به روز شده در: ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۷
کد خبر: ۵۲۵۱۲۲
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۱ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱

غیبت اتوبوس‌ها تهران را قفل کرد

روز دوشنبه با انتشار خبر اعتصاب رانندگان اتوبوس و اختلال در خطوط اتوبوس‌رانی از قول شرکت واحد اتوبوس‌رانی نوشت که شرایط ویژه‌ای رخ‌داده است و این شرکت قادر به توضیح دلیل این وضعیت نیست.
روزنو :

غیبت اتوبوس‌ها تهران را قفل کرد

روزنو :برخی رسانه‌ها روز دوشنبه از ادامه پیدا کردن اعتصاب رانندگان اتوبوس‌های شرکت واحد اتوبوس‌رانی خبر دادند. مثل سایر تجمعات اخیر علت اعتصاب رانندگان اتوبوس نیز اوضاع معیشتی است. علت شکل‌گیری اعتراض رانندگان اتوبوس‌های شرکت واحد افزایش کم حقوق آن‌ها بوده است. اعتراض آن‌ها به این بوده که شورای عالی کار افزایش 57درصدی برای دستمزد در نظر گرفته اما حقوق کارگران فقط 10درصد اضافه‌شده است. اعتراض دیگر رانندگان به عدم پرداخت چهار درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور بود.

ترافیک در تهران در پی اعتصاب رانندگان

 روز دوشنبه با انتشار خبر اعتصاب رانندگان اتوبوس و اختلال در خطوط اتوبوس‌رانی از قول شرکت واحد اتوبوس‌رانی نوشت که شرایط ویژه‌ای رخ‌داده است و این شرکت قادر به توضیح دلیل این وضعیت نیست. پس از منتظر ماندن مردم در ایستگاه‌های اتوبوس، میزان استفاده از خودروی شخصی در خیابان‌ها افزایش پیداکرده و ترافیک در تعدادی از خیابان‌های شهر شدت گرفت. در پی این اختلال برخی رسانه‌ها از جایگزین شدن اتوبوس‌های نهادهای نظامی برای جابه‌جایی مردم خبر دادند. رویداد24 نیز نوشت: «در تصمیمی امنیتی، مینی‌بوس‌های سپاه و نیروی انتظامی با رانندگان نظامی در خطوط بی‌آرتی و سایر خطوط اتوبوس‌رانی حاضر شدند تا به هر ترتیبی اعتصاب رانندگان شکسته شود.»

لغو جلسه زاکانی و تعطیلی تهران به خاطر اعتصاب رانندگان؟

درحالی‌که روز گذشته همه مقاطع تحصیلی در مدارس و دانشگاه‌های تهران به دلیل آلودگی هوا تعطیل اعلام‌شده بودند، رویداد24 تعطیلی روز گذشته تهران را در ارتباط با اعتصاب رانندگان اتوبوس عنوان کرده و می‌نویسد: «طبق دستور دولت تمام مدارس و ادارات و شرکت‌های دولتی تعطیل شدند تا بار ترافیکی به کمترین حد خود برسد. همچنین چند نفر از رانندگان اتوبوس و اعضای سندیکای اتوبوس‌رانی از شب گذشته بازداشت شده‌اند.» اعتصاب رانندگان اتوبوس در تهران باعث شد برنامه شهردار تهران به‌هم‌ریخته و علیرضا زاکانی به‌جای حضور در جلسه «نخبگانی منطقه یک تهران» در بین رانندگان اعتصاب‌کننده حاضر شود.

در مورد نهادهای عمومی تصمیمی گرفته نشده

زاکانی در پاسخ به مطالبه رانندگان اتوبوس برای افزایش 57درصدی میزان حقوق آن‌ها گفت: دولت درآمد خود و شرکت‌های تابعه وزارتخانه‌هایش را مشخص و ضریب ۱۰درصد برای آن‌ها تعیین کرده، اما در مورد نهادهای عمومی که شهرداری هم یکی از آن‌هاست، هنوز تصمیمی گرفته نشده است. شهردار تهران ادامه داد: کمیته‌ شش نفره‌ای در هیات دولت این موضوع را بررسی و میزان افزایش حقوق پیرامون کارگران قراردادی و نیروی‌های شهرداری را اعلام می‌کنند؛ اگر این کمیته افزایش حقوق را بیش از میزان کنونی اعلام کرد حتماً مابه‌التفاوت به رانندگان پرداخت خواهد شد.

زاکانی تأکید کرد: به‌عنوان شهردار تهران به شما وعده می‌دهم و وظیفه‌دارم که گره زندگی‌ شمارا بازکنم. او به مسائل رفاهی رانندگان اشاره کرد و افزود: اولویت شهرداری تهران همواره تأمین موضوعات رفاهی اقشار زحمتکش فعال در شهر چون رانندگان اتوبوس بوده است. خبرگزاری ایرنا دوشنبه‌شب اعلام کرد که رانندگان فعالیت خود را از سر گرفته و مسافرگیری در سطح شهر تهران به حالت عادی بازگشته است؛ اما خبرگزاری ایلنا دیروز از ورود اعتصاب رانندگان اتوبوس به روز دوم خود خبر داد. اما رویکرد برخی رسانه‌های نزدیک به جریان سیاسی دولت و مجلس به موضوع اعتصاب رانندگان به‌گونه‌ای دیگر بود.

افزایش 40درصدی حقوق کارکنان قراردادی شهرداری

برای نمونه خبرگزاری فارس پس از انتشار سخنان زاکانی در بین رانندگان اتوبوس مدعی شد که برخی رانندگان اتوبوس درآمدی بیشتر از 14میلیون تومان دارند.

این خبرگزاری می‌نویسد: فیش‌های حقوقی که ادعا می‌کند دریافتی بیشتر این افراد بالای ۱۴میلیون تومان بوده و با افزایش ۵۷درصدی که مطالبه اصلی آن‌هاست این میزان به‌طور متوسط به ۲۵میلیون تومان در سال ۱۴۰۱ می‌رسد. اما روز گذشته نهایتاً عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران از افزایش 40درصدی حقوق کارکنان قراردادی در شهرداری خبر داد و در حساب توییتر خود نوشت: «پس از بررسی‌های انجام‌شده، به دستور شهردار تهران، حقوق اردیبهشت‌ماه کارکنان قراردادی شهرداری تهران و سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه تا تعیین تکلیف قطعی از مجاری قانونی، با افزایش ۴۰درصدی پرداخت خواهد شد.»

انتقاد از اظهارات درباره افزایش مزد

این سخنان البته واکنش‌هایی به دنبال داشته است. محسن باقری، رئیس شورای اسلامی کار رانندگان شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه درباره اعلام این ارقام از سوی شهرداری گفت: از دیروز که رانندگان به افزایش 10درصدیِ حقوق خود اعتراض کردند، ارقامی از ۱۲ تا ۴۰درصد افزایش حقوق، از سوی مشاوران شهرداری مطرح‌شده که ما این اظهارنظرها را نقد می‌کنیم. او گفت: ظاهراً جایگاه دوستان با جایگاه قانون‌گذاری تغییری کرده است. به نظر می‌رسد برخی دوستان در شهرداری اشراف کافی به قوانین ندارند و‌ ای‌کاش قبل از اظهارنظرِ رسمی از مراجع ذی‌صلاح در این خصوص استعلام می‌کردند. این اظهارات غیر کارشناسانه است و ما توصیه می‌کنیم دوستان نظر وزارت کار را جویا شوند و بعد موضوع را رسانه‌ای کنند. باقری با تأکید بر اینکه جز شورای عالی کار هیچ‌کس نمی‌تواند در مورد دستمزد کارگران تصمیم بگیرد، گفت: استانداری و معاون انتظامیِ استانداری به ما قول پیگیریِ این موضوع را داده‌اند. همچنین بر اساس ماده۱۴۲ قانون کار ما این حق را برای کارکنان و شورای اسلامی کار قائل هستیم که نسبت به این موضوع معترض باشند و وزارت کار باید به‌فوریت موضوع را پیگیری کند. رئیس شورای اسلامی کار رانندگان شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه گفت: اظهارات دستگاه خدمات شهری در خصوص اعلام درصد برای حقوق غیرقانونی است. او افزود: ما با دوستان تماس گرفتیم و بعد از شرح موضوع انشاالله برای شیفت ظهر همه‌ی رانندگان برای کار حاضر می‌شوند و این اعتراض خاتمه پیدا می‌کند؛ اما متولیان امر حتماً کارشناسانه سخن بگویند و رفتار خلاف قانون انجام ندهند.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز