سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۴
کد خبر: ۵۷۵۲۹
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۹ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۲

مفسده اقتصادی هرگونه تلاش را منهدم می‌کند

روزنو : یک نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: اگر بخواهیم در جهت فرهنگ توسعه حرکت کنیم، ابتدا باید افرادی را به صورت فردی و تک تک تربیت کنیم که دانش لازم و اعتقاد و باور قلبی به توسعه داشته باشند.

نورالله حیدری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه "در علوم اجتماعی و عالم سیاست عده‌ای معتقدند اصالت در امور اجتماعی با فرد است و عده‌ای اصالت را به اجتماع می‌دهند"، اظهار کرد: نظریه اسلام جمع بین این دو است یعنی اصالت را با فرد و جامعه می‌دانند.

وی در این رابطه توضیح داد: در هر مقوله‌ای در عالم اجتماع و سیاست از جمله فرهنگ توسعه بدون شک فرد و اجتماع هر دو اثر متقابل دارند، یعنی اگر فرد را به تنهایی ببینیم و اجتماع را نادیده بگیریم و اگر اجتماع را در نظر بگیریم و به فرد اصالت ندهیم، یک پایه ناقص مانده است.

حیدری تاکید کرد: برای فرهنگ توسعه ابتدا باید افراد را به صورت انفرادی آموزش، تربیت و باور لازم به فرهنگ توسعه را پیدا کنند و در تعامل مشترک با هم اهداف مشترک را تعریف کرده و به صورت هماهنگ پیش بروند. به طور مثال در جامعه‌ای که روح جمعی‌، وجدان جمعی و کار جمعی نهادینه شده باشد، اگر از افراد بپرسیم بین منافع خود و منافع ملی اگر تعارض بوجود آید، کدام را انتخاب می‌کنید؟ افراد جامعه منافع ملی را انتخاب خواهند کرد.

این فعال سیاسی خاطرنشان کرد: نمی‌توانیم جمعی از افراد بی‌انگیزه،‌ بی‌دانش و بی‌باور را هدایت کنیم چون توجیه و توانمند نیستند و دانش لازم را ندارند پس در این صورت کاری از پیش نمی‌رود و ابتدا باید باور دانش در تک تک افراد در مقوله فرهنگ توسعه پدید آید و در حلقه ثانویه این افراد را در جهت هدف مشترک، منسجم و هدایت کنیم.

وی ضمن اینکه مفاسد اقتصادی را پدیده‌ای زشت، نامیمون و مانع و تهدیدی برای توسعه عنوان کرد، گفت: اگر مفاسد اقتصادی در جامعه‌ای شیوع یابد،‌ انگیزه، کار تولیدی، تلاش و پشتکار همراه با صبر و استقامت، از بین می‌رود.

حیدری با بیان اینکه "مفسده اقتصادی هرگونه تلاش و پشتکار را منهدم می‌کند"، تصریح کرد: مفاسد اقتصادی اثرات مخربی نیز در حوزه فرهنگ دارند، چون اگر افراد جامعه ببینند عده‌ای از رانت‌های اقتصادی استفاده می‌کنند و به مال و منال می‌رسند، بی‌انگیزه و کم‌تحرک می‌شوند.

این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه "نباید فراموش کنیم که در حاکمیت اسلامی،‌ نافرمانی مدنی شایسته نیست"، گفت: تک تک افراد جامعه در حد لسانی می‌توانند با مفاسد اقتصادی مبارزه کنند؛ البته در گام اول هر فرد باید خودش مقید باشد که مبادرت به انجام مفسده اقتصادی نکند.

حیدری در پایان گفت: افراد به صورت تک تک و طی یک فرآیند می‌توانند دو اقدام در جهت مبارزه با مفاسد اقتصادی انجام دهند؛ اول اینکه هر فرد خودش آلوده نشود و دوم اینکه در حد لسان و زبان این منکر را تقبیح و افشا کند، اما برخوردهای دیگر در اختیار حاکمیت است و در نهایت آنچه کار را تمام می‌کند، برخورد دستگاه‌های ذیربط دولتی و قضایی است.

عکس روز
خبر های روز