به روز شده در: ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۰۰
کد خبر: ۵۳۳۲۶۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۶ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۱
تحقیقات جدید در مورد منشا کووید چه می گویند؟

ویروس کرونا بار دیگر ووهان چین را به تعطیلی کشاند

شهر ووهان چین، مبدا پیدایش ویروس کرونا در جهان بیش از دو سال پس از قرنطینه، بار دیگر و به‌دلیل بازگشت بیماری کووید-۱۹ مشمول محدودیت‌های سخت‌گیرانه دولتی شد. این در حالی است که نتیجه دو پژوهش تاکید می‌کند بازار فروش آبزیان و حیوانات وحشی این شهر، کرونا را از جانوران به انسان منتقل کرده است.
روزنو :

ویروس کرونا بار دیگر ووهان را به تعطیلی کشاند

مقام‌های محلی استان هوبی روز چهارشنبه خبر تعطیلی شماری از کسب و کارها و حمل و نقل عمومی یکی از بخش‌های شهر ووهان با یک میلیون نفر جمعیت را منتشر کردند. این محدودیت‌ها همزمان با موج هفتم شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان اعمال می‌شود. دولت چین، مانند نیوزیلند، سیاست کووید صفر (ریشه‌کنی ویروس کرونا) را در دستور کار دارد.

در دسامبر ۲۰۱۹ و ژانویه و فوریه ۲۰۲۰، تعطیلی گسترده و مقررات سخت‌گیرانه بی‌سابقه در ووهان، این شهر را به مدل موفق غلبه بر بیماری کرونا تبدیل کرد. میلیاردها انسان در سراسر جهان در ماه‌ها و یکی دو سال پس از قرنطینه ووهان، شرایط کمابیش مشابهی را زیستند.


همزمان نتایج دو پژوهش علمی با رد فرضیه منشاء آزمایشگاهی ویروس کرونا، بازار فروش آبزیان و حیوانات وحشی را منبع انتقال این ویروس به انسان دانسته اند.

داده‌های این دو پژوهش که مطابق با معیارهای آکادمیک دو مرتبه مورد بررسی قرار گرفته‌اند روز سه‌شنبه در یک نشریه معتبر علمی منتشر شد.

پژوهش نخست که نتایج آن در نشریه ساینس منتشر شده، نشانگر آن است که نخستین موارد شناسایی شده ابتلا به ویروس کرونا در انسان با بازار فروش آبزیان و حیوانات وحشی ووهان مرتبط بوده است.

پژوهش دیگر هم که نتایج آن در همین نشریه منتشر شده، با بررسی داده‌های نخستین بیماران کووید-۱۹ به این جمعبندی رسیده است که ۲ سویه متفاوت ویروس کرونا در ماه نوامبر یا دسامبر سال ۲۰۱۹ از حیوانات به انسان منتقل شده است.


دانشمندان دست‌اندرکار این دو تحقیق دانشگاهی می‌گویند با بررسی داده‌ها تصویری روشن از چگونگی انتقال ویروس کرونا از پستانداران عرضه شده در بازار هوانا در اواخر سال ۲۰۱۹ به انسان، به دست می‌آید. بر این اساس، ویروس در دو اتفاق جداگانه از جانواران به کارگران مشغول در این بازارچه منتقل و سپس در سراسر جهان منتشر شده است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده آمریکا یکی از جلوداران فرضیه آزمایشگاهی بودن ویروس کرونا و دخالت دولت چین در ساخت آن بود. رویارویی غیرمترقبه میلیاردها نفر در سراسر جهان با بیماری ناشناخته و اثرات مخرب آن بر زندگی انسان‌ها، این تئوری را دست‌کم برای ماه‌ها به شدت تقویت کرده بود.

پیش از این سازمان جهانی بهداشت، با وجود محدودیت‌های اعمال شده از سوی دولت چین پس از بازدید از شهر ووهان اعلام کرده بود که هیچ نشانی دال بر آزمایشگاهی بودن ویروس کرونا به دست نیاورده است.

عکس روز
خبر های روز