جنجالهای دختر آیتالله
روزنو :فائزه هاشمی بهزودی به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به مقدسات محاکمه خواهد شد. او که فرزند پرحاشیه مرحوم آیتالله هاشمی است، هرازچندگاهی با سخنان جنجالیاش، هیزم به آتش اصولگرایان میاندازد و آنها هم تا او را پای میز محاکمه نکشانند، از پای نمینشینند.
فائزه هاشمی بهزودی به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به مقدسات محاکمه خواهد شد. او که فرزند پرحاشیه مرحوم آیتالله هاشمی است، هرازچندگاهی با سخنان جنجالیاش، هیزم به آتش اصولگرایان میاندازد و آنها هم تا او را پای میز محاکمه نکشانند، از پای نمینشینند. در چند ماه اخیر فائزه هاشمی چندین بار خوراک خبری خوبی برای رسانههای اصولگرا فراهم کرد و آنها هم در حمله به این چهره سرشناس خاندان هاشمی کم نگذاشتهاند و خواستار محاکمه او شدهاند. اصل ماجرای تشکیل پرونده برای فائزه هاشمی به سخنان او در یک گفتوگو در فضای مجازی بازمیگردد که گفته بود: «تنها راه بازگرداندن سپاه به پادگانها باقیماندن آن در لیست تحریم است». صحبتهایی که دو روز بعد با واکنش دبیر کل حزب کارگزاران مواجه شد و حسین مرعشی تأکید کرد که مواضع فائزه هاشمی، مورد تأیید حزب نیست. همزمان با این اظهارات و واکنش حسین مرعشی، برادر او، یعنی محسن هاشمی هم تلویحا به این سخنان واکنش نشان داد و گفت: «همانگونه که خارجکردن کشور از انزوای طراحیشده توسط جبهه عبری- عربی، یکی از اهداف اصلی برجام و توافق جدید است و هر اقدامی که به جای تنشزایی، در پی تنشزدایی باشد، در هر لباس و شعار سوپر انقلابی هم بستهبندی شود، در راستای منافع رژیم صهیونیستی و رقبای منطقهای ایران است و نباید اجازه داد گروهی با بازی در زمین و سناریوی اسرائیل، منافع ملی و اصل انقلاب اسلامی را به مخاطره بیندازند. کوتاه سخن اینکه امروز برای حفظ منافع ملی ایران، نیاز به توافقی ملی داریم و چارچوب اصلی این توافق باید به دور از افراط و تفریط و به صورتی مستدل و منطقی برای طرف مقابل ترسیم شود و ایجاد یک اجماع ملی در حمایت از این توافق، قطعا تأثیر درخورتوجهی در انعطاف ۱+۵ و رعایت خطوط قرمز منافع ملی ایران خواهد داشت». این سخنان برادر به حمایتنکردن خانواده یا حداقل حمایتنکردن برادر از خواهر تعبیر شد و فائزه در میدان حمله رسانههای اصولگرا تنها ماند.
اما این پایان ماجرا نبود و بعد از انتشار سخنان فائزه، فیلمی از او در تسنیم منتشر شد و این خبرگزاری مدعی اظهاراتی موهن درباره پیامبر گرامی اسلام، حضرت محمد (ص) از سوی فائزه هاشمی شد. فیلمی که فقط ۲۸ ثانیه است و مشخص نیست که فائزه هاشمی قبل و بعد از این مکالمه چه نظراتی بیان کرده است؛ اما همین فیلم موج جدیدی از حملات به او را دامن زد و پویشی برای درخواست محاکمه او در خبرگزاری فارس شکل گرفت که از 40 هزار امضا گذشت و به همین بهانه خبرگزاری فارس هم پیگیری این پویش از مقامات ذیربط را در اولویت کار خود قرار داد. در نهایت در واکنش به این انتقادها، فائزه هاشمی در یادداشتی نوشت: «پیرو صحبتهای اخیر اینجانب، افرادی که به تصور خود منافعشان را در مواجهه با حقیقت متزلزل میبینند، در تلافی و با هدف انحراف افکار عمومی فیلمی از اینجانب با عناوین نادرست منتشر کرده و از این طریق درصدد القای توهین به مقدسات دینی از سوی اینجانب هستند. این در حالی است که در صورت دقت در فیلم منتشره بدون پیشداوری و بدون جانبداری، فقدان توهین و فقدان قصد توهین از طرف اینجانب که خود را مسلمان و معتقد میدانم، آشکار و مبرهن است». حتی این توضیحات هم مانع ورود مدعیالعموم و تشکیل پرونده برای او نشد و بیستم اردیبهشت بود که سخنگوی وقت قوه قضائیه از ورود دستگاه قضا به اظهارات فائزه هاشمی خبر داد و گفت: این شخص از سوی دادستان تهران تحت تعقیب قرار گرفته و پروندهای در دادسرای عمومی و انقلاب تهران تشکیل شده است».
حال با گذشت چند هفته علی صالحی، دادستان عمومی و انقلاب تهران، از صدور کیفرخواست پرونده فائزه هاشمی به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام و توهین به مقدسات خبر داده و درباره آخرین وضعیت پرونده فائزه هاشمی گفته است: «درباره این پرونده، قرار جلب به دادرسی صادر شده است». به گفته این مسئول قضائی «پس از طی روال قانونی، کیفرخواست پرونده این فرد به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و توهین به مقدسات صادر و به دادگاه ارجاع شده است». او افزود: «دادستان بهعنوان مدعیالعموم پرونده را پیگیری کرده و پرونده در جریان است».
خبر صدور قرار جلب به دادرسی به معنای ارسال پرونده او به دادگاه برای رسیدگی قضائی است و احتمالا بهزودی بار دیگر دختر آیتالله در دادگاه برای دفاع از خود حاضر خواهد شد که همین امر جنجالهای رسانهای تازهای حول او شکل خواهد داد. البته این اولین بار نیست که او به دادگاه آن هم به اتهام تبلیغ علیه نظام خواهد رفت و حتی او در سال 91 به حکم دادگاه شش ماه در زندان اوین ماند که مقطع عطفی در فعالیتهای سیاسی او به حساب میآید.