سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۵
کد خبر: ۴۸۶۱۰۴
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۸ - ۱۰ تير ۱۴۰۰

هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره احتمال موج سوم کرونا در اروپا

«هانس کلوگه» مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا درباره موج جدیدی از همه‌گیری کرونا در این قاره هشدار داد.
روزنو :

هشدار سازمان جهانی بهداشت

روز نو :مدیر منطقه اروپای سازمان جهانی بهداشت ضمن اعلام افزایش 10 درصدی موارد ابتلا به کرونا در قاره سبز، هشدار داد اگر شهروندان و قانون‌گذاران اروپایی ملاحظات را در نظر نگیرند، موج سوم در این قاره اجتناب ناپذیر خواهد بود.

«هانس کلوگه» مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا درباره موج جدیدی از همه‌گیری کرونا در این قاره هشدار داد.

وی امروز (پنجشنبه) در یک نشست خبری گفت کاهش ۱۰ هفته‌ای موارد ابتلای جدید در سراسر اروپا به پایان رسیده و در صورتی که شهروندان و قانون‌گذاران رعایت نکنند و ملاحظات را در نظر نگیرند، موج جدید غیر قابل اجتناب خواهد بود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این مقام سازمان جهانی بهداشت افزود هفته گذشته موارد ابتلای جدید در نتیجه مسافرت‌ها، دورهمی‌ها و کاهش محدودیت‌های اجتماعی ۱۰ درصد افزایش داشت.

او در ادامه توضیح داد: این در شرایطی اتفاق می‌افتد که وضعیت به سرعت در حال تحول است. یک گونه جدید نگران‌کننده، گونه دلتا (در حال افزایش است)، و در منطقه‌ای که به رغم تلاش‌های زیاد کشورهای عضو، میلیون‌ها نفر همچنان واکسینه نشده‌اند.

کلوگه تاکید کرد: در صورتی که رعایت نکنیم، در منطقه اروپای سازمان جهانی بهداشت موج جدیدی را شاهد خواهیم بود.

پیشتر مقام‌های سازمان جهانی بهداشت در پرتوی نگرانی‌ها از سویه دلتای ویروس کرونا از افرادی که به طور کامل واکسینه شده‌اند هم خواستند ماسک زده و به سایر توصیه‌های بهداشتی برای جلوگیری از انتشار این ویروس عمل کنند.

سویه دلتای ویروس کرونا قدرت سرایت بسیاری دارد و گزارش‌ها حاکی است از زمان کشف آن در هند برای اولین بار در ۸۵ کشور دنیا مشاهده شده است.

«تدروس آدهانوم» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت در یک کنفرانس خبری گفت گسترش موارد ابتلا به سویه جدید «ضرورت استفاده از تمامی ابزارهای موجود را جدی‌تر می‌کند.»

روزنامه نیویورک‌تایمز نوشته با آنکه افرادی که کاملاً واکسینه شده‌اند تا حد زیادی در برابر ویروس جدید مصون هستند، اما برخی مطالعات نشان می‌دهند واکسن‌ها در برابر سویه دلتا کارآیی کمتری دارند و این کارآیی در کسانی که تنها یک دوز واکسن مصرف کرده‌اند کمتر هم می‌شود.

در انگلیس دو سوم جمعیت دست‌کم یک دوز واکسن «فایزر» یا «آسترازنکا» دریافت کرده و کمتر از نیمی از کل جمعیت، هر دو دوز واکسن را دریافت کرده‌اند. با وجود این، این کشور در روزهای گذشته شاهد شیوع موج جدیدی از ویروس کرونای دلتا بوده است.

از زمانی که سازمان جهانی بهداشت تصمیم گرفت بجای نام کشورها از الفبای یونانی برای نامگذاری گونه‌های کرونا استفاده کند، نام کرونا دلتا در صدر اخبار قرار گرفت. نوع جهش‌یافته‌ دلتای ویروس کرونا با نام علمی B.۱.۶۱۷.۲ اولین بار در اکتبر ۲۰۲۰ در ایالت «مهاراشترای» هند دیده شد و به سرعت در سراسر هند و تمام دنیا پخش شد. به همین دلیل ابتدا این نوع ویروس، جهش هندی ویروس کرونا نامیده می‌‌شد.

در این ویروس جهش دوگانه صورت گرفته است. این ویژگی ورود «سارس-کوو۲» به بدن و ابتلا به عفونت را آسان‌تر می‌کند و گفته می‌شود توانایی دور زدن آنتی‌ بادی‌هایی را که سیستم ایمنی یا واکسن در بدن ساخته‌اند دارد، به همین دلیل می‌تواند در بدن با سرعت بیشتری پخش شود.

منبع: فارس
عکس روز
خبر های روز