سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۵۵
کد خبر: ۶۰۴۷۶۵
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۰ - ۰۹ بهمن ۱۴۰۲
ناترازی شمار نامزدها، کرسی‌های بلاتکلیف و توضیح مبهم مسئولان مربوطه ادامه دارد

آرایش انتخاباتی بی‌سابقه

طحان نظیف درباره سازو کار برای برخورد با این رفتارها گفت: الان در سال ۱۴۰۲ در اصلاحیه قانون انتخابات گفته شده اگر کسی رفت و خلاف واقع گفت و حرف کذبی به نهادی منتسب کرد، حق دفاع برای آن نهاد قائل شده است
روزنو :

آرایش انتخاباتی بی‌سابقه

در حالی ۱۳۸ نفر برای انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان به رقابت می‌پردازند که ۱۱ کرسی از ۸۸ کرسی مجلس خبرگان که متعلق به پنج استان سمنان، البرز، لرستان، یزد و خراسان جنوبی است، رقیبی ندارد. همچنین در انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان آمار تایید صلاحیت‌شدگان ۱۸۸ نفر بود که در مقایسه با این دوره کاهش داشته است.دیده بان ایران نوشت: انتخابات این دوره از مجلس خبرگان را شاید بتوان به صندلی بازی تشبیه کرد. دایره خودی‌ها آنقدر تنگ شده که در برخی از حوزه‌های انتخاباتی کاندیدا برای تکیه بر کرسی مجلس خبرگان رقابتی نمی‌کند. در برخی از استان‌ها، تعداد صندلی‌ها بیش از تعداد کاندیدای تایید صلاحیت شده است؛ از جمله در استان‌های یزد و البرز. مورد عجیب دیگر استان سمنان و خراسان جنوبی است که از پنج داوطلب، صلاحیت یک نفر از آن‌ها تایید شده که در خراسان جنوبی، سید ابراهیم رئیسی تنها کاندیدای باقی مانده این استان است.هرچند پس از واکنش‌ها به حذف رقیبان رئیسی، سخنگوی سخنگوی شورای نگهبان به صورت تلویحی به این امر واکنش نشان داد و گفت: «بر اساس قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری، شرط برگزاری انتخابات در تمام حوزه‌های انتخابیه برخورداری از فضا و شرایط رقابتی است لذا تا شرایط لازم برای برگزاری انتخابات وجود نداشته باشد، انتخاباتی برگزار نخواهد شد.»

در حالی ۱۳۸ نفر برای انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان به رقابت می‌پردازند که ۱۱ کرسی از ۸۸ کرسی مجلس خبرگان که متعلق به پنج استان سمنان، البرز، لرستان، یزد و خراسان جنوبی است، رقیبی ندارد. همچنین در انتخابات پنجمین دوره مجلس خبرگان آمار تایید صلاحیت‌شدگان ۱۸۸ نفر بود که در مقایسه با این دوره کاهش داشته است. گرچه این اعداد پس از اتمام بررسی اعتراضات داوطلبان رد صلاحیت شده اندکی تغییر می‌کند و باید منتظر نظر شورای نگهبان بود اما آنچه اعیان است، معنازدایی از «انتخابات» است.از ۳۱ استان ایران، تا لحظه نگارش این گزارش، آمار رد و تایید صلاحیت کاندیداهای ۲۴ استان در خبرگزاری‌ها موجود است.




دلیل رد صلاحیت‌ها را فقط به افراد می‌گوییم!


از سوی دیگر «هادی طحان نظیف» سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: در بحث انتخابات چون دیگر مصادیق و اشخاص هستند ، نمی‌توانیم موارد را به صورت عمومی مطرح کنیم چون در مورد انتشار عمومی باید قانون به ما مجوز بدهد.سخنگوی شورای نگهبان درباره این‌که چرا شورا نمی‌تواند دلایل رد صلاحیت افراد را منتشر کند توضیح داد.هادی طحان نظیف در بخشی از اظهارات خود در برنامه تقاطع تاکید کرد: در بحث انتخابات چون دیگر مصادیق و اشخاص هستند ، نمی‌توانیم موارد را به صورت عمومی مطرح کنیم چون در مورد انتشار عمومی باید قانون به ما مجوز بدهد.وی با اشاره به این‌که «دلایل رد صلاحیت‌ها را ما به خود افراد می‌گوییم و به طور مثال در انتخابات مجلس در این زمینه تکلیف قانونی داریم» ، افزود: یک بزرگواری در دوره‌ای خیلی در رسانه‌ها عنوان می‌کرد که رد صلاحیت شده و دلیلش را به او نگفتند. در حالی که ما به نوبت به افراد زنگ می‌زدیم و در نهایت با او تماس گرفتیم و گفتیم شما تشریف بیاورید تا مطالب را برای‌تان مطرح کنیم، اما نمی‌آمدند. وقتی تشریف آوردند موارد را برای‌شان مطرح کردیم، اما رفتند بیرون و خلاف گفتند.سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این سوال که چه برخوردی با ایشان شد، گفت: هیچ برخوردی نشد.


طحان نظیف درباره سازو کار برای برخورد با این رفتارها گفت: الان در سال ۱۴۰۲ در اصلاحیه قانون انتخابات گفته شده اگر کسی رفت و خلاف واقع گفت و حرف کذبی به نهادی منتسب کرد، حق دفاع برای آن نهاد قائل شده است. قبول دارم که ما داریم در این رابطه لطمه میبینیم اما همه باید به قانون پایبند باشیم چون با یک جمع حقوقی مواجه هستیم و از جمع حقوقی نخواهید که بر خلاف قانون عمل کند.


مسئول بلند پایه‌ای که حالا صلاحیت ندارد!


در این حال حجت‌الاسلام «محمدتقی فاضل میبدی»عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، در واکنش به رد صلاحیت حسن روحانی به جماران گفت: این جریان هیچ اعتقادی به شخص امام خمینی(س) ندارد و اصلا اعتقادی به انقلاب هم ندارد؛ فقط اعتقاد دارد به قدرت مافیای خودش که می‌خواهد در کشور بماند. لذا من به آینده این انتخابات خیلی خوش‌بین نیستم؛ که چگونه برگزار خواهد شد.وی گفت: عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت: جریانی پشت پرده دارد کار می‌کند و این جریان هیچ اعتقادی به انتخابات، رأی مردم و دموکراسی ندارد و با یک انتخاب حداقلی صوری هم راضی است که قدرت و ثروت در دستش باشد. و الّا معنا ندارد کسی که هشت سال رئیس جمهور یک کشور بوده، چند دوره در مجلس حضور داشته و دبیر شورای عالی امنیت ملی هم بوده، یعنی حساس‌ترین مسئولیت‌های کشور را داشته و الآن بگویند شما صلاحیت مجلس خبرگان را ندارید. اینها نشان دهنده حرکت یک جریان خیلی خطرناک است.

عکس روز
خبر های روز