عذرخواهی نصیری از کرباسچی
روزنو:محاکمه غلامحسین کرباسچی در سال 77 یکی از جنجالیترین اتفاقات در تاریخ قوه قضاییه جمهوری اسلامی بود. نزدیک به یک سال پسازآنکه خاتمی با یک رأی بسیار بالا به ریاست جمهوری انتخاب شد و در فضای ملتهب آن روزها که شکستخوردگان دوم خرداد هر روز بحرانی میآفریدند و از این نظر روزهای پرخبری به حساب میآمد، به ناگهان خبر دستگیری و پسازآن محاکمه غلامحسین کرباسچی شهردار تهران همه بحرانهای موجود را کنار زد و آن اتفاق را در کانون خبرها، تحلیلها و برخوردهای سیاسی قرار داد. شهردار مقتدر تهران آن روز روبه روی غلامحسین محسنی اژهای قاضی میانسالی قرار گرفت که 23سال بعدازآن ریاست قوه قضاییه را از آن خود کرد. قاضی در برابر نگاه کنجکاو میلیونها بیننده تلویزیون – که در اقدامی بیسابقه همه جریان دادگاه را پخش میکرد – مو را از ماست میکشید و در نهایت با محکومیت در برخی اتهامات و تبرئه در برخی دیگر به چهار سال حبس و ۶۰ضربه شلاق تعلیقی محکوم شد.پسازآن کرباسچی که روزگاری او را مناسب ریاست جمهوری میدانستند، هیچگاه فرصت حضور در مناصب رسمی را نیافت. بااینهمه سالها پسازآن و با شیوع فساد اداری و اقتصادی و محاکمه برخی متخلفان مالی با ارقام نجومی موجود در پروندهشان و مقایسه احکام آنها با حکم کرباسچی، آن را سختگیرانه خواندند.
در آن روزها هفتهنامه صبح به مدیرمسئولی مهدی نصیری (که از مدیرمسئولی کیهان استعفا کرده بود و هفتهنامه خود را راه انداخته بود) یکی از نشریاتی بود که در آتش اتهامات کرباسچی میدمید. نصیری که چند سالی از عرصه رسانه کناره گرفته بود، چندی است که در قامتی دیگر ظاهرشده است. با باورهایی متفاوت با سالهای دهه هفتاد خود. او منتقد بسیاری از رفتارها و افرادی است که در آن دهه با آنها همراهی میکرد و اکنون نیز رفتار سیاسی و رسانهایاش با کسانی نزدیکی دارد که روزگاری بهشدت منتقدشان بود. این چهره فکری در روزهای اخیر پیرامون یک موضع مهم خود تغییر نظر داد و آن رویکردی بود که در زمان دادگاه کرباسچی در هفتهنامه صبح برگزیده بود. نصیری بهتازگی از غلامحسین کرباسچی عذرخواهی کرد. او البته میگوید در مقایسه با اغماضی که اکنون با برخی از مسئولان متخلف میشود، آن برخورد با کرباسچی صحیح نبود.
کرباسچی در گفتوگویی جدید به این موضوع پرداخت و با توجه به تغییرات افراد گفت: «همه ما دچار این تغییرات شدهایم، از قیافهها و ظواهر گرفته تا افکار و نگاهی که به مسائل سیاسی و مدیریتی داریم، فرق کرده است. در جناح مقابل نیز این تغییرات رخ داده است. چند روز پیش آقایی به نام مهدی نصیری به من پیامی داد که برایم جالب بود. این شخصیت روزوروزگاری در روزنامه صبح و کیهان هر چه را که فکر کنید علیه همکاران آیتالله هاشمیرفسنجانی، بنده و سایرین منتشر میکرد، دیدم که در یک لایوی از من عذرخواهی کرده است. من که مسئله شخصی با ایشان ندارم ولی این رویکرد جدید نشاندهنده تحول یک فرد است. این تغییر هم برآمده از دیدن واقعیتهای عریان جامعه است. متوجه شدند که باید بهگونهای دیگر اندیشید و متفاوت عمل کرد. در بسیاری از نیروهای حاکمیتی نیز این تحولات را میتوان ردیابی کرد.» مهدی نصیری خود نیز دو شب پیش در یک برنامه زنده اینستاگرامی این موضع را تکرار کرد و گفت: «بعدها معلوم شد که برخورد با آقای کرباسچی کاملاً سیاسی بود.
در دادگاه هم تقریباً معلوم شد که آن کارها تخلفی نبود یا عمدتاً در حدی بود که بودجهای ازاینجا به آنجا رفته؛ البته از لحاظ اداری تخلف بود اما این را با اتفاقات و فسادهای دیگر مقایسه کنید.»نصیری در ادامه گفت: «همینجا از آقای کرباسچی عذرخواهی میکنم. این برخوردها را با دیگران هم میتوانستند انجام بدهند اما ندادند.»