به روز شده در: ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۴
کد خبر: ۵۲۰۷۹۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۲ - ۲۴ فروردين ۱۴۰۱
هشدارهای مجلس به دولت

کاسه صبر مردم لبریز شده است

هرچند که برخی معتقد هستند که ممکن است اعمال فشار بیشتر نمایندگان بر رئیسی برای اعمال تغییرات در کابینه ریشه منافع باندی داشته باشد اما به‌هرحال وجود مشکلات معیشتی دستمایه این فشار شده و همین فرصتی را فراهم آورده که بالاخره نمایندگان خواست و اعتراض مردم را فریاد بزنند.
روزنو :

کاسه صبر مردم لبریز شده است

روزنو :بیشتر نمایندگانی که روز گذشته وقت نطق در صحن علنی داشتند، درباره گرانی کالاها و خدمات در کشور به دولت تذکر دادند. حالا دیگر شرایط به‌گونه‌ای شده است که به نظر می‌رسد فریاد نمایندگان مجلس از وضعیت سخت معیشتی مردم نیز بلند شده است. نمایندگانی که بیشترشان حامیان جدی دولت سیدابراهیم رئیسی هستند اما ترجیح می‌دهند که با نقد دولت خودشان را از فشار افکار عمومی حوزه انتخابیه خود خارج کنند. این در حالی است که دولت واکنش چندانی به تذکرات نمایندگان درباره ضعف مدیریتی دولت و همچنین گرانی‌ها و تورم نشان نمی‌دهد. بااین‌حال اعضای دولت همچنان با اظهارات مختلف تأکیددارند که اوضاع تحت کنترل دولت است و درآمدهای ارزی دولت هم نه‌تنها کم نشده بلکه افزایش‌یافته است. پیش‌ازاین سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهوری در مصاحبه‌ای با صداوسیما گفته بود که بیش از هر زمان دیگری به آینده کشور امیدوار است؛ اما روز گذشته تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دولت تذکر دادند که نگران افزایش اعتراضات عمومی هستند.

سید مسعود خاتمی نماینده گلپایگان در نشست علنی دیروز (سه‌شنبه، ۲۳فروردین‌ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی گفت: «قرار بود در دولت تدبیری اندیشیده شود که قیمت دارو در سال جاری گران نشود و در دسترس مردم باشد، اما متأسفانه در نشست روز یکشنبه کمیسیون بهداشت مجلس شاهد بودیم که بین دولت، بانک مرکزی، سازمان برنامه‌وبودجه و سایر ارگان‌ها هماهنگی وجود ندارد و کار جدی در این زمینه صورت نگرفته است.»نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس یازدهم با بیان اینکه صدای پای گرانی و کمبود دارو به گوش می‌رسد، ادامه داد: «مقوله دارو با سایر اقلام تفاوت دارد و آستانه تحمل مردم در این زمینه متفاوت است، از دولت درخواست دارم تا تیمی را به‌صورت اضطراری برای این کار در نظر بگیرد و به گزارش‌های کلیشه‌ای توجه نکند و اجازه گرانی و کمبود دارو داده نشود.»

بی‌توجهی وزرا

به نظر می‌رسد که بخشی از نمایندگان مجلس نیز به‌شدت نسبت به اعضای هیات دولت انتقاد دارند و در همین راستا تلاش می‌کنند که رئیسی دست به اعمال تغییرات در کابینه بزند. علیرضا سلیمی در جلسه علنی دیروز (سه‌شنبه ۲۳فروردین‌ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود در تذکر شفاهی افزود: «انتشار لیست ابربدهکاران بانکی کار درستی بود که جا دارد این مورد تشکر کنیم اما سؤال اصلی این است کدام امضای طلایی موجب شد آن‌ها از بانک‌ها وام بگیرند و این آقایان در ستاد چه کسی رژه می‌رفتند ای‌کاش اطلاعات تکمیلی نیز به‌زودی اعلام شود. دولت در جهت حذف شرکت‌های واسطه که ظلم مضاعفی را به نیروهای شرکتی وارد می‌کنند هرچه سریع‌تر لایحه تعیین تکلیف این نیروها را به مجلس ارائه دهد. یک روز قیمت تولیدکننده و یک روز قیمت مصرف‌کننده روی کالاها درج می‌شود که این موضوع هم فروشندگان و هم مردم را سرگردان کرده است، از سوی دیگر گرانی گوشت و افزایش قیمت خودرو، فولاد و سیمان مشکلات جدی را به وجود آورده است که می‌طلبد وزرا حرکت بیشتری انجام داده و مراقب باشند. تا کی می‌خواهند دست روی دست گذاشته و افزایش قیمت‌ها را تماشا کنند.»

هرچند که برخی معتقد هستند که ممکن است اعمال فشار بیشتر نمایندگان بر رئیسی برای اعمال تغییرات در کابینه ریشه منافع باندی داشته باشد اما به‌هرحال وجود مشکلات معیشتی دستمایه این فشار شده و همین فرصتی را فراهم آورده که بالاخره نمایندگان خواست و اعتراض مردم را فریاد بزنند. به هر صورت حالا از یک تریبون رسمی کشور در مجلس شورای اسلامی نمایندگان اصولگرا تأیید می‌کنند که دولت در کنترل اوضاع کشور ناموفق بوده است و مردم تحت‌فشار مشکلات معیشتی هستند.

گرانی مردم را کلافه کرده

دیروز همچنین مانقلیچ شادمهر نماینده گنبدکاووس در صحن علنی مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی خود با بیان اینکه اولویت برنامه ریاست‌جمهور در حوزه اقتصاد و معیشت بود خطاب به رئیس‌جمهور و دولتمردان گفت: «کاسه صبر اقتصادی مردم لبریز شده است چراکه امروز آن‌ها در حال تحمل فشار حداکثری در زمینه معیشت هستند و باری که طی سال‌های قبل بر آن‌ها تحمیل شده آرام‌آرام به حدی سنگین و طاقت‌فرسا شده است که حتی با افزودن پر کاهی به شکستن کمر مردم منجر خواهد شد.»

نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «پیمانه صبر مردم پر است ازاین‌رو نه جایی برای افزایش مالیات و نه تابی برای تحمل عوارض بیشتر یا اتخاذ تصمیمات اقتصادی سنگین‌تر و نایی برای دست‌کاری در قیمت حامل‌های انرژی وجود دارد. دولت باید جلوی فاجعه سال 1401 در زمینه معیشت و اقتصاد را بگیرد. جهاد امروز سخت‌تر از جهاد دیروز در جبهه‌های جنوب غرب است چراکه جهاد دیروز با تیر و ترکش بود اما تیر و ترکش‌های جهاد امروز نامرئی ولی بنیان‌افکن است، تاوان جهاد دیروز شهادت و ایثار بود اما تاوان جهاد امروز مبارزه با اختاپوس‌های اژدهای هزار سر فساد و مبارزه با رانت و رانت‌خواری است. کافی است جلوی مافیا و دلالان اقتصادی و انحصار گرفته شود. دولت و مسئولان باید جلوی انحصار خودرو و واردات تجهیزات پزشکی و تولیدات دامی را بگیرند و باید از برج عاجشان پایین بیایند و به فکر اشتغال باشند چرا که طبق اصل۲۸ قانون اساسی که حقی برای مردم جهت اشتغال و تکلیف برای دولت در جهت حمایت و ایجاد اشتغال قائل شده است بنابراین مسئولان باید بر اساس فرمایشات حضرت آقا و سیاست‌های اشتغال سال ۱۳۹۰ و سیاست‌های کلی و اقتصاد مقاومتی در ۲۴بند در جهت کارآفرینی، توانمندسازی، تولید اشتغال و سیاست‌های تولید ملی اقدام کنند.»

این نماینده مردم در مجلس یادآور شد: «تا کی باید شاهد بغض نترکیده جوانانی باشیم که به خاطر نبود شغل یا خشک‌سالی آواره کشورهای دیگر شدند، کما اینکه شاهد صدای صد هزار جوانان جویای کار استان گلستان هستیم که در ترکیه و استان‌های هم‌جوار مشغول به کار هستند تا کی باید شاهد شکستن جمجمه‌های ۵ هزار افراد گلستانی و شمال خراسان باشیم که هر روز از فرط بیکاری جان به لب آمده‌اند، چرا هیچ هلدینگ یا بانکی برای اشتغال‌زایی در استان گلستان ورود پیدا نکرده است.»

محسن علیزاده عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز دیروز اظهار کرد: «رئیس‌جمهور امروز همچنان گرانی مردم را خسته و کلافه کرده است و در این زمینه انتظار کنترل بیشتر و اقدامات واضح‌تری را دارند، با رأی مردمی در مجلس شورای اسلامی افتخار حضور پیدا کردم که بیش از ۷۰درصد جمعیت آن را مردم روستایی تشکیل می‌دهند. مردمی که امرارمعاش آن‌ها از راه کشاورزی و دام‌پروری است و بارها در دیدارها و بازدیدها گلایه‌مند هستند و انتظار بیشتر از شما برای کنترل گرانی‌ها و قیمت‌ها دارند به نظر می‌رسد گرانی‌های اخیر به‌هیچ‌وجه قابل‌تحمل نیست و منشأ این گرانی‌ها عمدتاً دلال‌بازی و سودجویی عده‌ای است که قطعاً دولت می‌تواند با تدبیر مناسب در این زمینه راه‌کارهایی ارائه دهند.»

آقای رئیس‌جمهوری خواب هستید؟

نماینده مهریز اما ادبیات تندتری در پیش گرفت و به رئیسی کنایه زد که در خواب غفلت به سر می‌برد. محمدرضا صباغیان بافقی در صحن علنی دیروز گفت: «آقای رئیس‌جمهور خواب هستید یا توانایی ندارید، این را به مردم اعلام کنید، مردم در شرایط سختی به سر می‌برند به‌نحوی‌که در جامعه خانواده‌هایی هستند که یک پرتقال و یک سیب خریداری می‌کنند درحالی‌که در همین جامعه افرادی حقوق چند ده‌میلیونی دریافت می‌کنند. آقای رئیس‌جمهور کاری کنید و مرد میدانی برای نظارت انتخاب کنید.»

ادبیات محافظه‌کارانه

هرچند دیروز تعداد زیادی از نمایندگان به دولت بابت گرانی و مشکلات معیشتی مردم به‌تندی اعتراض کردند اما در این میان برخی نمایندگان هم سعی کردند ادبیات تعارفی و محافظه‌کارانه‌ای را در پیش بگیرند. دیروز محمدعلی پور نماینده ماکو و عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد: «از ریاست‌جمهور می‌خواهم اگر چنانچه بنای حذف ارز ترجیحی را دارند تمهیدات لازم برای معیشت و کالاهای ضروری موردنیاز مردم داشته باشد. از ابتدای سال جدید افزایش قیمت کالاها همچنان ادامه دارد از دولت می‌خواهم با نظارت و کنترل اجازه ندهد فشار بیش‌ازپیش بر مردم ایران وارد شود.»

او در حالی از احتمال حذف ارز ترجیحی سخن می‌گوید که این روزها برای همگان روشن‌شده است که این ارز در سال جدید حذف‌شده و این موضوع سال گذشته در صحن علنی مجلس هم رسماً اعلام شد. به نظر می‌رسد برخی از نمایندگان درعین‌حال که می‌خواهند جانب حق را در حوزه انتخابیه خود نگه دارند خیلی تمایلی ندارند که رابطه خود را با دولت تیره‌وتار کنند؛ اما به‌هرحال به نظر می‌رسد که فعلاً کفه اعتراض به دولت سنگین‌تر است و کمتر نماینده‌ای حاضر می‌شود که در این شرایط سکوت کند.

 

 

عکس روز
خبر های روز