سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۳۰ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۵
کد خبر: ۵۳۶۲۶۵
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۳ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۱

کاهش ملایم قیمت خودرو

رییس سازمان بورس همچنین با اشاره به اینکه ۱۵مجوز جدید کارگزاری در ۱۰ماه گذشته صادرشده است، گفت: «متأسفانه از سال 1389 تاکنون هیچ مجوز کارگزاری داده نشده بود؛ همچنین ۲۹مجوز سبدگردان صادر شده است.»
روزنو :

کاهش ملایم قیمت خودرو

روز نو :به نظر می‌رسد حباب قیمت خودرو با عرضه در بورس بالاخره ترکید. این را از وضعیت قیمت‌ها در بازار به‌راحتی می‌توان فهمید. بررسی نوسانات قیمتی در بازار خودرو حاکی از ریزش گسترده قیمت‌ها در اولین روز هفته جاری دارد؛ در بین خودروهای پراید موجود در بازار پراید ۱۱۱ از ۲۰۴میلیون تومان در چهارشنبه گذشته، این هفته به ۲۰۳میلیون تومان رسید و مدل ۱۳۱ آن نیز در این مدت یک‌میلیون تومان ارزان شد و ۱۸۳میلیون تومان قیمت خورد؛ حتی مدل ۱۵۱ سال ۱۴۰۱ آن نیز از ۱۸۰میلیون تومان در چهارشنبه گذشته در هفته اخیر به ۱۷۸میلیون تومان رسیده و مدل ۱۴۰۰ این خودرو نیز در این مدت دو میلیون تومان ارزان شده و ۱۷۲میلیون تومان قیمت خورده است. گفتنی است در بین خودروهای پژو نیز این کاهش قیمت‌ها مشهود است به‌طوری‌که پژو ۲۰۶ تیپ ۲ مدل ۱۳۹۹ از ۲۸۲میلیون تومان در چهارشنبه گذشته در روزهای اخیر به ۲۷۸میلیون تومان رسیده؛ و مدل ۱۴۰۰ این خودرو نیز در این مدت دو میلیون تومان ارزان شده است و ۲۸۸میلیون تومان قیمت خورده است و مدل ۱۴۰۱ آن نیز از ۲۹۹میلیون تومان در چهارشنبه گذشته در این هفته به ۲۹۸میلیون تومان رسیده است. این وضعیت در سایر خودروها نیز مشهود است، پژو ۲۰۷ اتوماتیک نیز از ۶۲۵میلیون تومان در چهارشنبه گذشته در این هفته به ۶۰۳میلیون تومان رسیده؛ و پژو پارس مدل ۱۴۰۱ نیز از ۳۷۴میلیون تومان در چهارشنبه گذشته اکنون به ۳۶۹میلیون تومان رسیده است. خودروهای دنا نیز در این مدت کاهش قیمت‌ها را تجربه کردند به‌طوری‌که دنا معمولی مدل ۱۴۰۱ از ۴۰۵میلیون تومان در چهارشنبه گذشته به ۴۰۳میلیون تومان رسیده و مدل ۱۴۰۰ این خودرو نیز در این مدت ۵میلیون تومان ارزان شده است و ۳۸۰میلیون تومان قیمت خورده است. حتی دنا توربو پلاس مدل ۱۴۰۰ نیز از ۴۷۵میلیون تومان در چهارشنبه گذشته به ۴۶۸میلیون تومان رسیده است. در بین خودروهای ساینا نیز ساینا دنده‌ای مدل ۱۳۹۹ از ۱۹۰میلیون تومان در چهارشنبه گذشته در هفته جاری به ۱۸۹میلیون تومان رسیده است.

عرضه خودرو در بورس کالا با بازار چه کرد؟

چهارشنبه گذشته نقطه عطفی در بازار سرمایه بود، عرضه خودرو در بورس کالا و کوتاه شدن دست دلالان که با کاهش قیمت خودرو برای مصرف‌کننده و افزایش سودآوری برای تولیدکننده همراه بود به باور بسیاری از آگاهان اقتصادی می‌تواند در تعادل رسیدن بازار خودرو مؤثر باشد. هرچند هنوز معلوم نیست این روند ادامه داشته باشد یا خیر. آن‌طور که یک فعال بازار در این زمینه می‌گوید: «در حوزه خودرو اتفاقات خوبی در حال وقوع است؛ از عرضه آن در بورس کالا تا تصویب آیین‌نامه واردات خودرو و حتی عرضه خودرو بدون قرعه‌کشی؛ باید دید اتفاقات اخیر می‌تواند در افزایش کیفیت و کاهش قیمت مؤثر باشد یا نه. به نظر می‌رسد عرضه خودرو در بورس کالا چند نکته اصلی دارد؛ بازی فروش کلان خودرو به‌جای مردم کاملاً به دست خودروساز و فروشندگان بزرگ می‌افتد؛ حتی به نظر می‌رسد سود بازار سیاه به‌جای جیب خرده‌دلالان نیز به جیب خودروسازها می‌رود. البته سؤالی که می‌توان مطرح کرد این است که بعد از تحویل خودرو در بازار چه اتفاقی می‌افتد، سؤالی که به نظر می‌رسد پاسخش در اولویت فکری سیاست‌گذاران نبوده است.

بازار خودرو شفاف شد

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با تشریح عملکرد این سازمان در ۱۰ماه گذشته، گفت: «تلاش کردیم تا بازاری کارا، شفاف و منصفانه داشته باشیم.» آن‌طور که مجید عشقی گفت: «تلاش کردیم التهابات بازار را مدیریت کنیم؛ سال گذشته دغدغه‌های بازار سرمایه را به دولت منتقل کردیم. ارزش بورس و فرابورس هفت هزار هزار میلیارد تومان است؛ یعنی بیش از نقدینگی کل کشور و تقریباً معادل کل GDP کشور. برای همین بازار سهام برای دولت بسیار مهم است.» وی با اشاره به این‌که درصورتی‌که سقف‌گذاری نرخ سوخت خوراک صنایع انجام نمی‌شد، بسیاری از صنایع سودآور ما زیان‌ده می‌شدند، ادامه داد: «در دولت قبل بدعتی گذاشته شد که اساسنامه صندوق پالایشی یکم و دارایکم در دولت تصویب شد و تغییرات آن نیز در دولت باید مصوب شود. بند به بند اساسنامه این دو صندوق باید در دولت تصویب شود و برای همین زمانبر خواهد بود. پس‌ازاین تغییرات، این دو صندوق نزدیک به NAV معامله خواهد شد؛ چراکه فرآیندهای بازار ارزش صندوق را به ارزش NAV خواهد رساند.»

رییس سازمان بورس همچنین با اشاره به اینکه ۱۵مجوز جدید کارگزاری در ۱۰ماه گذشته صادرشده است، گفت: «متأسفانه از سال 1389 تاکنون هیچ مجوز کارگزاری داده نشده بود؛ همچنین ۲۹مجوز سبدگردان صادر شده است.»

عشقی در بخش دیگری از صحبت‌هایش در خصوص بازار سرمایه با اشاره به اینکه از سال گذشته تاکنون ۴مورد واریزی به صندوق تثبیت بازار سرمایه داشتیم و پیگیر ادامه واریزی‌ها هستیم، ادامه داد: «ما عموم مردم را به سرمایه‌گذاری غیرمستقیم دعوت می‌کنیم. تا پیش‌ازاین مردم ابزارهای کمی برای سرمایه‌گذاری در اختیار داشتند؛ هم‌اکنون صندوق‌های تضمین اصل سرمایه راه‌اندازی شده تا اصل سرمایه مردم تضمین شود و همچنین برای افرادی که تحمل ریسک بالایی دارند، صندوق‌های اهرمی تأسیس شد.» رییس سازمان بورس با تصریح اینکه عرضه خودرو در بورس کالا پیروزی شفافیت بر دلالان بود، در یک برنامه تلویزیونی گفت: «با اعلام عرضه دو خودرو فیدلیتی و دیگنیتی، قیمت در بازار غیررسمی کاهش پیدا کرد. پس از عرضه نیز، قیمت این دو خودرو مجدداً کاهش پیدا کرد. در سایت بورس کالا، تعداد و تاریخ عرضه‌های بعدی مشخص‌شده است.»
به گفته عشقی، بسته شدن نماد یکی از خطوط قرمز سازمان بورس است؛ چراکه بسته شدن نماد، تنبیه سرمایه‌گذار است نه شرکت. برای همین برای احقاق حقوق سرمایه‌گذار تلاش کردیم و بسیاری از نمادهای بازار پایه باز شده است. البته بعضی از نمادها عملکرد بسیار غیرشفافی دارند و صورت‌های مالی غیرقابل قبولی دارند. تلاش داریم با همکاری قوه قضاییه این معضل را نیز حل کنیم.

وی با حضور در یک برنامه تلویزیونی افزود: «بازار نیازمند نظارت‌های سیستماتیک و هوشمند است. دیگر با روش‌های به‌اصطلاح چشمی نمی‌توان بر بازار نظارت کرد. برای همین در سال گذشته ما از سامانه نظارتی جدید سازمان بورس رونمایی کردیم.»

رییس سازمان بورس همچنین گفت: «امسال همه شرکت‌ها سود خود را به‌صورت الکترونیک پرداخت می‌کنند. مشکل قدیمی دیگری، سودهای رسوب شده سهامداران در سال‌های گذشته بود که اکنون آن‌هم به‌صورت الکترونیکی توسط سپرده‌گذاری مرکزی و از طریق سامانه سجام پرداخت می‌شود. یکی از مصادیق بی‌عدالتی میان کارگزار و بازارگردان و مردم عادی که به معامله سهام می‌پرداختند، عدم نمایش عمق مظنه بود. سازمان برای رفع این بی‌عدالتی، عمق مظنه را در اختیار همه قرار داد؛ اگرچه که در هیچ کجای دنیا عمق مظنه به‌صورت رایگان در اختیار عموم قرار نمی‌گیرد.»

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز