به روز شده در: ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۴۴
کد خبر: ۴۸۶۲۴۸
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۴ - ۱۲ تير ۱۴۰۰

جزئیات قرارداد مالی شهرداری تهران با یاسر هاشمی!

بی‌تردید یکی از نگرانی‌های خانواده‌های دارای بیمار برای مراجعه به تهران جهت مداوای عضو بیمار خود، هزینه اقامت و اسکان در پایتخت است که همین امر سبب چند‌برابرشدن هزینه درمان می‌شود.
روزنو :

جزئیات قرارداد مالی شهرداری تهران با یاسر هاشمی!

روز نو :مانند همیشه نتوانستند اتهام‌شان را ثابت کنند؛ سال‌هاست به
آیت‌ا... هاشمی و خانواده ایشان اتهام می‌زنند و هر بار یک بهانه می‌آورند تا بر اساس آنچه خودشان هم به دروغ بودنش اذعان دارند به تخریب این خانواده بپردازند. هر بار هم روسیاه می‌شوند؛ چون زمان زیادی طول نمی‌کشد که حقیقت برملا می‌شود. برخی اوقات هم اگر‌چه مردم به‌خوبی پی به چرایی برخی حاشیه‌سازی‌ها درباره خانواده هاشمی برده‌اند، اما اثبات رسمی آن بعد از مدت زیادی صورت می‌گیرد که نمونه بارز آن اظهارات اخیر مصلحی است در مورد چرایی ممنوعیت از رقابت آیت‌ا... هاشمی به عنوان کاندیدا در انتخابات ریاست‌جمهوری 92! اعترافات مصلحی مهر تاییدی بر ترس از تاثیرگذاری آیت‌ا... هاشمی و نزدیکانش بر روند پیشرفت کشور، آخرین هجمه دلواپسان به یاسر هاشمی بود. پسرکوچک آیت‌ا... هاشمی فعالیت زیادی در امور خیریه دارد و سعی می‌کند در راستای بخش‌هایی که مردم بدان نیازمند هستند گام‌های مثبت بردارد.

باز هم هاشمی‌ها در کنار مردم

بی‌تردید یکی از نگرانی‌های خانواده‌های دارای بیمار برای مراجعه به تهران جهت مداوای عضو بیمار خود، هزینه اقامت و اسکان در پایتخت است که همین امر سبب چند‌برابرشدن هزینه درمان می‌شود. سال 95 بود که خبرآنلاین چنین نوشت: «‌جمع همراهان بیماران در اطراف بیمارستان‌های تهران موضوعی عادی شده. بیمارستان شریعتی واقع در غرب تهران نیز از این مساله مستثنی نیست. همراهان بیماران بستری در این بیمارستان بعضا تا صبح در مقابل بیمارستان و گوشه و کنار خیابان اتراق می‌کنند و البته شهرداری که زمانی اعلام کرده بود با ساخت همراه‌سراها، جلوی خیابان‌خوابی مردم را می‌گیرد، این بار ترجیح می‌دهد مسئولیت را از خود بردارد: مسئولان در همه شهرها بیمارستان بسازند.» که البته این موضوع رنگ واقعیت به خود ندید. خانواده آیت‌ا... هاشمی با علم به این دغدغه راهی برای کاهش آن یافتند و یاسر در این مسیر پیش‌قدم شد. یاسر هاشمی معتقد است: «‌موضوع جدی که عمدتا در کلان‌شهرها، مراکز استان و نیز در پایتخت مطرح است و به طور جدی معضل شده، مشکل همراهان بیمار است که باید شرایط و خدماتی را که برای آنها معین شده است اجرا کنیم، اما متاسفانه این خدمات ارائه نمی‌شود و همواره همراهان بیمار در اطراف بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به صورت نامنظم و ناهمگون در شرایط بد در چادر شب را روز می‌کند که باید چتر حمایتی در این خصوص صورت گیرد.» او برای حل این مشکل اقدام به راه‌اندازی همراه‌سرای بیماران کرد. همراه‌سرا به مجموعه‌هایی گفته می‌شود که به‌منظور اسکان همراهان بیماران در شرایطی که بیمار به شهری غیر از محل سکونت خود جهت امر درمان مراجعه می‌کند طراحی و احداث می‌شود. این مجموعه در برخی نمونه‌ها شامل فضایی برای اقامت شخص بیمار هم هست. در این همراه‌سراها همراهان بیمار از امکانات اسکان در بیمارستان مجاور و امکاناتی که یا داخل بیمارستان وجود دارد، استفاده می‌کنند.

