به روز شده در: ۰۸ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۰
کد خبر: ۶۲۵۵۶۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۲ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۳
چهره‌هاي شاخصي كه ردصلاحيت شدند

بازماندگان از انتخابات

در شرايطي كه دامنه وسيعي از وزرا و معاونان رييس‌جمهور با هدف جانشيني رييسي در انتخابات ثبت نام كرده بودند، اكثريت قريب به اتفاق آنها ردصلاحيت شدند. از سيدصولت مرتضوي و محمد مهدي اسماعيلي گرفته تا داود منظور و مهرداد بذرپاش و...تلاش كردند از فرصت خلأ ايجاد شده در دولت بهره بگيرند و راهي پاستور شوند.
روزنو :

بازماندگان از انتخابات

همزمان با رونمايي از افراد تاييد صلاحيت شده، موضوع افراد ردصلاحيت شده هم با واكنش‌هاي قابل توجهي در افكار عمومي ايرانيان مواجه شد. از ميان افرادي كه از نظر شوراي نگهبان فاقد شاخصه‌هاي لازم براي احراز صلاحيت بوده‌اند، اسامي افرادي چون اسحاق جهانگيري، علي لاريجاني، محمود احمدي‌نژاد، محمد شريعتمداري، ناصر همتي و مهرداد بذرپاش بازخوردهاي بيشتري در فضاي عمومي کشور پيدا كرد. فراگيرترين واكنش‌ها مرتبط با چرايي عدم تاييد صلاحيت افراد اصلاح‌طلب در انتخابات بود. بسياري از كاربران با اشاره به اينكه تنها نام يك نامزد اصلاح‌طلب (مسعود پزشكيان) در ميان تاييد صلاحيت‌شدگان قرار دارد، نسبت به عدم تاييد صلاحيت افرادي چون جهانگيري و شريعتمداري واكنش‌هاي تندي نشان دادند. به اعتقاد اين افراد ردصلاحيت افرادي كه روز و روزگاري در عالي‌ترين سطوح نظام سياسي فعاليت مي‌كردند، باعث سرخوردگي افكار عمومي خواهد شد. جهانگيري در شرايطي ردصلاحيت شد كه پيش از اين دوبار فرصت حضور در انتخابات را داشته است. يك‌بار در سال 96 تاييد و بار ديگر در سال 1400، ردصلاحيت شده است! بسياري از تحليلگران معتقدند جهانگيري مي‌تواند همكاري‌هاي نزديكي با نامزدهاي نهايي اصلاح‌طلب برنامه‌ريزي كرده و در دولت آينده اصلاح‌طلب، جايگاه مناسبي را به خود اختصاص دهد. ردصلاحيت شريعتمداري هم براي بسياري از نزديكانش غير مترقبه بود. برخي تصور مي‌كردند اگر قرار باشد يك نامزد اصلاح‌طلب از سد نظارت استصوابي عبور كند بدون ترديد اين فرد، شريعتمداري خواهد بود. اما ردصلاحيت او نشان داد كه تصميمات و سياست‌هاي نظام تصميم‌ساز كشور، هرگز قابل پيش‌بيني نبوده و ممكن است هر اتفاقی رخ بدهد.

راست‌هاي ردصلاحيت شده

پس از واكنش‌ها به ردصلاحيت چهره‌هاي اصلاح‌طلب، موضوع ردصلاحيت علي لاريجاني هم بازخوردهاي فراواني در فضاي مجازي پيدا كرد. برخي تحليل‌ها حاكي از آن است كه لاريجاني از روزهاي قبل از ردصلاحيت خود آگاه شده است به اين دليل تحركات تبليغاتي او در فضاي مجازي كاهش يافته است. اين در حالي است كه نزديكان لاريجاني تصور مي‌كردند با توجه به واكنش رهبر انقلاب در دوره قبل و بيان اين موضوع كه بايد از برخي نامزدها دلجويي شود، تصور مي‌كردند كه لاريجاني در اين دور تاييد صلاحيت شود. پس از اعلام رسمي ردصلاحيت لاريجاني، برخي زمزمه‌ها حاكي از آن است كه لاريجاني به دنبال ائتلاف با افراد مستعد پيروزي در انتخابات است. اگر لاريجاني نتواند توجه اصلاح‌طلبان را براي ائتلاف به خود جلب كند به سمت همكاري با قاليباف حركت كرده و ظرفيت‌هاي ستادي خود را در اختيار نامزد اصولگرايان قرار مي‌دهد. در كنار لاريجاني طرفداران احمدي‌نژاد هم پس از ردصلاحيت او، نقدهاي فراواني را نسبت به رويكرد شوراي نگهبان آغاز كردند. تحليل‌ها حاكي از آن است كه احتمالا احمدي‌نژاد هم تلاش مي‌كند تا در صورت امكان در ميان نامزدهاي موجود، ائتلافي را شكل بدهد.اما اصولگرايان به خوبي مي‌دانند كه نزديكی به احمدي‌نژاد براي آنها خسارت‌بار خواهد بود. بنابراين احتمال ائتلاف نامزدهاي اصولگرا با احمدي‌نژاد هم ممكن نخواهد بود.

نمايندگان دولت هم ردصلاحيت شدند

در شرايطي كه دامنه وسيعي از وزرا و معاونان رييس‌جمهور با هدف جانشيني رييسي در انتخابات ثبت نام كرده بودند، اكثريت قريب به اتفاق آنها ردصلاحيت شدند. از سيدصولت مرتضوي و محمد مهدي اسماعيلي گرفته تا داود منظور و مهرداد بذرپاش و...تلاش كردند از فرصت خلأ ايجاد شده در دولت بهره بگيرند و راهي پاستور شوند. اما نهايتا به جز امير حسين قاضي‌زا

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز