به روز شده در: ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۰
کد خبر: ۵۳۳۹۹۷
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۱ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۱

تفویض اختیارات هیات وزیران به هیات امنای سازمان تامین اجتماعی در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان

سخنگوی دولت گفت:‌ به دلیل این‌که ۲۴ استان درگیر سیل است میزان تنخواه وزیر کشور نهایی نشده است اما چیزی حدود ۴۰۰ میلیارد تومان ارزیابی شده است.
روزنو :

تفویض اختیارات هیات وزیران به هیات امنای سازمان تامین اجتماعی در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان

علی بهادری جهرمی در نشست خبری خود گفت: وزارت جهاد کشاورزی حدود ۸۰ هزار تن از ارزاق هیأت مذهبی را تامین کرده است و روز گذشته هم اولین جلسه ستاد اربعین برگزار شد.

سخنگوی دولت ادامه داد: سیل‌های اخیر ۲۴ استان کشور را درگیر کرد و به خانواده جان‌باختگان این حادثه تسلیت می‌گویم و از همه مسئولان ملی و محلی تشکر می‌کنم .

وی افزود: از سوی هلال اعلام شده است به بیش از ۵۰ هزار نفر از سوی ۶ هزار نفر نیروهای هلال احمر امداد رسانی شده است. به منظور پیشگیری از این حوادث و جبران خسارت گزارشاتی از وزرای نیرو، ارتباطات ، کشاورزی و میراث فرهنگی گرفته شده است وزیر کشور به دلیل حضور در مناطق در جلسه حضور نداشتند اما پیشنهاد تنخواهی را ارائه دادند که به تصویب دولت رسید.

بهادری جهرمی ادامه داد: بیش از ۷۰ سال مسئله آبخیز داری در کشور طول خواهد کشید که رئیس جمهور دستوری را به وزیر جهاد دادند و همچین بنا شد از ظرفیت‌های مردمی استفاده کند. بنا بر گزارش وزیر نیرو ۲۵۰ میلیون متر مکعب آب در سدها روانه شده است.

وی ادامه داد: به دلیل این‌که ۲۴ استان درگیر سیل است میزان تنخواه وزیر کشور نهایی نشده است اما چیزی حدود ۴۰۰ میلیارد تومان ارزیابی شده است.

سخنگوی دولت با اشاره به برگزاری جلسات نمایندگان بازنشستگان با معاون اول رئیس جمهور، گفت: گزارشات در جلسه اخیر هیئت دولت ارائه شد و دولت راهکارهای پیشنهادی جمع‌بندی شده از سوی معاون اول و وزارت کار را بررسی کرد و تصمیم بر آن شد هیئت وزیران اختیار خود مبنی بر تصمیم‌گیری در خصوص افزایش حقوق بازنشستگان را به هیئت امنای سازمان تأمین اجتماعی و وزرای عضو این سازمان تفویض کند تا بتوانیم مشکلات بازنشستگان را حل کنیم.

‌وی در خصوص حضور رئیس جمهور در اجلاس سالانه سازمان ملل گفت: برنامه ریزی‌های برای حضور در این اجلاس سالانه انجام شده است .

سخنگوی درخصوص حضور میدانی مسئولان اجرایی در حادثه سیل بیان کرد: دولت اعتقاد دارد حضور مدیران در صحنه بحران یک وظیفه است و این حضور مسئولانه وجه تمایز این دولت است .

بهادری جهرمی درباره برنامه ریزی برای کالا و ماشین الات در گمرکات کشور عنوان کرد: روند بررسی تملیکات گمرکی که از قوه قضاییه شروع شده است ادامه دارد، یک کار جهادی از سوی وزارت اقتصاد شروع شده است که روند سامان دهی اموال تملیکی صورت گرفته است که هفته گذشته هم یک مصوبه در دولت صورت گرفت برای خودروها هم این اقدامات انجام شد و از قوه قضاییه تشکر می‌کنیم.

وی افزود: بسیاری از کالاها که در گمرک می‌ماند به دلیل تخلفات قانونی و عدم آشنایی تجار با قانون است . در همین یازده ماه فعالیت دولت سیزدهم حدود ۸ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ساماندهی صورت گرفته است که ۱۳۷ درصد رشد داشته است . حدود ۲۷ هزار تن از سال ۹۰ در گمرک وجود داشت که سازمان دهی شد که حدود ۱۰ هزار تن صادر و مابقی هم ساماندهی شدند.

