به روز شده در: ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۰
کد خبر: ۵۳۷۸۲۴
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۶ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۱

رستم قاسمی یا احمدی‌نژاد شماره 2؟

اول ارديبهشت سال 1400 رستم قاسمي ،وزير اسبق نفت در بخشي از مصاحبه خود با پايگاه خبري روسيااليوم تصريح کرده بود که «امروز همه موشک‌ها و هواپيما‌هاي بدون سرنشين يمني به صورت بومي در اين کشور توليد مي‌شوند و ايران نيز کمک‌هاي مشورتي و نظامي کمي به يمني‌ها مي‌کند.»
روزنو :

رستم قاسمی یا احمدی‌نژاد شماره 2؟

روز نو :مطهره شفيعي: مي‌گويند بيمار و بستري است. قبلش هم در محل خدمت يعني وزارت راه نداشت که دليلش به‌طور رسمي اعلام نشده اما پربيراه است که اين مسئله بازداشت مشاور ارشد او ارتباطي نداشته باشد. اردشير مطهري نماينده گرمسار و آرادان در مجلس نوشت: « شنيديد ميگن مشاور عالي و بازرس ويژه رستم قاسمي بازداشت شد؟! ماموران وزارت اطلاعات، قاسم مکارم شيرازي را دقيقا سر قراري که براي دريافت رشوه به صورت يورو ترتيب داده بود، دستگير کرده‌اند. از آن روز هم رستم قاسمي کمردرد گرفته، بستري شده. حالا کجا بستري شده نمي‌دونم.» مطهري يک روز قبل‌تر هم نوشته بود: «رستم قاسمي از زمان بازداشت مشاور و بازرس ويژه‌اش، به جاي اينکه پاسخگوي ابهامات باشد روي تخت افتاده است.. بايد بلند شود و پاسخگوي سوالات و ابهامات باشد.» تنها محمد حسيني، معاون پارلماني دولت بود که درباره بازداشت اخير يکي از مسئولان وزارت راه گفت: «با هر فرد متخلفي در هر وزارتخانه‌ و دستگاهي برخورد خواهد شد. افراد ديگري هم بوده‌اند که وقتي تخلف آنها براي دولت مشخص شده، برکنار شده‌اند و دستگيري اين فرد ربطي به اينکه رستم قاسمي در محل کار حاضر نشده، ندارد.»

رستم قاسمي از ديروز تا امروز

نام رستم قاسمي تا زماني که به عنوان وزير نفت دولت احمدي‌نژاد معرفي شد، چندان براي جامعه شناخته شده نبود و پيش از آن معاون مهندسي قرارگاه دريايي خاتم‌الانبيا(ص)، معاون مهندسي نيروي دريايي سپاه پاسداران، فرمانده قرارگاه سازندگي نوح، فرمانده قرارگاه سازندگي خاتم‌الانبيا(ص)، مديرعامل و رئيس هيات‌مديره شرکت مهندسي نيروي نفت، رئيس هيات‌مديره شرکت صنعتي دريايي ايران (صدرا) و رئيس هيات‌مديره شرکت کشتي‌سازي خليج فارس (ايزوايکو) بود در زمان وزارت رستم قاسمي بود که ماجراي دکل‌ گم‌شده رخ داد البته او تا امروز حاضر به تاييد اين موضوع نشده است. قاسمي در سال 94 گفت: «طرح اين مساله به اين شکل بسيار جاي تعجب دارد، چراکه مگر دکل حفاري خودکار است که گم شود. دکل حفاري دريايي حداقل 50 نفر خدمه دارد و جابه جايي آن تشريفات خاص و ويژه‌اي دارد و گم شدن يک دکل معنايي ندارد. بايد توجه کرد که وزارت نفت يک مجموعه حاکميتي و کارفرمايي است و دکل‌‌هاي حفاري مربوط به شرکت‌هاي پيمانکاري است. شرکت تأسيسات دريايي که مالکيت عمده آن مربوط به بنياد تعاون ناجا و صندوق بازنشستگي نفت است، به عنوان پيمانکار شرکت نفت و گاز پارس در پارس جنوبي فعاليت مي‌کند و براساس آنچه مديرعامل سابق اين شرکت گفته است، يک فروند دکل حفاري خريداري شده و بخشي از پول آن را پرداخت کرده‌اند و ضمانت‌هاي لازم را نيز دريافت کرده‌اند. ظاهرا به دلايلي براي تحويل دکل به طرف ايراني مشکلاتي ايجاد شده است که پرونده آن در دادگاه داوري بين‌المللي در حال رسيدگي است و به صورت همزمان دستگاه‌هاي نظارتي داخلي نيز مشغول پيگيري آن هستند.» وزير سابق نفت تصريح کرد: «اگر کسي در جريان خريد اين دکل يا موارد ديگر در شرکت تاسيسات دريايي يا ديگر شرکت‌هاي مربوطه تخلفي مرتکب شده باشد، بايد از سوي دستگاه قضا قاطعانه و به سرعت مورد رسيدگي قرار بگيرد و مطالبه ما هم از دستگاه قضا همين است. وي در پايان گفت: در کنار همه اين موارد اين نکته نيز بايد مورد توجه قرار بگيرد که رسانه‌‌اي کردن چنين مواردي قبل از رسيدگي در دادگاه بين‌المللي و داخلي چندان منطقي به نظر نمي‌رسد.» اوايل تيرماه سال 94 اما يکي از خبرنگاران موضوع دکل گم‌شده را اينگونه از بيژن زنگنه وزير نفت پرسيد، که آيا خبر مفقود شدن يک دکل نفتي ايراني در زمان فعاليت دولت گذشته صحت دارد؟، زنگنه هم جواب داد، « موضوع مفقود شدن دکل نفتي متعلق به ايران واقعيت دارد و با پيگيري و شکايت ما پرونده‌اي در اين خصوص تشکيل شده است.»رستم قاسمي که در سال 99 خود را براي حضور درانتخابات رياست‌جمهوري سال 1400 آماده مي‌کرد در خصوص گم شدن دکل نفتي نيز گفت: «اين دکل متعلق به بنياد تعاون ناجا و صندوق بازنشستگي صنعت نفت بود و وزارت نفت در آن زمان و هم اکنون هيچ دخالتي در خريد دکل‌هاي نفتي ندارد.»

اظهارات چالشي درباره منطقه

اول ارديبهشت سال 1400 رستم قاسمي ،وزير اسبق نفت در بخشي از مصاحبه خود با پايگاه خبري روسيااليوم تصريح کرده بود که «امروز همه موشک‌ها و هواپيما‌هاي بدون سرنشين يمني به صورت بومي در اين کشور توليد مي‌شوند و ايران نيز کمک‌هاي مشورتي و نظامي کمي به يمني‌ها مي‌کند.» روابط عمومي وزارت امور خارجه با انتشار اطلاعيه‌اي در مورد اظهارات رستم قاسمي در ارتباط با کمک نظامي و حضور مستشاران نظامي ايران در يمن در گفت‌وگو با روسيا اليوم در تاريخ 1 ارديبهشت 1400 اعلام کرد: اظهارات منتشر شده در اين مصاحبه برخلاف واقعيت و سياست‌هاي جمهوري اسلامي ايران در يمن است. روابط عمومي وزارت امور خارجه با ياد آوري مراجع رسمي در جمهوري اسلامي ايران براي اعلام مواضع کشور تاکيد کرد: حمايت جمهوري اسلامي ايران از يمن يک حمايت سياسي است و کشورمان از روند مسالمت آميز بحران يمن و تلاش‌هاي سازمان ملل براي حل سياسي اين جنگ خانمان‌سوز حمايت مي‌کند. اما باز هم وزير اسبق نفت در واکنش به بيانيه وزارت خارجه درباره کمک مستشاري به يمن در صفحه شخصي خود ضمن انتشار کليپي از اظهارات سرلشکر باقري، رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح، درباره کمک‌هاي مستشاري ايران به مجاهدان يمني نوشت: آقايان وزارت امور خارجه چنان درگير بازي مذاکرات بي‌فرجام شده‌اند که سياست‌هاي انقلاب اسلامي ايران را فراموش کرده‌اند! اول شهريور هم که براي دفاع از خود به عنوان وزير پيشنهادي راه پشت تريبون مجلس قرار گرفت به اشتباه گفت: «10 دستور را نوشته‌ام که در اولين روز از حضورم در وزارت نفت آنها را در دستور کار قرار مي‌دهم» از سوي ديگر چندي است که صحبت‌هايي پيرامون وزارت راه و شهرسازي که به نظر مي‌رسد اين وزارتخانه نيز به تفکيک خواهد رسيد و وزير مستقر در آن رستم قاسمي مطرح مي‌شود. صحبت‌هايي که در فضاي رسانه‌اي و مجازي از آن تحت عنوان احتمال استعفا و کناره گيري قاسمي از وزارت ياد مي‌شود. اين در حالي است که عدم حضور چند روزه آقاي وزير در وزارتخانه نيز اين شائبه را تقويت کرد که شايد قاسمي دومين وزير مستعفي دولت باشد. رستم قاسمي در زمان انتخابات رياست‌جمهوري گفته بود: «در دولت کپ و مانند احمدي‌نژاد عمل مي‌کنم.» و ظاهرا هم اکنون همان‌طور که عنوان کرده بود، عمل مي‌کند. براي نشان دادن اعتراض بازداشت مشاورش خانه نشيني مي‌کند مانند آن کاري که احمدي نژاد پس از بازداشت مشايي کرد. احمدي نژاد حاضر به پاسخ درباره ابهامات دوران مسئوليتش نيست و رستم قاسمي هم اينگونه است.

منبع:آرمان ملی

عکس روز
خبر های روز