سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۰
کد خبر: ۵۱۷۱۹۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۷ - ۱۹ اسفند ۱۴۰۰

دولت از عملکرد معاونت سیاسی صداوسیما ناراضی است؟

انتظار می‌رفت که پس از روی کارآمدن پیمان جبلی به ریاست صداوسیما تغییرات مختلفی در این سازمان رخ دهد و از تغییر افراد تا تغییر و تجمیع برنامه‌ها را شاهد باشیم.
روزنو :

دولت از عملکرد معاونت سیاسی صداوسیما ناراضی است؟

رور نو :صداوسیما در دوره رئیس جدید خود تغییر و تحولات زیادی به خود می‌بیند که شاید در زمان روسای پیشین در مورد آنها صحبتی هم به میان نمی‌آمد و اگر هم در مورد آنها صحبت می‌شد عزمی عملیاتی برای اجرای آنها وجود نداشت. اما پیمان جبلی در مدت زمان حضور خود در جایگاه ریاست ساختمان شیشه‌ای جام‌جم نشان داده که باید بیش از این منتظر تغییرات و تحولات در بخش‌های مختلف سازمان صداوسیما باشیم. چه اینکه تغیرات اخیر به بخش‌های خبری کشیده شده و گویا قرار است که همه بخش‌های خبری در شبکه خبر ادغام شوند. اما شاید نکته مهمی که طی روزهای گذشته پیرامون جام‌جم نشینان مطرح شد خبری بود در خصوص نامه‌نگاری رئیس‌جمهور با مقام معظم رهبری در خصوص گلایه از عملکرد معاونت سیاسی صدا وسیما که گرچه این مساله در شبکه‌های مختلف اجتماعی و فضای مجازی بازتاب زیادی داشت اما زمانی نگذشت که شایعه بودن این خبر تایید شود و روابط عمومی ریاست جمهوری این مطلب را تکذیب کند. آنچه که مسلم است امروز صدا وسیما به عنوان رسانه‌ای که باید در قالب ملی ظاهر شود و همه نظرات و دیدگاه‌ها را پوشش دهد کار سختی در رقابت با شبکه‌های اجتماعی دارد و جبلی و مردانش باید بتوانند با طرحی نو درصدد جلب و جذب مخاطبان از دست رفته و کاهش یافته بر آیند.

تغییرات جدید صدا وسیما

انتظار می‌رفت که پس از روی کارآمدن پیمان جبلی به ریاست صداوسیما تغییرات مختلفی در این سازمان رخ دهد و از تغییر افراد تا تغییر و تجمیع برنامه‌ها را شاهد باشیم. لذا در همین راستا به نظر می‌رسد تاکید بر ضرورت تحول در صدا و سیما و رویکرد چابک‌سازی سازمان صداوسیما که چند بار در سخنان جبلی رئیس جدید این سازمان هم مطرح شده با جدیت دنبال می‌شود. چنانکه پیش از این نیز صحبت‌هایی مطرح می‌شد در این خصوص که دو معاونت سیما و صدا که به ترتیب وظیفه تأمین محتوای تلویزیون و رادیو را برعهده دارند، در یکدیگر ادغام شوند و معاونت تازه‌ای برای تامین محتوای شبکه‌های سراسری سیما و رادیو با عنوان مرکز صدا و مرکز سیما تشکیل شود. هر چند که این تغییرات شکلی ادامه یافت و طی چند وقت اخیر نیز شاهد تغییرات دیگری در حوزه‌ معاونت سیاسی و بحش‌های خبری سازمان صدا و سیما بودیم. چنانکه طی روزهای گذشته شاهد حذف بخش‌های خبری «22:30» شبکه دو سیما، «19:30» از شبکه یک سیما و برنامه «تیر امشب» از شبکه خبر بودیم که در نوع خود حرکتی قابل تامل بود. هر چند روند تحولات اخیر در صداوسیما نشان می‌دهد تغییرات چه در بخش خبری و چه بخش‌های دیگر ادامه خواهد داشت. بخش خبری «ساعت 19» یکی از قدیمی‌های بخش خبری تلویزیون به شمار می‌‌رفت که همچون بخش خبری ساعت «22:30» دو دهه روی آنتن تلویزیون بودند اما به دلیل تصمیمات اتخاذ شده اخیر گویی این بخش‌های خبری در یک طرح متمرکز به شبکه خبر کوچ خواهند کرد و در آنجا ادامه فعالیت خواهند داد. البته مدت‌هاست بحثِ تغییرات و تحولات در معاونت سیما و شبکه‌های تلویزیونی مطرح است و همواره گزینه‌های مختلفی معرفی می‌شوند اما هیچ‌وقت پیمان جبلی در جایگاه ریاست این سازمان این نکات را نه تأیید و نه تکذیب کرده است. به‌نظر می‌رسد با این تغییرات و تحولات و ادغام‌ها که احتمالاً جهش بیشتری خواهد داشت و شبکه‌های سراسری به‌غیر از بخش‌های تخصصی خبری مثل شبکه خبر، بیشتر روی ساخت برنامه‌ها و سریا‌ل‌های نمایشی متمرکز شوند. این در حالی است که این تغییرات با بخش‌های خبری تلویزیون در شبکه یک و شبکه خبر آغاز شد و حتی سایت شبکه خبر معاونت سیاسی نیز از دسترس خارج شده است و کاربرانی که به آدرس آن مراجعه می‌کنند، به آدرس سایت خبرگزاری صداوسیما هدایت می‌شوند. حال با باز شدنِ کنداکتورِ سیما و کوچِ اخبار یکی پس از دیگری، باید دید مدیران و دست‌اندرکاران، ترکیب و چیدمان بهتری برای کنداکتور سیما خواهند داشت؟ از طرفی پیمان جبلی بعد از تغییرات و تحولات خبری به سراغِ سیما می‌رود و یا بخش‌های دیگر؟ این در حالی است که سه‌شنبه سودابه حسنی‌دخت مجری و گوینده شبکه خبر ۱۵ ویدئویی در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرد و در آن با اشاره به ضرورت وجود یک شبکه متمرکز خبری به اسم شبکه خبر گفت: قرار است در این ادغام شبکه خبر با اداره کل اخبار سیما، یک شبکه متمرکز خبری به اسم شبکه خبر داشته باشیم. دیگر ضرورتی ندارد که کانال عوض کنید. برای هر بخش خبری، می‌توانید به شبکه خبری متمرکز خبر رجوع کنید. حال باید دید این رویکرد جدید صدا وسیما تا چه اندازه تاثیر‌گذار و مخاطب پسند خواهد بود.

شایعه نامه رئیسی به رهبری

روز گذشته بود که مطلبی در فضای مجازی منتشر شد مبنی بر اینکه سید ابراهیم رئیسی بابت عملکرد معاونت سیاسی صداوسیما به مقام معظم رهبری نامه‌ای نوشته که مستندات آن بالغ بر ده‌ها صفحه بوده و در آن اشاره شده که معاونت سیاسی صداوسیما با گزارش‌های مغرضانه و جهت دار که بنای آن اطلاعات غلط بوده، دائما در حال تخریب دولت است و مقام معظم رهبری نیز دستور بررسی مستندات را داده‌اند که پس از بررسی‌ها این مستندات تایید شده است. این در حالی است که علیرضا‌خدا بخشی در 27 مهرماه از سوی پیمان جبلی به معاونت سیاسی صداوسیما منصوب شده است. البته آن‌طور که برخی کانال‌های خبری در فضای مجازی عنوان می‌کنند برخی اقدامات وی در این معاونت باعث بروز اختلافاتی میان رئیس صدا و سیما با معاون سیاسی خود شده است. حال اینکه این خبر چه میزان صحت داشته باشد خود جای تامل و بررسی است که صدا و سیما چه رویکردی در این خصوص از خود نشان خواهد داد.

تکذیب خبر مکاتبه

در پی انتشار خبری مبنی بر مکاتبه رئیس‌جمهور با مقام معظم رهبری و ابراز گلایه از عملکرد معاونت سیاسی صداوسیما نسبت به دولت، مدیرکل روابط عمومی ریاست جمهوری این خبر را تکذیب کرد. از صبح دیروز شایعاتی مبنی نامه‌نگاری آیت‌ا.. سید ابراهیم رئیسی با مقام معظم رهبری درباره عملکرد معاونت سیاسی صداوسیما در مواجهه با اخبار دولت در فضای مجازی مطرح شد که مدعی بود پس از بررسی گلایه‌های رئیس‌جمهور، تصمیماتی برای تغییر رویکرد رسانه‌ملی در این خصوص اتخاذ شده است. محمدمهدی رحیمی مدیرکل روابط عمومی ریاست‌جمهوری با تکذیب این ادعا تأکید کرد: «رئیس‌جمهور مکاتبه‌ای با رهبر معظم انقلاب در خصوص صداوسیما نداشته است.»

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز