تأیید صلاحیت محمود احمدینژاد در هالهای از ابهام
محمود احمدینژاد، رئیس دولتهای نهم و دهم جمهوری اسلامی در روز یکشنبه، ۱۳ خرداد ۱۴۰۳، برای حضور در انتخابات ثبتنام کرد.
او در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «چقدر احتمال میدهید تایید صلاحیت شوید»، گفت: «هنوز کنفرانس خبری شروع نشده»!
روزنامه جمهوری اسلامی در مطلبی انتقادی به ثبت نام داوطلبان شرکت در انتخابات پرداخت. این روزنامه غیر مستقیم تبعات تائید صلاحیت احمدی نژاد را بررسی کرد.
این روزنامه نوشت: با ثبت نام بعضی افراد برای نامزدی ریاست جمهوری چهاردهم، وظیفه شورای نگهبان بسیار سنگین شد. این، یک پیچ تاریخی است که شورای نگهبان باید با هوشیاری و درایت از آن عبور کند و اجازه ندهد افرادی که سیاهترین برگهای تاریخ را به پرونده حکمرانی ایران تحمیل کردهاند، بار دیگر فرصت دستیابی به قدرت را پیدا کنند و کشور را به لب پرتگاه ببرند.
کارنامه سیاه در دوران قدرت
این افراد علاوه بر کارنامه سیاه دوران تصدی ریاست جمهوری، اسناد و مدارک متعددی در زمینه ضدیت با اصول، آرمانها، ارزشها و تخریب اعتقاد و اعتماد مردم برجای گذاشتهاند که هرکدام از آنها به تنهائی برای اثبات عدم صلاحیتشان کافی است و شورای نگهبان با دست باز میتواند مانع ورودشان به رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری شود.
علاوه بر این، کسانی که در دوران تصدی ریاست جمهوری مرتکب زشتترین اقدامات برای سرکوب مردم شدند، با بدترین ادبیات درباره مسائل داخلی و بینالمللی سخن گفتند، بیشترین تحریمها را به کشور تحمیل کردند، جامعه را دوقطبی کردند، مسائل اصلی را کنار گذاشتند و امور فرعی را پررنگ نمودند، افراد کوچک و ضعیف و ناکارآمد را بر مردم مسلط کردند و کشور را حداقل دهها سال به عقب برگرداندند، باید در پیشگاه مردم جوابگو باشند نه اینکه بار دیگر هوس حکمرانی کنند. مهمتر اینکه همین افراد، تمام این ارتکابیههای مجرمانه خود را به دیگران نسبت میدهند و تلاش میکنند خود را به دروغ مخالف این امور جلوه دهند!
ضربه مهلک به اقتصاد کشور
ضربه مهلک دیگری که این افراد به کشور زدند، ایجاد بحران اقتصادی بود. در شرایطی که اوضاع نابسامان بعد از جنگ تحمیلی با تلاش دولتهای بعد از پایان جنگ تا حدودی بهبود یافته بود، با عملکرد بیضابطه این افراد دچار بحران شد و شرایط پیچیدهای به وجود آمد که به گسترش فقر و ناهنجاریهای شدید اجتماعی منجر شد و هر روز ابعاد جدیدتری پیدا کرد.
الجزیره نیز در اینباره نوشت:
محمود احمدینژاد در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد واکنشش در مورد رد صلاحیتش از نامزدی توسط شورای نگهبان – نهاد قانون اساسی که همه نامزدها را بررسی میکند – با پوزخند گفت: “سوالات سیاسی نپرسید. ”
احمدی نژاد در حالی که شناسنامه خود را در مقابل خبرنگاران بالا گرفت، گفت که این ساخت ایران است که طعنهای بود به لاریجانی مبنی بر تولد او در عراق است.
دوره ریاستجمهوری احمدینژاد با ضعف اقتصادی همراه با تورم و کاهش ارزش پول همراه با تنشهای انفجاری بر سر برنامه هستهای ایران که شاهد اعمال تحریمهای چندجانبه بر این کشور بود، همراه بود. انتخاب مجدد او در سال ۲۰۰۹ جرقه اعتراضات را در سراسر کشور در میان ادعاهایی مبنی بر دستکاری در آرا برانگیخت.
شورای نگهبان قرار است از روز سهشنبه به مدت شش روز بررسی کاندیداها را آغاز کند و پس از آن فهرست اسامی کاندیداهای تایید صلاحیت شده ۲۰ خرداد اعلام میشود.