پخمهها به جای نخبه ها!
روزنو :از کنکور به عنوان یک غول نام میبرند؛ امتحانی چندساعته که سرنوشت یک جوان را در دستانش گرفته است.
از هر طرف که به کنکور نگاه کنیم، میبینیم که فقط استرس، ترس بیخود و بیانگیزگی را به نوجوانان هدیه دادهایم. مثلا قبل از کنکور، دانش آموزان باید از تفریح و جوانیشان بزنند و ساعتهای زیادی را صرف درس خواندن کنند. در این میان مافیای کنکور هم که به شدت قوی هستند و میدانند که چقدر کنکور برای خانوادهها مهم است با گرفتن نبض کلاسهای کنکور در دستانشان و تبلیغات آنچنانی در مورد این کلاس ها، تا آنجا که میتوانند پول از خانوادهها میگیرند تا جیبشان پر شود. تازه کلاسهای کنکوری که بعضا بیفایده هم هستند. در واقع مافیای کنکور ترس میفروشند؛ ترس از کنکور، ترس از شکست تا به پول برسند. خلاصه آنکه به باور بسیاری کنکور غول بیشاخ و دمی است که زندگی سالهای نوجوانی را خراب میکند. سالهایی که فرزندان باید مهارت و چگونه زندگیکردن بیاموزند اما وقتشان را صرف حفظ کردن و یاد گرفتن نکاتی میکنند که به دردشان نمیخورد و چیزی که از او باقی میماند یک جوان افسردهای است که صدها شب از استرس نخوابیده است. از همین رو خیلیها معتقدند که باید هرچه زودتر کنکور حذف شود اما همانطور که عنوان شد مافیای کنکور و دستهای پشت پرده که سودشان در همین موضوع است مانع از حذف آن هستند.
اما این پایان کار نیست چرا که این غول بیشاخ و دم روی دیگری هم دارد که به بعد از کنکور مربوط میشود. رویی که خیلی تلختر و گزندهتر است. آنجا که جوان متوجه میشود تمام زحماتش به باد رفته است. چرا که تقلب، پول و دستهای پشت پرده جای او را به کسانی داده است که هیچ دانشی ندارند. در همین کنکور امسال آنقدر بحث تقلب و روشهای آن پررنگ بود که هنوز هم بحث داغی است میان مردم و برخی از نمایندهها. همین چند روز پیش محمدرضا احمدی سنگری عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در گفتگو با همشهری آنلاین گفته بود: «سوالات کنکور علوم پزشکی تا یک میلیارد تومان خرید و فروش میشد. تجهیزات ویژهای که از داوطلبان کنکور کشف شده است، ابزاری است که از 15 تا 25 میلیون تومان قیمت دارند. تاکنون تا این حد ابزار تقلب از داوطلبان کنکور گرفته نشده بود و تدبیر ویژهای برای برگزاری کنکور امسال در نظر گرفته شده بود.»
حالا در اقدامی قابل تاملتر میگویند
که در کنکور کسانی قبول شدهاند که معدلشان زیر 12 بوده است. در این راستا مدیرکل دفتر تدوین و راهبری اسناد شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: «در آزمون کنکور سال گذشته 256 نفر معدل زیر12 داشتیم که رتبه زیر3000 آورده بودند. به گزارش مهر، سید جلال موسوی ادامه داد: «این یعنی اینکه کیفیت تحصیلی به شدت پایین است، یعنی فرد درس نخوانده و معدل زیر12 کسب کرده ولی، مهارتهای تست زنی خود را افزایش داده و رتبه زیر3 هزار کسب کرده است.» وی افزود: «در این صورت این فرد کنار فردی تحصیل میکند که معدل 19 و نیم و 20 داشته است استادی که میخواهد تدریس کند، نمیتواند هماهنگ برای این دو تدریس کند.»
این اتفاق یعنی آنکه به جوانانمان آموختهایم که بدون درس خواندن هم میتوانند در آزمون شرکت کنند فقط کافی است پول داشته باشد تا بتوانند به سوالات دسترسی داشته باشند و یا راههای تقلب را بدانند وگرنه داشتن مهارت تست زنی اما بدون داشتن تسلط بر موضوعی فرد را به رتبه زیر 3000 هزار نمیرساند. بدتر آنکه در آینده با تعداد زیادی از مهندسین، دکترها، هنرمندان و... سرو کار داریم که سواد آنچنانی ندارند. کما اینکه رو شدن دست متقلبین در کنکور و این شیوه کنکور دادن انگیزه درس خواندن را از کسانی گرفته که میتوانند آدم مفیدی برای خود و جامعه باشد. علاوه بر این موضوعات مصوبات کنکوری که هر سال جدید میشود و شاید عدالت آموزشی را زیر سوال ببرد هم جای خود دارد.
حال این موضوع که در آزمون کنکور سال گذشته 256 نفر معدل زیر12، رتبه زیر3000 آورده اند، مورد توجه کاربران شبکههای اجتماعی قرار گرفته و واکنش آنها را در پی داشته است.
یکی از کاربران شبکههای اجتماعی در این باره نوشته است: «وقتی که پخمه، نخبه علمی بشه! در آزمون کنکور سال گذشته 256 نفر با معدل زیر12، رتبه زیر3000 آوردن!».
کاربر دیگری گفته است: «این آمار نشون میده کیفیت تحصیل مهم نیست، مهارت تست زنی مهمه!».
یکی دیگر از کاربران به کنایه اینطور مینویسد: «چیه؟ انرژیشون رو جمع کردن واسه روز کنکور. از همون دبیرستان هم علمشون بالا بود میخواستن ریا نشه».
دیگر نوشت: «یکی از دوستام با معدل 12 و سهمیهای که داشت رتبه دو رقمی کنکور ریاضی شد بزرگوار الان شریف میخونه».
کاربران دیگر نوشته اند: «مگه میشه این تعداد دانش آموز با معدل زیر 12 بتوانند رتبههای خوب کسب کنند؟ این سهمیههای کاملا ظالمانه و ناجوانمردانه است که باعث این فجایع شده و میشود. شما را بخدا جمع کنید این بساط بیعدالتی را»، «مگه مهارت دمبل زدنه که طرف مهارتشو افزایش داده و زیر3000 شده؟ قطعا 90 درصد این افراد دسترسی به سوالات داشتن که اخبارشم اومد بیرون»، «با تکنیک تستزنی نمیشه رتبه خوب در کنکور آورد... این جور حرف زدن نشان از بیسوادی است...تا مبحثی رو کامل مسلط نباشی نمیتونی تست آن رو در کنکور بزنی»، «تست زن هرچقدر هم که مهارت تست زنی داشته باشه وقتی جواب درست را نمیدونه چه جوری میتونه گزینه درست را
انتخاب کنه؟!».
منبع:آفتاب یزد