناظره‌های انتخابات 1400 بسته شد و حال آنچه انتظار می‌رود کناره‌گیری نامزد‌های پوششی است؛ نامزد‌های اصولگرایی که به نظر می‌رسید برای ضربه‌گیری ابراهیم رئیسی در مناظرات حاضر شده‌اند؛ چرا که هم از لحاظ فکری به رئیسی نزدیک هستند و هم در مناظره‌های عملا برنامه‌ای ارائه نداده‌اند و جز حمله به دولت و عبدالناصر همتی، سخن دیگری نزده‌اند. چندان که پوششی بودن این نامزد‌ها در مناظره‌های بار‌ها از سوی عبدالناصر همتی مطرح شده و به همین علت هم پرسش‌های علیرضا زاکانی را بی‌پاسخ می‌گذاشت. با این حال آنچه به نظر می‌‌‌رسد نوعی انفکاک در اردوگاه اصولگرا‌ست؛ چرا‌که از سویی کاندیدا‌های پوششی‌ماندن تا آخر انتخابات را بر انصراف‌دادن ترجیح داده‌اند و از سوی دیگر برخی از چهره‌های اصولگرا مخالف این کنش هستند و معتقدند انصراف دست‌کم دو کاندیدا می‌تواند موجب پر‌کردن سبد آرای کاندیدای اصلی اصولگرایان یعنی سید‌ابراهیم رئیسی شود.

تکذیب انصراف به نفع رئیسی

به گزارش روز نو :ساعاتی پس از پایان مناظره سوم، خبری منتشر شد مبنی‌بر اینکه علیرضا زاکانی در تپه نورالشهدا غرب تهران از ادامه رقابت انتخابات به نفع «ابراهیم رئیسی» انصراف داده است. اما این خبر روز گذشته توسط مالک شریعتی، سخنگوی ستاد انتخاباتی زاکانی تکذیب شد. شریعتی این خبر را تکذیب کرد و بر ادامه حضور زاکانی در عرصه انتخابات تاکید کرد. او همچنین عنوان کرده است: «حضور دکتر زاکانی در برنامه شب گذشته تپه نورالشهدا به مناسبت جشن میلاد حضرت فاطمه معصومه(س) و پاسخ به احساسات مردم بود و بحث دیگری در این مراسم مطرح نشد».

خود را اصلح می‌دانم؛ انصراف نمی‌دهم

شایعه کناره‌گیری از انتخابات تنها محدود به زاکانی نماند و بحث انصراف سید‌امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی هم پس از مناظره سوم مطرح شد که او درباره این شایعه در صفحه خود در توئیتر نوشت: « پس از استقبال گسترده مردم از سخنان این فرزندشان در مناظره سوم، موج دروغی در فضای مجازی راه انداخته‌اند؛ همانطور که قبلا گفتم بار دیگر با قاطعیت می‌گویم خود را اصلح می‌دانم، انصراف نداده‌ام و نخواهم داد و به حول‌و قوه‌الهی تا آخر ایستاده‌ام. پیش به سوی دولت سلام». همچنین حامد تیموری، سخنگوی ستاد مردمی قاضی‌زاده انصراف وی از صحنه انتخابات را تکذیب کرد و گفت: «اخبار منتشر شده در برخی رسانه‌ها مبنی بر انصراف آقای قاضی‌زاده کذب محض است و ایشان با قدرت در حال پیگیری برنامه‌های انتخاباتی خود هستند. حضور با برنامه آقای قاضی‌زاده‌هاشمی در برنامه‌های مناظره تلویزیونی و ارائه راهکار‌های واقعی و اجرایی باعث شده است که اقبال بین مردم و نخبگان به این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری افزایش داشته باشد و همین افزایش اقبال در بین مردم هم باعث افزایش تخریب‌ها علیه ایشان شده است.» تیموری همچنین خبر داد که قاضی‌زاده روز یکشنبه به استان سیستان و بلوچستان سفر می‌کند و قرار است که در شهر زاهدان هم سخنرانی در بین مردم داشته باشد.

