به روز شده در: ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰
کد خبر: ۵۱۷۶۶۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۹ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۰

اهل‌فن از برخی انتصابات رئیسی در تعجب‌اند

از پیش از آغاز به کار دولت سیزدهم و در آستانه معرفی اعضای کابینه دولت از سوی ابراهیم رئیسی مشخص شد که رئیس‌جمهور منتخب برنامه‌ای برای اعضای کابینه خود نداشته است و تعلل در معرفی برخی وزرا بیش‌ازپیش بر این امر صحه گذاشت.
روزنو :

اهل‌فن از برخی انتصابات رئیسی در تعجب‌اند

روز نو :یکی از اتفاقات مهم سال 1400، انتخابات ریاست جمهوری بود؛ انتخاباتی که با حواشی زیادی برگزار شد و در نهایت ابراهیم رئیسی به‌عنوان کاندیدای برتر در میان کاندیداهایی که عمدتاً از یک طیف سیاسی مشخص بودند، سکان هدایت امور اجرایی کشور را بر عهده گرفت.

از پیش از آغاز به کار دولت سیزدهم و در آستانه معرفی اعضای کابینه دولت از سوی ابراهیم رئیسی مشخص شد که رئیس‌جمهور منتخب برنامه‌ای برای اعضای کابینه خود نداشته است و تعلل در معرفی برخی وزرا بیش‌ازپیش بر این امر صحه گذاشت. انتخاب برخی از افراد بدون هیچ نوع سابقه اجرایی و مدیریتی برای پست‌های مهم کشور موضوعی بود که انتقاد بسیاری ازجمله همسویان فکری رئیس‌جمهوری را نیز برانگیخت. موضوعی که ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا در بررسی عملکرد دولت در سال 1400 به آن پرداخت. ازنظر ایمانی بااینکه دست دولت در انتخاب وزرا و کابینه باز بود اما انتخاب‌هایی انجام داد که دهان اهل‌فن از آن‌ها بازماند و این مهم‌ترین ضعف دولت سیزدهم است.

ناصر ایمانی کارشناس مسائل سیاسی و فعال سیاسی اصولگرا در گفت‌وگو با «همدلی» به بررسی عملکرد دولت در سال 1400 پرداخت و گفت: «سال 1400 یک تحول مهمی سیاسی داشت که آن‌هم انتخابات ریاست جمهوری و روی کار آمدن دولت جدید بود. دولت جدید در سال 1400 در خط و مشی‌های کلی و جهت‌گیری‌های کلی در اداره کشور درمجموع موفق عمل کرده است و این به معنای این نیست که همه عملکردهای دولت آقای رئیسی قابل دفاع است؛ اما درمجموع موفق بوده و جهت‌گیری کلی آن خوب بوده است. نزدیک بودن دولت به مردم درمجموع موفق ارزیابی می‌شود اما در زمینه انتصابات مدیران مربوطه دولتی، دولت موفق عمل نکرده است.»

وی افزود: «درمجموع فکر می‌کنم دولت در زمینه بسیاری از انتصاباتش و نه چند مورد محدود، می‌توانست از این عمل کند.»

ایمانی در همین راستا تأکید کرد: «دست دولت برای انتخاب افرادی که در آن حوزه کاری مربوطه تبحر و آشنایی و اطلاعات خوبی داشته باشند و به لحاظ تحصیلی مرتبط باشند، سوابق خوبی داشته باشند، بسیار باز بود. این مسئله در عرصه‌های مختلف از وزرا، کابینه و هیات وزیران تا بسیاری از معاونین و ادارات کل، استانداران نمود دارد و دولت می‌توانست افراد بهتری را انتخاب کند.»

وی ادامه داد: «دلیلی نداشت که دولت برخی از این افراد را انتخاب کند. دولت ابراهیم رئیسی انتخاب‌های بهتری را داشت که می‌توانست انجام دهد. واقعاً برای من ابهام است که چرا این کار را نکرد و این‌چنین افرادی را منصوب کرد.»

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه دست دولت در انتصابات باز بود و نمی‌دانیم چرا چنین افرادی را انتخاب کرد، اظهار کرد: «بسیاری از انتصابات به‌گونه‌ای بود که اهل‌فن وقتی می‌شنیدند که فلان فرد برای فلان سمت برگزیده‌شده است، دهانشان از تعجب بازمی‌ماند که نباید این‌طور می‌شد.»

