سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۵
کد خبر: ۵۲۸۶۸۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۳ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۱
استقبال شدید برخی نمایندگان از بازداشت چهره‌های رسانه‌ای جریان موسوم به ارزشی

آمدنیوز به شیوه اصول‌گرایی

پیرهادی پا را از انتقاد هم نسبت به این کانال‌ها فراتر گذاشت و آنان را از آمدنیوز بدتر دانست. روح‌الله زم بنیان‌گذار کانال آمدنیوز بعد از دستگیری اعدام شد.
روزنو :

آمدنیوز به شیوه اصول‌گرایی

روز نو:فعالان شبکه‌های اجتماعی نزدیک به اصولگرایان آخر هفته خوبی نداشتند و آن‌گونه که منابع رسمی اعلام کردند چند تن از چهره‌های مشهور این جریان از سوی سازمان اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شدند. اواخر هفته گذشته زمزمه‌هایی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد مبنی بر این‌که فردی به نام علی قلهکی بازداشت‌شده است. قلهکی چند کانال تلگرامی را در اختیار دارد که مطالب مختلفی ازجمله اخبار خاصی را در آن نشر می‌دهد. او همچنین در توییتر خیلی فعال است و همواره در مسیر منافع اصولگرایان و نیروهای موسوم به ارزشی مطلب می‌نوشته است؛ اما حالا آن‌گونه که گفته می‌شود در بازداشت نیروهای امنیتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. برخی این بازداشت را خیلی عجیب توصیف می‌کنند چراکه به‌هرحال تابه‌حال کم پیش‌آمده که از فعالان شبکه‌های اجتماعی نزدیک به اصولگرایان هرچند هم که منتقد باشند بازداشت شوند. در همین حال برخی می‌گویند ممکن است پشت پرده این بازداشت‌ها یک دعوای سیاسی نهفته باشد. به‌هرحال به نظر می‌رسد که بخشی از نیروهای سیاسی اصولگرایان از این اتفاق خرسند هستند. به‌خصوص آنکه چند تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسماً این اقدام اطلاعات سپاه را تحسین کرده‌اند و از بازداشت قلهکی ابراز خشنودی کرده‌اند.

بازداشت علی قلهکی ابتدا در توییتر پخش شد. قلهکی در توییتر یک چهره شناخته‌شده است. همه او را به این نام می‌شناسند که در حوادث مختلف حامی جبهه انقلاب است و به نفع جریان اصولگرایان مطلب می‌نویسد. بعدازاین رسانه‌ها دراین‌باره نوشتند. سایت خبری مدارا گزارش داده که برخی کانال‌های نزدیک به سپاه پاسداران مدعی شده‌اند که «علی قلهکی» فعال سیاسی نزدیک به جریان انقلابی به دلیل ارتباط با کانال‌های تلگرامی اخبار نیمه محرمانه، سرائر و سایه‌نویس توسط حفاظت سپاه پاسداران بازداشت شده‌اند.

در این میان واکنش تعدادی از نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی قابل‌توجه بود. مالک شریعتی زودتر از همه وارد عمل شد و در توییتر خود نوشت: «ضمن تشکر از اقدام قاطع حفاظت سپاه، امیدوارم به‌زودی گزارش اسامی افراد عامل و خصوصاً آمر این حلقه خطرناک، سوابق فعالیت‌ها و عناصر حامی‌شان در مراکز مهم دارای دسترسی به اطلاعات حساس که میکرب اختلاف در کشور را به‌ویژه میان مسئولان پخش می‌کردند، برای مردم و برای دیگران مایه عبرت شود. امیدوارم که نقطه‌زنی اخیر «سازمان اطلاعات سپاه» در شناسایی این فساد سیاسی رسانه‌ای در بستر یک پیام‌رسان خارجی، گام اول اقدام مشترک، فوری و قاطع همه عناصر خدوم جامعه اطلاعاتی کشور در سالم‌سازی فضای رسانه‌ای کشور، از اندک محافل شبه‌امنیتی رسانه‌ای منحرف از انقلاب باشد، ان‌شاءالله.»

شریعتی از عبارت «میکروب اختلاف در کشور» استفاده کرده است. برخی می‌گویند این عبارت نشان می‌دهد که احتمالاً یک دعوای سیاسی در این رویداد دخالت داشته باشد. برخی آن را به محمدباقر قالیباف رئیس مجلس ربط می‌دهند و می‌گویند که ممکن است قلهکی در ماجراهای مربوط به سیسمونی گیت خانواده قالیباف نقش داشته باشد و همین هم باعث شده که حالا او در بازداشت باشد. البته درعین‌حال گمانه‌زنی‌ها دراین‌باره زیاد است و برخی دیگر هم ‌داستان‌های دیگری را روایت می‌کنند و برای بازداشت قلهکی علت‌های دیگری را ذکر می‌کنند.

به‌هرحال دیروز سازمان اطلاعات سپاه از دستگیری ادمین‌های کانال‌های «نیمه‌محرمانه»، «سرائر» و «سایه‌نویس» به اتهام انتشار اسناد طبقه‌بندی شده و تشویش اذهان عمومی، خبر داد.

پایگاه خبری گرداب اعلام کرد با مجموعه اقدامات فنی و اطلاعاتی چندماهه پاسداران گمنام امام زمان (عج) در سازمان اطلاعات سپاه، ادمین‌های کانال‌های نیمه‌محرمانه، سرائر و سایه‌نویس به اتهام انتشار اسناد طبقه‌بندی شده و تشویش اذهان عمومی دستگیر شدند. در ادامه تأکید شده که افراد بازداشت‌شده درصدد بودند از طریق انتشار اسناد طبقه‌بندی شده، اعتماد بخشی از مخاطبین را کسب کرده و سپس با انتشار اخبار گزینشی و کذب، در میان مسئولین کشور ایجاد اختلاف نمایند.

همچنین اعلام‌شده دستگیرشدگان سه نفر هستند که در مدت فعالیت خود، با سوءاستفاده از خلأ قانونی موجود در مدیریت فضای مجازی کشور و از بستر پیام‌رسان تلگرام، اقدامات مذکور را صورت داده بودند. پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان اطلاعات سپاه از اصحاب رسانه درخواست کرده از گمانه‌زنی درباره پرونده پرهیز کنند. همچنین تأکید شده اخبار تکمیلی متعاقباً از طریق وب‌سایت گرداب و رسانه‌های رسمی کشور اطلاع‌رسانی خواهد شد.

واکنش قالیبافی‌ها

دیروز خبرگزاری مهر در اقدامی متفاوت به سراغ محسن پیرهادی از نمایندگان تهران رفت. پیرهادی از چهره‌های نزدیک به محمدباقر قالیباف است. خبرگزاری مهر با پیرهادی درباره همین بازداشت‌ها مصاحبه کرده است. پیرهادی در این مصاحبه می‌گوید: «این کانال‌ها نسبت به بنده نیز اتهامات بی‌اساس زیادی وارد کردند و بنده نیز مدت‌ها قبل از مراجع قانونی پیگیری کرده بودم اما متأسفانه به نتیجه نرسید تا اینکه خبر دستگیری این افراد منتشر شد. جا دارد از عزیزان سازمان اطلاعات سپاه تشکر و قدردانی کنم چراکه این اقدام، چنانچه به‌درستی رهگیری و پیگرد شود نتایج مهمی از مسئله نفوذ در رده‌های امنیتی و رسانه‌ای را افشا خواهد کرد. باید توجه کرد مسئله به چند جوان ادمین، تقلیل پیدا نکند؛ با اینکه مباشران و گردانندگان این کانال‌ها حتماً باید مجازات شوند اما سهم تأثیر آمران و افراد پشت‌صحنه این کانال‌ها به‌مراتب بیشتر است. این افراد به خاطر شناختی که از فضای امنیتی داشتند در لایه‌های مختلف پنهان اقدام به نشر اخبار راست و دروغ می‌کردند و امر را بر حق‌جویان نیز مشتبه می‌نمودند. باید حق شکایت از افرادی که لطمه و آسیب اعتباری از این کانال‌ها دیده‌اند محترم شمرده شود و از این امر استقبال گردد.»

تشبیه به آمدنیوز

پیرهادی پا را از انتقاد هم نسبت به این کانال‌ها فراتر گذاشت و آنان را از آمدنیوز بدتر دانست. روح‌الله زم بنیان‌گذار کانال آمدنیوز بعد از دستگیری اعدام شد. پیرهادی گفته: «تعبیر درستی است اما شاید نیاز به تکمیل و توضیح داشته باشد. امثال آمدنیوز جنگ عیان داشتند؛ ابایی از اینکه ضدانقلاب نامیده شوند نداشتند و باطل محض بودند و بعد از مدت کوتاهی لااقل جریان انقلاب، موضع خود را نسبت به آن مجموعه پیدا کرد اما امثال این کانال‌ها مصداق نفوذ و نفاق‌اند. زشتی و آسیب جرم منافقانه از مجرم و دشمن آشکار بیشتر است و قاعدتاً مجازاتش هم باید جدی‌تر باشد. چراکه این‌ها هدفمند جریان انقلاب را هدف قرار می‌دادند و دچار بدبینی و سوءظن می‌کردند. آمدنیوز علنی دشمنی می‌کرد، این‌ها تهمت و افترا را در لباس کانال‌های خودی و ظاهراً انقلابی در جهت منافع و تسویه‌حساب‌های گروهی و شخصی منتشر می‌کردند. اثر تخریبی و اختلاف‌افکنی بین مسئولین و مردم در این کانال‌ها در مقایسه با آمدنیوز به‌مراتب بیشتر بود. این‌ها گرگ در لباس میش بودند و مثال تام و تمامی برای نفوذ به‌حساب می‌آیند.» نوع ادبیات پیرهادی در توصیف قلهکی و دوستانش مانند روزهایی است که حامیان قالیباف علیه وحید اشتری افشاکننده ماجرای سیسمونی گیت صحبت می‌کردند. در جریان آن حوادث نیز حامیان قالیباف اشتری را عامل اختلاف بین مسئولان می‌دانستند و اقدام او را نه یک شفاف‌سازی بلکه لطمه به انقلاب توصیف می‌کردند.

به‌هرحال ازنظر نزدیکان قالیباف بازداشت قلهکی یک اتفاق سیاسی مهم است. او توضیح داده: «به نظر می‌رسد پشت‌صحنه این کانال‌ها بسیار خطرناک‌تر و پیچیده‌تر از چیزی است که تاکنون اعلام‌شده است. تقلیل این موضوع به دستگیری چند فعال توییتری و ادمین تلگرامی، ظلم به همه مظلومان و آسیب‌دیدگان این پرونده است و بنده فارغ از جنبه حقیقی، به‌عنوان یکی از نمایندگان ملت تا حصول نتیجه این امر را پیگیری خواهم کرد. مهم‌تر از برخورد قانونی شدید با این سیاه نویس‌ها، پیگیری و برخورد جدی و عبرت‌آموز با آمرانی است که نخ‌های نامرئی این شبه رسانه‌ها را در دست داشتند. این اقدام می‌تواند یک جراحی بزرگ از یک تفکر توطئه‌آمیز و خطرناک در کشور باشد. بهتر است فعلاً به شنیده‌ها توجه نکنیم و امیدواریم درست هم نباشد چراکه به‌فرض صحت، افراد مهمی که باید حافظ آبروی مردم باشند بی‌آبرو خواهند شد. این پروژه به نظر بنده این‌قدر حائز اهمیت است که درخواست دارم هیئتی از طرف دستگاه‌های عالی نظام، نظارت دقیق بر روند پیگیری آن داشته باشند. چراکه مقابله با جریان نفاق و نفوذ، گاهی افراد را به مماشات، عافیت‌طلبی و مصلحت‌سنجی‌های نابجا می‌رساند؛ ازاین‌رو نگرانی به انحراف رفتن اصل این اقدام شایسته که رصد و دستگیری این افراد باشد، وجود دارد.»

مجتبی توانگر دیگر نماینده تهران هم از این اقدام دفاع کرده اما او نکته‌ای را در توییت خود نوشته که مشخص می‌کند آنان تنها نه از علی قلهکی بلکه از افراد زیاد در پشت پرده عصبانی هستند. توانگر نوشته: «با کار شبانه‌روزی سازمان اطلاعات ‌سپاه، این باند شناسایی و دستگیر شدند که شایسته تقدیر است. مدت‌هاست بابت لجن‌پراکنی این افراد شکایت کردم ولی شکایتم به‌جایی نرسید. امیدوارم واقعاً اراده شده باشد این بساط جمع و قوه ‌قضاییه شرایط شکایت قربانیان این کانال‌ها را فراهم نماید و حامیان اصلی هم رسوا شوند.» همه این افراد نوشته‌اند که قلهکی حامیانی داشته است و به نظر می‌رسد که هدف آنان این است که حامیان قلهکی را تحت‌فشار قرار دهند.

عکس روز
خبر های روز