عدم‌انصراف، ضربه به نظام

اگر‌چه از میان این پنج نامزد اصولگرا محسن رضایی تکلیفش از همان ابتدا مشخص بود و گویا به هیچ‌وجه قصد ترک صحنه انتخابات را ندارد و تا انتها ماندنی است؛ اما با توجه به اظهارات کاندیدا‌ها و اینکه در این انتخابات اساسا رقابتی وجود ندارد، کاندیدا‌های پوششی فعلا عزم جدی برای ماندن تا آخر انتخابات را دارند. اما همین امر باعث نگرانی و اعتراض برخی از اصولگرایان از جمله حسین شریعتمداری، مدیر مسئول رونامه کیهان شده است. او در این باره در یادداشتی نوشته است: «بدیهی است که از میان هفت نامزد احراز صلاحیت شده تنها یک نفر شانس (بخوانید توفیق) خدمت در کسوت ریاست‌جمهوری را پیدا خواهد کرد. این قاعده درباره پنج نامزد جبهه انقلاب نیز مصداق دارد و فقط یکی از آنها می‌تواند بر کرسی ریاست‌جمهوری بنشیند. بنابراین چه بخواهیم و بخواهند و چه نخواهیم و نخواهند، چهار نامزد دیگر کنار گذاشته می‌شوند. این رخداد که قطعی و غیر‌قابل اجتناب است می‌تواند قبل از انتخابات و با کناره‌گیری چهار نامزد جبهه انقلاب به نفع یکی دیگر از آنها صورت بپذیرد یا بعد از حضور هر پنج نفر در انتخابات و با اعلام نتیجه آرا، شاهد برکناری چهار تن از نامزدهای این جبهه باشیم! ولی آنچه بی‌تردید می‌توان گفت اینکه حضور هر پنج نامزد جبهه انقلاب در انتخابات و خودداری چهار تن آنها از کناره‌گیری به نفع نفر پنجم، خطای بزرگی است که دود آن به چشم جبهه انقلاب می‌رود و می‌توان این خطا را با توجه به دامنه اثر نا‌مطلوب و خسارت‌آفرینی‌ای که درپی دارد، گناهی نا‌بخشودنی دانست و دقیقا به همین علت است که عواقب آن از نگاه نامزدهای طیف انقلاب دور نمانده و شواهدی حاکی از تصمیم به باقی ماندن یکی از آنها در دست است.»

کم شدن آرای جبهه انقلاب

او در ادامه عنوان کرده است: «تردیدی نیست که پنج نامزد مورد اشاره اگرچه میزان رای‌آوری متفاوتی دارند و این تفاوت در مواردی قابل‌توجه و نسبتا زیاد نیز هست ولی آنها در نهایت سبد رای تقریبا مشترکی دارند. بنابراین طبیعی است که اگر هر پنج نفر در صحنه بمانند، آرای هر یک از آنها به هر ‌اندازه‌ای که باشد، از سبد نامزدهای دیگر جبهه انقلاب کم می‌شود و نتیجه آنکه احتمال موفقیت عاملان وضعیت فاجعه‌بار امروز، قوت می‌گیرد و این حالت در صورت وقوع ضربه سنگینی بر پیکر نظام است... .»

چرا کاندیدا‌های پوششی انصراف نمی‌دهند؟

یک فعال سیاسی اصولگرا در خصوص احتمال کناره‌گیری برخی کاندیداها به نفع آیت‌ا... رئیسی یا ماندن تا تا آخر انتخابات اظهار داشت: به‌زعم من انتخابات این دوره مقداری از رای دادن جناحی رنگ باخته است. نکته بعدی این است که تجربه ما در انتخابات گذشته می‌گوید آرای میان 70 تا 80 درصد میان دو نفر اولی که تقریبا مقبولیت دارند، دور می‌زنند و باقی میان دیگر نامزد‌هاست. همچنین در دو سه روز آخر است که نظرسنجی‌ها مقداری خود را به آنچه اتفاق می‌افتد، نزدیک‌تر می‌کند و نامزد‌ها بر اساس این نظرسنجی‌هاست که تصمیم می‌گیرند که بمانند تا آخر یا برای جلوگیری از تشکیک آرا از انتخابات انصراف می‌دهند.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز