به روز شده در: ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۴
کد خبر: ۵۲۹۰۸۶
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۲ - ۳۱ خرداد ۱۴۰۱

رتبه بندی معلمان در انتظار دستور رییسی

سخنگوی وزارت آموزش و پرورش: در انتظار ابلاغ آیین نامه رتبه بندی معلمان توسط رئیس جمهور هستیم.
روزنو :

رتبه بندی معلمان در انتظار دستور رییسی

به نظر می‌رسد رتبه‌ بندی معلمان‌ در حال به سرانجام رسیدن است، آن‌طور که سخنگوی وزارت آموزش و پرورش می‌گوید متن آیین‌نامه رتبه‌ بندی معلمان نهایی شده است و به احتمال قوی تا پایان همین هفته آیین‌نامه رتبه‌ بندی معلمان از سوی رئیس جمهور ابلاغ می‌شود. به گفته‌ او‌ مقدمات اجرای رتبه‌ بندی معلمان‌ نیز آماده شده است و این روزها مدارک و مستندات معلمان در حال جمع آوری است تا رتبه‌ بندی معلمان انجام‌ شود.

صادق ستاری‌فرد، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در این‌باره ‌گفت: برای اجرای رتبه بندی معلمان در انتظار‌ ابلاغ آیین‌نامه از سوی رئیس جمهور‌هستیم که احتمالا تا اواخر همین هفته ابلاغ خواهد شد.


وی با بیان اینکه کارهای کارشناسی و نهایی سازی متن انجام شده است، عنوان کرد: به زودی با ابلاغ رئیس جمهور این آیین‌نامه اجرا خواهد شد.

ستاری‌فرد درباره آماده شدن مقدمات اجرای رتبه بندی معلمان افزود: آموزش و پرورش مقدمات اجرای آن را فراهم کرده است، برای نمونه احکام اعضای هیات ممیزه که رتبه‌ها را مشخص می‌کنند، انتخاب شده‌اند.

سخنگوی آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ابلاغ‌های لازم از سوی وزیر آموزش و پرورش به اعضای هیات ممیزه انجام شده است، ادامه داد: اعضای هیات ممیزه در سه سطح، منطقه‌ای، استانی و مرکزی فعالیت خود را شروع کرده‌اند.

روز گذشته نیز تعدادی از نمایندگان مجلس در جلسه‌ علنی مجلس به بحث رتبه بندی معلمان پرداختند.

کاظم دلخوش، نماینده مردم صومعه سرا‌ در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی عنوان کرد: آیین نامه اجرای رتبه بندی معلمان در حال تدوین است که از نمایندگان مجلس می‌خواهیم برای نظارت بر روند اجرای آن یک نفر را به عنوان مأمور جهت نظارت بر این مساله معرفی کند.

محمد صالح جوکار، نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی نیز دراین باره گفت: هنوز آئین نامه اجرایی قانون رتبه بندی معلمان به تصویب نرسیده است و باید این موضوع مورد توجه قرار گیرد.

وی در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: قانون رتبه بندی معلمان در مجلس تصویب شد و مجلس برای اجرای آن ۳۸ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفت.

جوکار بیان کرد: متأسفانه هنوز آئین نامه اجرایی قانون رتبه بندی معلمان به تصویب نرسیده است. این در حالی است که قرار بود تا ۲۳خردادماه آئین نامه اجرایی این قانون در اختیار فرهنگیان قرار گیرد.

سخنگوی دولت نیز مدتی پیش درباره‌ علت ‌ اجرا نشدن رتبه بندی معلمان گفته بود: رتبه بندی معلمان در مسیر اجراست و قانون برای اجرا نیازمند تمهیداتی است و باید امسال انجام شود. قانون را دولت اجرا می‌کند و آیین نامه آن را هم نوشته است.

بیست و چهارم آذر گذشته بود که نمایندگان مجلس در مصوبه ای دولت را ملزم به تدوین آیین نامه اجرایی و تشکیل هیات ممیزه نظام رتبه بندی معلمان کردند.


نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه نظام رتبه بندی معلمان ماده ۸ این لایحه را با ۱۹۶ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۸ نماینده حاضر در مجلس مصوب کردند.

براساس ماده ۸ این لایحه؛ ‌آیین نامه اجرایی این قانون در خصوص نحوه تشکیل هیات های ممیزه مرکزی، استانی، شهرستانی و منطقه ای، چگونگی تعیین امتیاز معلمان برای رتبه بندی، شرایط کسب، ارتقاء، توقف و تنزل رتبه و جزئیات تعیین میزان فوق العاده رتبه بندی حسب امتیازات حاصله، حداکثر ظرف یک ماه از تاریخ ابلاغ این قانون، توسط وزارت آموزش و پرورش و دو نفر از اعضای کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی به انتخاب کمیسیون(به عنوان ناظر) با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه می شود و به تصویب هیات وزیران می رسد.

همچنین نمایندگان در جریان بررسی این لایحه با تصویب ماده ۷ این لایحه پیرامون تعیین سقف تخصیص رتبه‌های پنج‌گانه به فرهنگیان با ۱۷۴ رأی موافق، ۲۶ رأی مخالف، ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۳۹ نماینده حاضر مخالفت کردند.

ماده ۷ حذف شده از این لایحه عبارت است از: برای رتبه های موضوع این قانون، فوق العاده رتبه بندی در احکام کارگزینی معلمان تعیین می شود. فوق العاده مذکور درصدی از مجموع حقوق ثابت و فوق العاده های مستمر آنان است که به طور میانگین (۲۵%) بیشتر از میانگین حقوق و فوق‌العاده‌های مستمر مشمولین قانون مدیریت خدمات کشوری در نظر گرفته می شود. این فوق العاده به صورت مستمر و مشمول کسور بازنشستگی است. درصدهای فوق العاده هریک از رتبه های موضوع این قانون در آیین نامه اجرایی تعیین خواهد شد.

تبصره حذف شده ماده مذکور عبارت است از معلمانی که قبل از تصویب این قانون بازنشسته شده اند، مشمول این ماده نخواهند بود و مانند سایر کارمندان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری، تابع احکام قانون مذکور خواهند بود.

خبرهای مرتبط
عکس روز
خبر های روز