یک سری از اپلیکیشنها مشکلات قانونی و مسائل زیرساختی دارند، در طرح صیانت هم قرار است به برخی از مشکلات پرداخته شود
روز نو :آنطور که در رسانهها به طرح صیانت پرداخته شده است، نیست. همه چیز در این طرح دیده شده است. به این شکل نیست که اپلیکیشنها را تعطیل کنند. الان همه ابعاد زندگی فیزیکی جامعه ما از اقتصاد، سیاست، صنعت و تجارت به فضای سایبری کوچ کرده است. اگر بخواهیم این فضا را مدیریت کنیم، دقیقا باید همه قوانینی که در مراودات زندگی ماست، در فضای سایبری هم انجام شود.
یک نماینده مجلس یازدهم درباره محدودیتهایی که اخیرا وزارت ارتباطات در دریافت کدهای فعالسازی شبکههای اجتماعی و فعال شدن گزینه جست و جوی ایمن ایجاد کرده است، میگوید که یک سری از اپلیکیشنها مشکلات قانونی و یک گروه دیگر هم مسائل زیرساختی دارند. در طرح صیانت هم قرار است به برخی از مشکلات پرداخته شود. در برخی از حوزهها سیاستگذاری و نظارت درستی نداریم که منجر به وارد شدن آسیبهایی در زمینه فرهنگی، سیاسی و اقتصادی به جامعه میشود که امیدواریم که این موارد قانونمند شود. این که این اپلیکیشنها در داخل کشور مورد استفاده قرار میگیرند، سرورهایش هم باید در داخل کشور باشد و کنترل و نظارتی بر آنها صورت گیرد. هیچ جامعهای ولو نیست که هر اپلیکیشنی بیاید، بهرهگیری کند، مشکلات عدیدهای را در جامعه ایجاد کند و در نهایت پاسخگو هم نباشد.
الهویردی دهقانی در گفت و گو با «انتخاب» درباره عملکرد وزیر ارتباطات درخصوص کاهش سرعت اینترنت، گفت: «مشکلاتی در این زمینه وجود دارد و ما هم پیگیرش هستیم. انشاالله که بتوانیم ایشان را پاسخگو کنیم تا گلایههایی که مردم دارند و همینطور اصلاح و توسعه زیرساختها برای خدماتدهی، که روز به روز تقاضاها در این زمینه بیشتر شده است را حل کنیم.»
وی درباره مشکلاتی که بر سر راه اینترنت کشور است، بیان کرد: «عمدهترین مشکلات مربوط به منابع و تامین آن برای سرمایهگذاری در زیرساختهای مربوطه است که این را ویزر محترم باید با کمک و بهرهگیری از شرکتهای اپراتور، به خوبی و اساسی حل کند. نگرش ایشان باید توسعه در آینده باشد چرا که روز به روز نیاز به پهنای باند و توسعه اینترنت بیشتر میشود.»
دهقانی درباره محدودیتهایی که وزیر ارتباطات اعمال کرده و به باور کارشناسان عمدی است، از جمله فعالسازی گزینه جست و جوی ایمن و عدم دریافت کد فعالسازی برخی از شبکههای اجتماعی، گفت: «یک سری از اپلیکیشنها مشکلات قانونی و یک گروه دیگر هم مسائل زیرساختی دارند. در طرح صیانت هم قرار است به برخی از مشکلات پرداخته شود. در برخی از حوزهها سیاستگذاری و نظارت درستی نداریم که منجر به وارد شدن آسیبهایی در زمینه فرهنگی، سیاسی و اقتصادی به جامعه میشود که امیدواریم که این موارد قانونمند شود. این که این اپلیکیشنها در داخل کشور مورد استفاده قرار میگیرند، سرورهایش هم باید در داخل کشور باشد و کنترل و نظارتی بر آنها صورت گیرد. هیچ جامعهای ولو نیست که هر اپلیکیشنی بیاید، بهرهگیری کند، مشکلات عدیدهای را در جامعه ایجاد کند و در نهایت پاسخگو هم نباشد.»
این عضو کمیسیون صیانت مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا محدودیتهای ایجاد شده اخیر در راستای ایجاد طرح صیانت بوده است، عنوان کرد: «متاسفانه آنطور که در رسانهها به طرح صیانت پرداخته شده است، نیست. همه چیز در این طرح دیده شده است. به این شکل نیست که اپلیکیشنها را تعطیل کنند. الان همه ابعاد زندگی فیزیکی جامعه ما از اقتصاد، سیاست، صنعت و تجارت به فضای سایبری کوچ کرده است. اگر بخواهیم این فضا را مدیریت کنیم، دقیقا باید همه قوانینی که در مراودات زندگی ماست، در فضای سایبری هم انجام شود. بنابراین نیازمند یک قانون جامع و مانعی هستیم که حقوق همه افراد و حاکمیت، حفظ و مدیریت درست و صحیحی شود. این مهم باید انجام گیرد که یک بخشی هم به وزارت ارتباطات مربوط که نیازمند این قانونگذاری است.»
دهقانی در پاسخ به این پرسش که محدودیتها و اختلالات در اینترنت اجرای آزمایشی طرح صیانت است یا خیر، تصریح کرد: «طرحی الان مصوب نشده است که بحث اجرای آزمایشی آن در میان باشد. حرف بنده این است که در این عرصه مسائل و مشکلات زیادی داریم؛ هم در عرصه قانونگذاری، هم در حوزه زیرساختها و هم در حوزه حاکمیتی و بحث کنترل. اینها وقتی کنار هم جمع شوند، مشکلاتی را ایجاد میکنند.»