به روز شده در: ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۰
کد خبر: ۵۲۱۸۲۲
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۳۱ فروردين ۱۴۰۱

آغاز مهاجرت اقلیمی در ایران؟

متاسفانه در برخی شهرهای کشور، نابودی بوستان ها نیز به اقدامی معمول تبدیل شده است. برای نمونه، در تازه ترین گزارش، درختان بوستان چیذر تهران برای ساخت یک پارکینگ که متعلق به فردی با نفوذ است، قطع شده اند.
روزنو :

آغاز مهاجرت اقلیمی در ایران؟

روزنو :زنگ خطر مهاجرت اقلیمی در ایران در حالی به صدا درآمده است که روند جابه جایی شهروندان ایرانی به خصوص از شهرهای دچار ریزگرد در جنوب، از دهه گذشته آغاز شده است و پیش بینی ها از شدت گرفتن این روند به دلیل نارضایتی از آب و هوا و اقلیم محل سکونت حکایت دارند.

روند تغییرات اقلیمی دامن اغلب کشورهای دنیا را گرفته است و ایران نیز در این خصوص وضعیت دشواری دارد. از این حیث که علاوه بر خشکسالی فزاینده به دلیل مصرف غیراصولی آب در فلات مرکزی ایران، روند تغییرات اقلیمی در کشور نیز سریعتر از سایر نقاط جهان پیش می رود.

به گفته فعالان محیط زیست، تنها در شهری نظیر تهران، فرونشست سالانه عددی معادل ۲۴ سانتیمتر را نشان می دهد که در نوبه خود و در مقایسه با سایر شهرهای دنیا بی سابقه است.

جنگل زدایی نیز از دیگر مسائل مهم در تغییرات اقلیمی است که شوربختانه بدون ضابطه ای مشخص و محاکمه عوامل آن با شتابی روبه افزایش ادامه دارد.

متاسفانه در برخی شهرهای کشور، نابودی بوستان ها نیز به اقدامی معمول تبدیل شده است. برای نمونه، در تازه ترین گزارش، درختان بوستان چیذر تهران برای ساخت یک پارکینگ که متعلق به فردی با نفوذ است، قطع شده اند.

در مثالی دیگر، می توان به پروژه ساخت پتروشیمی در تالاب بین المللی میانکاله اشاره کرد که سرانجام به دنبال افزایش انتقادها متوقف شد.

اما شاید اشاره به سخنان اخیر رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی، خالی از لطف نباشد.

او درباره برخی اقدامات ضدمحیط زیستی کشورهای همسایه هشدار داده و گفته است: «اقدام ترکیه همراه با تداوم خشکسالی کار را به جایی رسانده است که حتی وزش باد با سرعت ۱۰متر بر ثانیه توفان گردوخاک به هوا بلند کند.»

وی همچنین یادآور شده است که با افزایش دما، ذخیره برفی کوه‌ها کاهش می‌یابد، دبی رودخانه‌ها کم می‌شود و سدها دیگر آبگیری نمی‌شوند. در نتیجه محیط‌زیست تخریب و منجر به آغاز مهاجرت اقلیمی می‌شود.»

رئیس مرکز ملی خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی در ادامه گفته است که هجوم ساکنان مناطق جنوب و جنوب شرق و کویر مرکزی ایران به سمت سواحل شمالی کشور به‌دلیل فراوانی آب و هوای بهتر نشانه آغاز مهاجرت اقلیمی در ایران است.

زنگ خطر مهاجرت اقلیمی در ایران در حالی به صدا درآمده است که روند جابه جایی شهروندان ایرانی به خصوص از شهرهای دچار ریزگرد در جنوب، از دهه گذشته آغاز شده است و پیش بینی ها از شدت گرفتن این روند به دلیل نارضایتی از آب و هوا و اقلیم محل سکونت حکایت دارند.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز