سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۵
کد خبر: ۵۳۹۴۰۹
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۱

گرانی لوازم‌التحریر با توجه به تورم، طبیعی است

با این حال فرزانیان رشد قیمت لوازم‌التحریر را تایید کرد و گفت: حداقل هزینه خرید لوازم‌التحریر برای یک دانش‌آموز ابتدایی با کمترین اقلام به 350 هزار تومان رسیده است که این رقم بنا به نیاز تا 600 هزار تومان نیز بالا می‌رود.
روزنو :

گرانی لوازم‌التحریر با توجه به تورم، طبیعی است

مهرنوش حیدری

رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت‌افزار از شنیدن قیمت لوازم‌التحریر در سطح شهر بهت‌زده است. موسی فرزانیان در گفت‌وگو با «توسعه ایرانی» به خانواده‌ها توصیه کرد که خرید خود را از فروشگاه‌های زیر نظر اتحادیه و فروشگاه‌‌های زنجیره‌ای انجام دهند.

با این حال فرزانیان رشد قیمت لوازم‌التحریر را تایید کرد و گفت: حداقل هزینه خرید لوازم‌التحریر برای یک دانش‌آموز ابتدایی با کمترین اقلام به 350 هزار تومان رسیده است که این رقم بنا به نیاز تا 600 هزار تومان نیز بالا می‌رود.

بازار لوازم‌التحریر از پس دو سال برگزاری آنلاین کلاس‌های آموزشی مدارس با وضعیت پیچیده‌ای روبه‌رو شده و طعم گس گرانی بیش از پیش زیر زبان خانوارها خودنمایی می‌کند.

در دو سال گذشته که مدارس به صورت غیرحضوری برگزار شد، نیازی به تهیه لوازم‌التحریر، کیف، روپوش و ... نبود، اما سال تحصیلی 1401-1402 قرار است حضوری باشد و این یعنی دانش‌آموزان باید لوازم مورد نیاز خود را تهیه کنند. امسال البته فرق فراوانی با سال‌های پیش دارد و قیمت‌ها در تمام بازارها، تحت تاثیر تورم روزافزون جهش خیره‌کننده یافته و سبب گلایه‌های فراوان والدین دانش‌آموزان شده است.

به نظر می‌رسد این روزها تحصیل رایگان در سایه گرانی‌های افسارگسیخته بیشتر یک شوخی باشد زیرا خانواده‌ها ناچارند حداقل چند صدهزار تومان بابت خرید لوازم‌التحریر معمولی مورد نیاز فرزندانشان بپردازند و این یعنی بار اضافی بر سبد خانوار؛ البته هزینه روپوش مدارس را نیز باید در نظر گرفت که رقمی بین 500 تا 800 هزار تومان را شامل می‌شود. در کنار آن هزینه خرید کیف و کفش نیز بحث جداگانه‌ای دارد که شرح آن در این مجال نمی‌گنجد.

بسیاری از والدین که برای خرید مایحتاج فرزندان خود به‌ویژه در مقطع ابتدایی به فروشگاه‌های بزرگ مراجعه کرده‌اند، دچار شوک شده‌اند. برای نمونه یکی از شهروندان با مراجعه به شهر کتاب 4 عدد دفتر، مداد، ماژیک، پاک‌کن و تراش و البته جامدادی را با قیمت نجومی 1.5 میلیون تومان خریداری کرده که رقم بسیار بالایی محسوب می‌شود.

شهروند دیگری در شهرستان به «توسعه ایرانی» گفت: 4 عدد دفتر شامل 2 عدد دفتر 50 برگ، یک عدد دفتر 100 برگ و یک دفتر 80 برگ سیمی و دارای جلد با عکس شخصیت‌های به اصطلاح کارتونی را با قیمت 160 هزار تومان خریداری کرده که باز هم موجب تعجب است.

روزهای گذشته گزارش‌هایی منتشر شد که نشان می‌داد در سایت‎های فروش آنلاین داخلی؛ یک مجموعه ۲۹ عددی شامل مداد، پاک کن، تراش، جامدادی و خط‌کش برای یک دانش‌آموز ۹۵۰ هزار تومان فروخته می‌شود و یا یک مجموعه ۵ تایی از یک برند ایرانی شامل دفتریادداشت، دفتر، خودکار و جامدادی ۴۱۵ هزار تومان هزینه برمی‌دارد. در این سایت‌ها برای خرید یک دفتر ۲۰۰ برگ ایرانی باید ۱۰۵ هزار تومان هزینه کرد.

این در حالی است که موسی فرزانیان، رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت افزار و لوازم مهندسی با تعجب از قیمت‌ فروش لوازم‌التحریر در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و برخی فروشگاه‌های معروف و گلایه شهروندان در مورد چرایی هزینه 1.5 میلیونی خرید چند عدد دفتر و ماژیک و ... به «توسعه ایرانی» می‌گوید: واقعا قیمت‌های عجیبی است و هرگونه حساب و کتاب می‌کنم به رقم دریافتی از این شهروند نمی‌رسم. عمده هزینه خرید لوازم التحریر مربوط به خرید دفتر است و به دلیل افزایش تورم و همچنین بالارفتن نرخ‌های جهانی در چند ماه اخیر قیمت کاغذ در بازار تقریبا دو برابر شده و این مساله نیز موجب شده تا در آستانه مهرماه شاهد افزایش قیمت انواع دفاتر مورد نیاز دانش‌آموزان باشیم.

وی اضافه کرد: تورم موجب اثرگذاری در تمام اصناف شده و در صنف ما نیز اثر داشته است و باید توجه کرد که معمولا خانواده‌ها هر سال و در آستانه مهرماه معمولا 80 درصد لوازم‌التحریر مورد نیاز یک سال فرزند خود را خریداری می‌کنند و به همین دلیل متوجه افزایش نرخ‌ها تا سال بعد نمی‌شوند و در آستانه آغاز سال تحصیلی سال بعد ناگهان می‌بینند که قیمت‌ها چند برابر شده که البته جهش قیمت‌ها یک‌باره اتفاق نیفتاده و به تدریج بوده اما خانوارها به دلیل خرید عمده، متوجه نشده‌اند.

رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت‌افزار در گفت‌وگو با «توسعه ایرانی»: برخی شهروندان گلایه‌هایی از خرید لوازم‌التحریر با قیمت‌های بالا و نجومی دارند و به ما نیز شکایت می‌کنند اما پس از بررسی متوجه می‌شویم که خرید خود را از فروشگاه‌های زنجیره‌‌ای یا واحدهای صنفی که زیرنظر اتحادیه نیستند، انجام داده‌اند

گران‌فروشی نیست، قیمت‌ها متأثر از تورم افزایش یافته

وی تصریح کرد: 2 سال مدارس غیرحضوری بود و خانواده‌ها از لوازم‌التحریر موجود در خانه برای فرزندان استفاده کرده‌اند اما از ابتدای امسال شاهد افزایش نرخ‌ها به صورت تدریجی و مستمر بودیم و اکنون و در آستانه بازگشایی مدارس خانواده‌ها قیمت‌های جدید را مشاهده کرده‌اند و باید بدانند که قیمت‌ها افزایش یافته و اصلا موضوع گرانفروشی در واحدهای صنفی زیرنظر اتحادیه مطرح نیست.

فرزانیان گفت: البته برخی شهروندان گلایه‌هایی از خرید لوازم‌التحریر با قیمت‌های بالا و نجومی دارند و به ما نیز شکایت می‌کنند اما پس از بررسی متوجه می‌شویم که خرید خود را از فروشگاه‌های زنجیره‌‌ای یا واحدهای صنفی که زیرنظر اتحادیه نیستند، انجام داده‌اند و باید تاکید کنم که ما از لحاظ قانونی هیچ‌گونه نظارتی بر این واحدها نداریم و نمی‌توانیم شکایات شهروندان را پیگیری کنیم.

وی درباره چرایی گرانی ماژیک توضیح می‌دهد: در کشور فقط چند واحد تولیدی نسبت به تولید ماژیک وایت‌برد اقدام می‌کنند و ماژیک‌های رنگی مورد نیاز دانش‌آموزان وارداتی است و در 2 سال اخیر هیچ‌گونه محموله‌‌ای وارد کشور نشده و هر آنچه اکنون در بازار مشاهده می‌شود، موجودی قبل است بنابراین دارندگان این‌گونه محصولات ممکن است اجناس خود را با هر قیمتی که دوست دارند به فروش برسانند.