بهادری جهرمی درباره میزان خسارت سیل گفت: هنوز جمع بندی نهایی نشده است که آمار نهایی بازگو شود، در جلسه هیات دولت دو روش مورد بررسی قرار گرفت؛ یک در نظر گرفتن سرانه تنخواه برای استان‌ها بود . یک روش هم در نظر گرفتن بیمه حوادث بود که این در دستور کار قرار گرفت.

وی افزود: ۷ هزار و ۴۰۰ نقطه حادثه خیر از سوی وزارت نیرو شناسایی شده است که قرار شد وزارت نیرو در این خصوص اقدامات را انجام دهد.

وی تاکید کرد: اصلی ترین عامل در سیلاب های اخیر که باعث می‌شود نقاطی حادثه خیز تلقی شود ساخت سازهای غیر مجاز است که باید برخورد شود.

بهادری جهرمی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر این‌که مجلس در زمان بررسی لایحه بودجه اصرار داشت که دولت برنامه اجرایی خود را برای شیوه حذف ۴۲۰۰ تومانی را ارائه دهد، اما این اتفاق صورت نگرفت و در نهایت پس از رایزنی‌ها نمایندگان مجوز اصلاح ارز ترجیحی را با شراط اختصاص کالابرگ به مشمولان با نرخ شهریور ۱۴۰۰ به دولت دادند. اما در زمان اجرا دولت به دلیل آماده نبودن زیرساخت ها اقدام به واریز نقدی یارانه کرد. اکنون لایحه ای را به مجلس ارائه کرده است که براساس آن قصد دارد قید و شرط « به نرخ شهریور ۱۴۰۰» را حذف کند. این اقدام دولت با چه هدفی انجام می‌شود؟ آیا پرداخت نقدی ادامه دارد و اختصاص کالابرگ منتفی است؟ درصورت اختصاص کالابرگ مبنای محاسبه قیمت آن چگونه خواهد بود، گفت: مباحث و دیدگاه ها در خصوص شیوه اجرای مسئله است. مجلس بر اجرایی کردن کالابرگ اصرار دارد دولت در حال تلاش برای فراهم کردن زیرساخت های نهایی این موضوع است اما تا زمانی که زیر ساخت‌های مناسبی وجود نداشته باشد و امکان جبران برای مردم از طریق کالابرگ فراهم نباشد شیوه پرداخت نقدی ادامه خواهد داشت و یکی از زیر ساخت‌های لازم برای کالا برگ است.

سخنگوی دولت تاکید کرد: در طرح مجلس صرفا کالاهای محدود اساسی و کالاهای مستقیم برای اختصاص کالا برگ مطرح است در صورتی که تاثیر قیمتی حذف ارز ترجیحی برای این کالاهای اساسی و مستقیم نخواهد بود.

وی خاطر نشان کرد: در شیوه پرداخت نقدی خود مردم را مختار کردیم که قدرت انتخاب گسترده‌تری داشته باشند .این لایحه‌ای که دولت اخیرا ارسال کرد و دوباره هم لایحه دیگری ارسال خواهد کرد که مسئله شفاف تر باشد تا نگاه مجلس هم روشن تر شود و این ابهام در شیوه جبران خسارت برای مردم هم مشخص شود تا مناسب‌تر گام برداریم.

بهادری جهرمی در پاسخ به سوال دیگر این خبرنگار مبنی بر این که نمایندگان مجلس از ارائه کالا برگ در شهریور ماه صحبت می‌کنند آیا دولت این کار را انجام خواهد داد، بیان کرد: مدیران اجرایی به محض ایجاد مقدمات طرح آن را اعلام می‌‌کنند، همچنان هم که پیش از این در این دولت هر طرحی را بنا بود اجرا کنند مدیران اجرایی اطلاع رسانی کرده اند. رسانه‌ها لطفا از مدیران اجرایی و مجرای دولتی اخبار دولت پیگیری کنند.

سخنگوی دولت درباره آخرین وضعیت اجرای قانون جوانی جمعیت، عنوان کرد: از ابتدای امسال تاکنون تعداد ۲۱۷ هزار فقره وام فرزندآوری به مبلغ بیش از ۸۶ هزار میلیارد ریال و بیش از ۳۲۰ هزار فقره وام قرض‌الحسنه ازدواج به مبلغ ۴۴۰ هزار میلیارد ریال به متقاضیان پرداخت شده است.

وی ادامه داد: بیش از ۲۳۰ هزار خودرو در طرح‌های فروش خودروسازان به طرح جوانی جمعیت تخصیص داده شده که نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر تکمیل وجه داشتند و ثبت نام شان نهایی شده است.

خبرهای مرتبط
عکس روز
خبر های روز