وی با اشاره به اینکه «متأسفانه بسیاری از انتصابات دولت به این شکل بود و نه تعداد محدودی» گفت: «اشتباه در انتصاب در تعداد محدود قابل توجیه است ولی تعداد زیاد قابل توجیه نیست.»

این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه از دیگر ضعف‌های دولت ابراهیم رئیسی ضعف در عملکرد تیم رسانه‌ای دانست و گفت: «تیم رسانه‌ای دولت ضعیف عمل می‌کند. تیم رسانه‌ای دولت مانند بقیه افرادش که قدرت کافی را ندارند، قدرت و توانمندی کافی را ندارد.»

وی افزود: «باید ارتباط و فعالیت رسانه‌ای دولت بسیار بیشتر از این‌ها می‌بود و تعجب است که چرا دولت ابراهیم رئیسی آن‌قدر در زمینه رسانه‌ای فعالیت کمی دارد.»

ایمانی در ادامه با واکنش مجلس به ضعف عملکرد کابینه ابراهیم رئیسی اشاره کرد و گفت: «با نگاهی به تاریخچه دوره‌های مختلف مجلس شورای اسلامی می‌توان دید که همواره همه مجالس نسبت به کابینه اولی که رئیس‌جمهوری که جدید روی کار می‌آید و معرفی می‌کند، نرمش نشان داده‌اند. این موضوع به این دلیل است که دست رئیس‌جمهور جدید را برای اجرای برنامه‌های خود باز بگذارند تا بتواند آن‌ها را اجرا کند. همه روسای جمهوری که اولین بار کابینه معرفی کردند به مجلس، به‌جز یکی دو نفر همه افراد رأی اعتماد گرفته‌اند و معمولاً نمایندگان مجلس با اعضای پیشنهادی کابینه دولت جدید موافقت می‌کنند. لذا برخورد مجلس با دولت ابراهیم رئیسی نیز به همین شکل بود و حالا باید ببینیم که شرایط در ادامه چه می‌شود.»

وی در ادامه افزود: «اگر در ادامه کار، دولت و در واقع رئیس‌جمهوری نخواهد تغییری در کابینه خود بدهد، این ضعفی برای رئیس‌جمهور خواهد بود. در این زمینه ابراهیم رئیسی به‌عنوان رئیس‌جمهور کشور باید اقدامی انجام دهد.»

یمانی اشاره کرد: «در مجلس زمزمه استیضاح های مختلف به گوش می‌رسد اما هیات رئیسه خیلی موافق این موضوع نیست حداقل تا پایان امسال ترجیح می‌دهد که این موضوع پیگیری نشود؛ اما به‌هرحال چندین وزیر مطرح هستند که استیضاح شوند و مجلس هم پس از گذشت شش ماه از فعالیت دولت نسبت به قوت و ضعف برخی از اعضای کابینه عکس‌العمل نشان می‌دهد.»

این کارشناس مسائل سیاسی گفت: «اولین قدم دولت در سال 1401 باید این باشد که رئیس‌جمهور به‌سرعت در عملکرد برخی از اعضای تیم اجرایی خود از وزرا، معاونین رئیس‌جمهور و یا روسای سازمان‌های بزرگ بازنگری کند و بالاخره پس از گذشت 7-8 ماه از عمر دولت، نحوه عملکرد افراد برای رئیس‌جمهور مشخص‌شده است و می‌تواند تغییراتی در تیم اجرایی خود انجام دهد که بتوان کشور را با شرایط بهتری اداره کرد.»

ایمانی همچنین خاطرنشان کرد: «دولت هنوز خط‌مشی‌های اقتصادی خود مشخص نکرده است و این آسیب می‌دهد. باید راهبرد اقتصادی دولت مشخص باشد که در کوتاه‌مدت و درازمدت چه برنامه و راهبردی دارد و این موضوع اعلام شود تا صاحب‌نظران اظهارنظر کنند.»

وی با تأکید بر اینکه «در واقع دولت باید بداند که در چه مسیری حرکت می‌کند» اظهار کرد: «هنوز دولت ابراهیم رئیسی سیاست‌های مدونی در زمینه سیاست‌های صنعتی، کشاورزی، پولی، مالی و رشد پایه‌های اقتصادی کشور و... ارائه نکرده است و ما چیزی از دولت نشنیده‌ایم که برنامه‌اش چیست که این امر، امر خوبی نیست.»

خبرهای مرتبط
عکس روز
خبر های روز