دلواپسان هم ستودند

اما از آنجا که دلواپسان تمایلی به انتشار اقدامات خیرخواهانه خانواده هاشمی ندارند به این همراه‌سراها حمله کردند. 5 تیر بود که یک سایت دلواپس نوشت: «‌رئیس سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران اقدام به بستن قراردادی ۴۲۰ میلیون تومانی با یاسر هاشمی‌رفسنجانی برادر محسن هاشمی‌رفسنجانی رئیس شورای شهر برای اسکان همراهان بیماران شهرستان‌ها کرده است» ‌نکته قابل‌تامل آنجاست که یک رسانه دلواپس دیگر یعنی تسنیم پیگیر این موضوع شده و نتوانسته در برابر انتشار نیت مثبت یاسر هاشمی به منفی‌بافی بپردازد، بنابراین مجبور به انتشار توضیحات‌ سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری تهران شده که چنین است: «طی سال‌های اخیر پدیده اقامت همراهان بیماران پذیرش‌شده غیرتهرانی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تهران ضمن ایجاد منظر نامناسب شهری، فضایی به‌دور از شأن و کرامت انسانی را ایجاد کرده است و همراهان بیماران به‌دلایلی همچون هزینه بالای اقامت در مراکز اقامتی یا طولانی بودن دوره درمان عزیزان‌شان مجبور به اقامت در حاشیه بیمارستان‌ها در چادرهای مسافرتی در ایام مختلف به‌ویژه فصول سرد سال بوده و هستند. در حال حاضر بر اساس برآوردهای غیررسمی به‌غیر از ظرفیت‌های موجود روزانه بیش از 300 نفر همراه بیمار نیازمند دریافت چنین خدماتی هستند.

شهرداری تهران از سال1393 اقدام به راه‌اندازی مراکزی تحت عنوان همراه‌سرا کرده که اکنون این ظرفیت به حدود 260 تخت رسیده است و تا رسیدن به وضع مطلوب با احتساب ظرفیت موجود، به بیش از 300 تخت جدید نیاز دارد. اکنون همراه‌سراهای شهرداری تنها در مجاورت بیمارستان‌های رسول اکرم(ص)، کودکان مفید، امام خمینی(ره)، امام حسین(ع)، بهارلو، فارابی و لقمان ارائه خدمت می‌کنند و سایر مراکز درمانی و بیمارستان‌های بزرگ از دایره پوشش این خدمات خارج هستند؛ مضاف بر اینکه میزان تقاضا در همراه‌سراهای موجود نیز بیش از ظرفیت کنونی است.» در بخش دیگر این توضیح آمده است: «متأسفانه اسکان نامناسب همراهان بیمار در مجاورت بیمارستان‌های تهران موضوعی است که در یک دهه گذشته ضمن ایجاد مشکلات عدیده‌ای برای این عزیزان به سوژه‌ای برای تخریب چهره ایران در رسانه‌های ضدایرانی و نشانه‌ای از گسترش فقر در کشور تبدیل شده است. در همین ارتباط برای تنویر افکار عمومی لازم به توضیح است مؤسسه رها تنها مؤسسه خیریه‌ای است که در این مورد به‌صورت تخصصی به فعالیت پرداخته و اصولا دلیل شکل‌گیری و فلسفه وجودی‌اش برای ارائه خدمات اقامتی و رفاهی به همراهان بیمار در نقاط مختلف کشور بوده است. این مؤسسه دارای کارنامه‌ای شفاف و قابل‌تحسین بوده و با طراحی مدل مشارکتی چندوجهی و جلب مشارکت اتحادیه هتلداران تهران و افراد نیکوکار تنها در سال گذشته توانسته است به بیش از 2 هزار همراه بیمار خدمت ارائه کند. در همین راستا شهرداری تهران با عاملیت سازمان رفاه، خدمات و مشارکت‌های اجتماعی از سال گذشته تلاش کرده با بسیج ظرفیت‌ها و مدیریت بهینه منابع به‌جای سیاست‌ راه‌اندازی مراکز جدید و تصدی‌گری در این حوزه، که بعضاً هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم آن تا دو برابر مبلغ توافق شده با مؤسسه رها بوده است، نسبت به توسعه خدمات در قالب برون‌سپاری هدفمند اقدام کند.» در ادامه به توافق موجود شهرداری با رها اشاره شده است: «‌بر همین اساس و برابر مفاد قرارداد این سازمان با مؤسسه رها، که به‌طور کامل روی سامانه شفافیت شهرداری نیز قرار گرفته است، توافق شده در بازه زمانی 6ماهه با اختصاص حداکثر 60 تخت در روز به‌ازای هر نفر خدمت روزانه 70 هزار تومان پرداخت و مؤسسه رها نیز به‌طور متوسط 50 هزارتومان به‌ازای هر نفر مشارکت کند... . این سازمان فارغ از هر گونه توصیه یا دخالت عوامل غیرفنی، با بررسی جامع خدمات همه مؤسساتی که فعالیت‌هایی از این نوع دارند و همچنین رعایت صرف و صلاح شهرداری به جمع‌بندی برای همکاری با مؤسسه رها و نه شخص آقای یاسر هاشمی رسید. گفتنی است موارد مطروحه بر اساس مستندات و شواهد متقن بوده و قبلا بنا به درخواست نهادهای نظارتی گزارش‌های لازم ارائه شده است. نکته قابل ذکر این است که موسسه رها از ابتدای همکاری اصرار بر پرداخت مستقیم مبلغ مورد توافق به مراکز اقامتی برابر صورت‌حساب صادره داشته که به‌دلیل موانع اداری برای این سازمان امکان‌پذیر نبوده است».

عکس روز
خبر های روز