کمیته حقیقتیابی شامل روزنامهنگاران، وکلا و خانواده امینی حقیقت ماجرا را به مردم بگویند
روزنو :عباس عبدی گفت: حکومت چگونه با کمک نهادهای عمومی میتواند اعتماد افکار عمومی را بعد از ماجرای مهسا امینی جلب کند؟
به گزارش هم میهن، عباس عبدی درباره ماجرای مهسا امینی گفت: این نوع اتفاقها در همه جای دنیا، کم یا زیاد ممکن است رخ دهد اما همه جا سازوکاری در نظر میگیرند تا جامعه به بصیرت یعنی داوری اخلاقی و سیاسی و قضایی یعنی به یک تفاهم در باره واقعه برسد، که چه اتفاقی افتاده و اشکال چه بوده تا برطرف کنند و مقصر چه کسی است تا مجازات شود.
متاسفانه در جامعه ما این گونه مسائل حل نشده باقی میماند، لذا باید یک گروه بیطرف در این ماجرا دسترسی به اطلاعات داشته باشند؛ شامل وکلا، روزنامهنگاران و نهادهای مدنی، که در همه جا باید به اطلاعات و افراد دسترسی داشته باشند تا گزارش دهند که ماجرا چه بوده. درواقع اگر گروههای نامبرده را محدود کنند و نتوانند به اطلاعات مناسب دسترسی پیدا کنند مساله افکار عمومی هیچگاه حل نخواهد شد و بدبینیها در ذهنها میماند.
نکته دیگر این است که دادگاه این موضوع باید شفاف و علنی باشد آن هم در قالب یک رسیدگی کاملا بیطرف تا همه مردم نتیجه را بپذیرند و از همه اینها مهمتر این است که در جریان این اتفاقات رسانهها باید آزاد باشند. البته منظورم فضای مجازی که یک رسانه غیررسمی است، نیست، بلکه رسانههای رسمی باید آزادانه کسب خبر کنند و آزادانه و مسئولانه منتشر کنند.
ممکن است هر فردی در جامعه به خبرهایی دسترسی داشته باشد ولی باید رادیو، تلویزیون و روزنامهها و سایتهای رسمی بتوانند خبرها را دریافت و منعکس کنند. مشکل اینجاست که اینها چنین حقی دارند ولی امکان و اختیاری ندارند و درنتیجه پاسخگویی کامل نیست و نیروی انتظامی هم دیر پاسخ میدهد و فارغ از اینکه واقعیت ماجرا چه بوده، افکار عمومی شکل میگیرد. بعدها تغییر دادن این افکار عمومی بهراحتی امکانپذیر نیست.
اکنون کاری که میتوان انجام داد این است که یک گروه حقیقتیاب شامل روزنامهنگاران و وکلا و نمایندگان خانواده خانم امینی شکل بگیرند و ماجرا را بررسی کنند و گزارشی به مردم بدهند.