پیشرفت مهم دانشمندان در رابطه با "کرونا"؛ منشا ویروس بالاخره کشف شد؟!
روز نو :از زمان شیوع ویروس کرونا گمانه زنی و تلاش های بسیاری برای یافتن منشا ویروس کرونا صورت گرفته است، از حیوانات مختلف تا آمریکا و چین در برهه های زمانی گوناگون به متهم ردیف اول منشا ویروس تبدیل شده اند حالا اما محققان انستیتو پاستور به تازگی ویروسهایی بسیار شبیه به سارس-کووید-۲ در خفاشهای شمال لائوس شناسایی و کشف کردند که قادرند انسانها را آلوده کنند.
فرانسپرس با اعلام این خبر نوشته است که این یافته میتواند پیشرفت بزرگی در تحقیقات مرتبط با منشا ویروس کرونا ایجاد کند.
محققان موسسههای پاستور در پاریس و لائوس و همچنین دانشمندان دانشگاه ملی لائوس در پایان سال ۲۰۲۰ و ابتدای سال جاری میلادی ماموریتی را برای انجام تحقیقات میدانی روی گونههای مختلف خفاش که در شمال لائوس در غارهای سنگ آهکی زندگی میکنند، آغاز کردند.
این ماموریت برای شناسایی منشا ویروس سارس-کووید-۲ و درک بهتر چگونگی تکامل آن که ماههاست سوژه حدس و گمانهزنیهای فراوان قرار گرفته، انجام شده است.
مارک اِلیوت، مسئول آزمایشگاهِ کشف عوامل بیماریزا در انستیتو پاستورِ پاریس که تیم تحت هدایت وی نمونههای متعدد جمعآوری شده را در جریان این ماموریت تحقیقی مورد آنالیز و تجزیه و تحلیل قرار دادند، به خبرگزاری فرانسه میگوید: ایده اولیه برای استارت خوردن این ماموریت تلاش برای شناسایی منشا همهگیری کنونی بود.
وی در ادامه یادآور میشود: ما به دلایل مختلف به این جمعبندی رسیدیم که برخی خفاشهای حشره خوار ممکن است به محل انباشت ویروسها تبدیل شوند.
سازمان جهانی بهداشت: منشا کرونا به احتمال زیاد خفاشها بودهاند، نه دستکاری آزمایشگاهی
نمونهها بیشتر در منطقهای که بخشی از سازههای برجسته کارستی را در خود جای داده و از توده سنگهای کربناته بویژه آهک تشکیل می شود، برداشت شده است.
این منطقه ویژه از لحاظ مختصات سازههای زمینشناسی علاوه بر شمال لائوس، بخشهایی از شمال ویتنام و جنوب چین را نیز در بر میگیرد.