دفتر وارداتی در بازار نداریم؛ همه داخلی است

وی درباره ادعای برخی واحدهای صنفی و فروشگاه‌ها مبنی بر فروش دفترهای خارجی و گرانی این دفترهای وارداتی توضیح داد: کاغذ مورد نیاز تولید دفتر به کشور وارد می‌شود و تمام دفترهایی که در بازار به فروش می‌رسد، تولید شرکت‌های داخلی است البته به دلیل نوع و وزن کاغذ، نحوه طراحی جلد و نوع آن، سیمی یا چسبی و منگنه‌ای بودن ... قیمت دفترها با یکدیگر متفاوت است اما اینکه گفته می‌شود برخی دفترها خارجی هستند و به همین دلیل قیمت بیشتری تعیین می‌کنند، اصلا صحت ندارد.

رئیس اتحادیه فروشندگان نوشت‌افزار و لوازم مهندسی گفت: کیفیت و قیمت دفترهای تولیدشده در برخی شرکت‌ها و برندهای خاص با یکدیگر متفاوت است و به همین دلیل ممکن است قیمت‌های بالاتری را برای فروش محصولات خود تعیین کنند.

وی درباره قیمت مدادرنگی نیز توضیح داد: در سال‌های اخیر قیمت مدادرنگی‌های چوبی در بازار افزایش یافته به طوری‌که اکنون قیمت یک بسته مدادرنگی 12تایی را حداقل در بازار به نرخ 75 هزار تومان به فروش می‌رسانند البته گرانی‌ مداد‌های چوبی سبب شده تا برخی تولیدکنندگان نسبت به تولید مدادهای پلیمری اقدام کنند که قیمت بسته‌های 12تایی آنها یک سوم مداد‌های چوبی است و باید با قیمت بسته‌ای 14-15 هزار تومان در عمده‌فروشی‌ها و نهایت به قیمت 25 هزار تومان به دست مصرف‌کننده نهایی برسد.

فرزانیان درباره حداقل قیمت برخی لوازم‌التحریرهای معمولی در بازار عمده‌فروشان توضیح داد: حداقل قیمت دفترهای معمولی برابر با 8 هزار تومان، دفتر سیمی 50 برگ از 14 تا 18 هزار تومان، پاک‌کن بین 2 تا 8 هزار تومان، تراش از 2 تا 12 هزار تومان ، هرجین مداد سیاه 45 تا 50 هزار تومان، هر جین مداد قرمز 60 هزار تومان و باید به این موارد نهایت باید سود 20درصدی برای خرده‌فروشی اضافه شود.

هزینه خرید لوازم‌التحریر موردنیاز دانش‌آموزان ابتدایی

وی درباره حداقل و حداکثر هزینه خرید یک بسته لوازم‌التحریر مورد نیاز دانش‌آموزان مقطع ابتدایی اظهار کرد: حداکثر هزینه سقفی ندارد و بسته به توان اقتصادی خانواده‌هاست اما خانواده‌ها می‌توانند با حداقل هزینه 300 تا 350 هزار تومان نسبت به خرید مایحتاج دانش‌آموزان اقدام کنند البته ممکن است با انتخاب‌های مختلف و متعدد اجناس فانتزی هزینه خرید این بسته تا 600 هزار تومان نیز افزایش یابد اما نرخ‌های بالاتر این مبالغ اصلا توجیهی ندارد.

وی تاکید کرد: فروش لوازم‌التحریر با درنظرگرفتن تمام هزینه‌های سر بار از تولیدکننده تا مصرف‌کننده بین 20 تا 25 درصد افزایش قیمت را باید تجربه کند.

فرزانیان توضیح داد: از اواخر هفته جاری به مدت یک‌هفته در بوستان گفتگو، همکاران ما در نمایشگاهی نسبت به عرضه لوازم‌التحریر با قیمت‌های مناسب اقدام می‌کنند و خانواده‌ها می‌توانند با مراجعه با این بوستان نسبت به خرید مایحتاج مدرسه فرزندان خود اقدام کنند.

عکس روز
خبر های روز