سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۵
کد خبر: ۶۰۱۸۱۲
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۲۰ دی ۱۴۰۲

ماجرای فساد ۲۲ میلیون دلاری واردات لاستیک در آستان قدس چیست؟/ اسمی از «آرمان علمایی» مطرح نیست!

پیمان‌پاک درباره علت دیر برگشت‌خوردن چک‌های مربوط به ذوالفقاری، تشریح کرد: دو فقره چک وجود داشت که در سال 99 برگشت خورده‌اند. یعنی همان زمانی که فرآیند واردات لاستیک دچار مشکل شد.
روزنو :

ماجرای فساد ۲۲ میلیون دلاری واردات لاستیک در آستان قدس چیست؟/ اسمی از «آرمان علمایی» مطرح نیست!

در حال حاضر پرونده‌ای در رابطه با واردات لاستیک طی سال 98 در قوه قضائیه در جریان است که در آن نام‌های همچون علیرضا پیمان‌پاک، قائم‌مقام کنونی وزیر جهاد کشاورزی، محمد ذوالفقاری، آرمان علمایی و شرکت مدیریت زنجیره تامین رضوی به چشم می‌خورد. تجارت‌نیوز برای اطلاع از جزئیات این پرونده گفتگویی با پیمان‌پاک انجام داده که در ادامه می‌خوانید.

به گزارش تجارت‌نیوز، پس از شکایت شرکت مدیریت زنجیره تأمین رضوی، وابسته به آستان قدس رضوی، از صرافی ارز ایران و شخصی به نام محمد ذوالفقاری، مشخص شد که در سال 1398، یعنی زمانی که علیرضا پیمان‌پاک مدیریت شرکت وابسته به آستان قدس را بر عهده داشته، مدیریت زنجیره تأمین رضوی 80 میلیون دلار ارز دولتی را در قالب قراردادی در اختیار ذوالفقاری گذاشت تا ۲٠٠ هزار حلقه لاستیک وارد کند.

در این بین اما از سرنوشت 22 میلیون دلار خبری نیست و واردات لاستیک با این رقم کسری مواجه شده و آستان قدس به همین دلیل از محمد ذوالفقاری شکایت کرده است.

با این حال چند ابهام اساسی در پرونده مذکور به چشم می‌خورد. در وهله اول این پرسش مطرح است که چرا به‌رغم فعالیت حدود 150 شرکت مربوط به واردات لاستیک، این قرارداد واردات لاستیک را با شخصی منعقد کرد که اولاً در حوزه تجارت خشکبار فعالیت داشته و در ثانی پیش از همکاری با آستان قدس هم در سامانه نیما اقدام به 8000 میلیارد تومان وجه غیرواقعی کرده بود؟

نکته دوم این است که قرارداد مذکور دارای نقص‌های حقوقی جدی است که ازجمله آن می‌توان به نبود ضامن قانونی اشاره کرد. در بند تضمین یک فقره چک به امضای خود ذی‌النفع یعنی محمد ذوالفقاری وجود دارد که در وجه شرکت مدیریت زنجیره تامین رضوی صادر شده و البته شخصی به‌نام آرمان علمایی هم پشت آن را امضا کرده است.

از سوی دیگر، گرچه چکی به نام صرافی رمزایران امضا نشده، اما شرکت مدیریت زنجیره تأمین رضوی ابتدا از این صرافی شکایت کرده و جالب آنکه، پس از گذشت چهار سال، تازه دو ماه پیش چک ذوالفقاری را برگشت زده است.

به‌رغم تمام این اتفاقات همچنان نامی از آرمان علمایی مطرح نیست و پای این فرد که به دلیل دریافت حق دلالی 1.5 میلیارد دلاری در ماجرای فساد بانک سرمایه باز شده بود و مدتی هم در بازداشت گذراند، پس از حضور پیمان‌پاک در رأس سازمان توسعه تجارت، در سال ۱۴۰۰ به ریاست مرکز تجاری ایرانیان در ارمنستان رسید.


نقش آرمان علمایی در فساد 22 میلیون دلاری چیست؟

علیرضا پیمان‌پاک که هم‌اکنون قائم‌مقامی وزیر جهاد کشاورزی را بر عهده دارد، در پاسخ به اینکه آرمان علمایی کیست و چه نقشی در فساد واردات لاستیک در سال 98 داشته است؟ به تجارت‌نیوز گفت: این اتفاق ارتباطی به آرمان علمایی ندارد. در سال 1398 صرافی ارز ایران و محمد ذوالفقاری به‌عنوان انتقال‌دهنده ارز با شرکت مدیریت زنجیره تأمین رضوی قراردادی منعقد کردند که 80 میلیون دلار را به حساب شرکت‌های لاستیک واریز کند.

وی با تائید این موضوع که 30 درصد از ارز تخصیص داده شده که معادل همان 22 میلیون دلار می‌شود به چرخه بازار بازنگشته و فقط 70 درصد ارز منتقل شده، توضیح داد: بین 150 تا 200 شرکت تولیدکننده در دریافت این ارز ناکام بودند که سرانجام آستان قدس رضوی شکایت خود را به قوه قضائیه برد و اکنون به حکم دادگاه محمد ذوالفقاری در بازداشت به سر می‌برد و مدیرعامل ارزایران با وثیقه 2500 میلیارد تومانی آزاد است.

او ادامه داد:البته ارزایران به دنبال این است که با جوّسازی رسانه‌ای خود را تبرئه کند و برای این اتفاق هم هر از چندگاهی هزینه می‌کند تا بتواند از آستان قدس امتیاز بگیرد. از آنجایی که این افراد متهم به اخلال ارزی هستند، قصد دارند پول را برگردانند تا ماجرا حل و فصل شود. ولی آن‌ها باید این ارز را برای خرید لاستیک منتقل می‌کردند که وظیفه خود را به‌درستی انجام نداده‌اند. ولی در کل این هم یک پرونده معمولی است که باید مراحل رسیدگی‌اش طبق روال پیش برود.

پیمان‌پاک درباره علت دیر برگشت‌خوردن چک‌های مربوط به ذوالفقاری، تشریح کرد: دو فقره چک وجود داشت که در سال 99 برگشت خورده‌اند. یعنی همان زمانی که فرآیند واردات لاستیک دچار مشکل شد.

او درنهایت باز هم موضوع تضمین آرمان علمایی را رد و تأکید کرد: در این ماجرا اصلا نامی از علمایی وجود ندارد و اکنون هم او آزاد است و فعالیتش را انجام می‌دهد.

گفتگوی تجارت‌نیوز با علیرضا پیمان‌پاک را می‌توانید در فایل صوتی زیر گوش دهید.

عکس روز
خبر های روز