تریبونهایی دور از دردهای مردم
روزنو :کشور درگیر مشکلات عدیدهای است؛ از گرانی و تورم گرفته تا این روزها که کمبود هوا هم به آن اضافهشده است.
دیروز گزارشهای رسمی نشان میداد که تهران در صدر جدول آلودهترین شهرهای جهان قرار دارد؛ اما این تنها یکی از چندین مشکلی است که این روزها مردم در حال تحمل کردن آن هستند.
بااینحال برخی از افرادی که در کشور تریبونهای رسمی را در اختیار دارند کمتر از مشکلات مردم سخن میگویند و بیشتر تمرکز خود را روی مسائل دیگری قرار میدهند. ازجمله این روزها باوجودآنکه مردم درگیر مشکلات مختلف هستند اما آنان ترجیح میدهند از فضای مجازی سخن بگویند.
باوجودآنکه مردم به اشکال مختلف مخالفت خود را با طرح صیانت مجلس اعلام کردهاند اما آنان همچنان در چنین شرایطی بدون توجه به مشکلات بزرگ کشور از دولت و مجلس مطالبه محدودسازی فضای مجازی و اینترنت را دارند. در کنار این برخی ائمه جمعه در خطبه این هفته نماز جمعه نیز صرفاً تمرکز خود را بر این موضوع قرار دارند.
یا به موضوعاتی اشاره کردند که به گفته برخی فعالان مدنی و سیاسی این روزها خیلی ارتباطی با دغدغه مردم ندارد. همین هم باعث شده حالا این خطبهها با واکنشهای مختلف فعالان سیاسی مواجه شود.
بیتوجهی به مشکلات مردم باعث شده که فعالان سیاسی نسبت به این موضوع معترض شوند. حالا کمکم اصلاحطلبان از در مطالبه گری درآمدهاند و از دولت میخواهند نسبت به عملکرد ضعیف خود پاسخگو باشد. محسن رهامی فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با قرن نو گفته: «مردم انتظار دارند که مسائل کلیدی جامعه از سوی رئیسجمهور حل شود و بدون شک مشکلات بزرگ موجود با رفتن به سفرهای استانی، ایراد سخنرانی و دیدار چهره به چهره با طبقات محروم قابلحل نیست.» رهامی با تشریح علل شکلگیری مسائل اقتصادی، بیان داشت: «مسائل اقتصادی ایران با مسائل سیاسی گرهخورده و نمیتوان بدون حل کردن مسائل سیاسی؛ مشکلات اقتصادی را برطرف کرد.» این روحانی سیاستمدار با انتقاد از برخی مواضع دولتیها، اظهار کرد: «اینکه گفته میشود «کاری به برجام و روابط اقتصادی خارج از کشور نداریم» و حتی بیان مطالبی همچون؛ ایجاد شغل تنها با یکمیلیون تومان، نشانه دهنده بیاطلاعی مطلق مسئولان کشور از وضعیت اقتصادی موجود است.» وی گفت: «با حضور در بازار متوجه میشویم که تمامی اقلام موردنیاز مردم از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم گران شده و حتی این گرانی به دارو نیز کشیده است.» رهامی ادامه داد: «حدود هشت ماه از استقرار دولت میگذرد و باید مشخص شود که کدامیک از وعدههای انتخاباتی آقای رئیسی محقق شده است.
تاکنون آمار و ارقام دقیقی از سوی دولت اعلامنشده که در کدامیک از حوزههای یکقدم روبهجلو برای مردم برداشتهشده است.» این چهره سیاسی اصلاحطلب با تأکید بر لزوم حل شدن مسأله «برجام»، یادآور شد: «عمده مشکلات اقتصادی به برجام و پیوستن به لوایح «اف.ای.تی.اف» مرتبط است. کشور نیاز دارد با بانکهای جهان ارتباط برقرار کند و پولهای بلوکه شده خود را نیز دریافت کند.»
بیتوجهی مجلس
این موضوع بیتوجهی به مشکلات مردم البته تنها مختص به دولت نیست. مجلس شورای اسلامی نیز پیش از دولت با وعده حل مشکلات معیشتی مردم روی کار آمد. اکثر نمایندگان فعلی مجلس یازدهم در زمان انتخابات مجلس شورای اسلامی روی مشکلات اقتصادی مردم تأکید میکردند و با ابراز همدردی با مردم تلاش داشتند که توجه مردم را جلب کنند اما حالا که در مجلس کرسی نمایندگانی را به دست آوردهاند کاملاً رویه را تغییر دادهاند. بیشتر طرحهایی که مجلس الان دنبال میکنند عمدتاً مسائل پرحاشیه و جنجالی است که عمدتاً ربطی به نیاز روز مردم ندارد. ازجمله آن میتوان به طرح صیانت از فضای مجازی اشاره کرد که بعد از واکنش منفی افکار عمومی نمایندگان هم خیلی تمایلی برای پیگیری علنی آن ندارند.