سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۴
کد خبر: ۶۲۶۹۵۷
تاریخ انتشار: ۲۱:۲۰ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۳

پورمحمدی طوفانی شروع کرد /به سفارت خانه ها حمله می شود و به تحریم ها افزوده می شود

مصطفی پورمحمدی، کاندیدای شماره شش انتخابات ریاست جمهوری به سوالات کارشناسان اقتصادی پاسخ داد.
روزنو :

پورمحمدی طوفانی شروع کرد /به سفارت خانه ها حمله می شود و به تحریم ها افزوده می شود /روابط تجاری و مالی ما قفل شده است

مصطفی پورمحمدی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری در نخستین مناظره از 5 مناظره این دور از انتخابات، به سوالات کارشناسان اقتصادی درباره رشد اقتصادی و برنامه هفتم پاسخ داد.

هر نامزد باید به این سوال ها جواب دهد

دانش‌جعفری: آیا دولت شما آنچه در برنامه هفتم پیش بینی شده را قبول دارد؟

غضنفری: هر سال در دولت شما چقدر سرمایه گذاری می شود، از کجا؟ و نقش بخش خصوصی چیست؟

مظاهری: برای تامین رشد هشت درصد سرمایه گذاری همیشه امکان خوبی بوده است؛ برنامه شما برای جلب سرمایه گذاری خارجی و هدایت آن و البته درچارچوب قانون مصوب مجلس و مجمع تشخیص چیست؟

فولادگر: چه برنامه ای دارید که بحث سند راهبردی توسعه صنعتی در کشور تهیه، تدوین و ابلاغ شود؟

حمید پورمحمدی: برای بهبود فضای کسب و کار و ارتقای جایگاه کشور در فضای کسب و کار چه میکنید؟

مروی: برای تامین نهاده‌ها باید ثبت سفارش شود؛ تقاضا برای ارز وارداتی زیاد است و اینها باید ۶-۷ ماه در نوبت بمانند؛ صادرکننده هم برایش نمی صرفد و انگار به او ۳۰-۴۰ درصد مالیات می بندیم. برنامه شما برای بحث پیمان سپاری ارزی چیست؟

نجفی عرب: برنامه مشخصی درباره ثبات بخشی به اقتصاد کلان کشور که فعالان اقتصادی بتوانند در وادی این ثبات که ایجاد می‌شود، برنامه مشخصی داشته باشند چیست؟ امروز واقعا در این زمینه دچار مشکلیم. صبح بلند می شویم می بینیم تورم و نرخ ارز و ... تغییر کرده است.

اهم اظهارات پورمحمدی را در ادامه می خوانید؛

* ما همه مشکلات اقتصادی را می‌دانیم، ما و کارشناسان اقتصادی را با اعداد و ارقام آشنایی زیادی داریم اما مردم آن را لمس کرده و در روزمره درگیر مشکلات اقتصادی هستند.

* وقتی با کارشناسان اقتصادی در گذشته و این ایام، بخش خصوصی و ... گفتگو می کنیم، دغدغه جدی دارند که مشکلات اقتصادی صرفا راه حل اقتصادی ندارد و اقتصاد یک مقوله پیوسته به فرهنگ، سیاسی، احتماع و مسائل بین المللی است. نمی شود بدون توجه به این مسائل اقتصاد را حل کرد.

* من هم نظرم همین است. در عرصه بین المللی نزدیک به دو دهه است که با تحریم روبه رو هستیم. برخی ها می گویند تحریم مسئله مهمی نیست، اما دنیا تحریم فلج کننده ای علیه ما انجام داده است. نقل و انتقالات مالی ما که تمام اقتصاد ما گرفتار آن است، ده سال است که می گوییم حل کنیم اما جز لیست سیاه کشورها هستیم.

* تمام روابط تجاری و مالی ما قفل شده است. فعالان اقتصادی چطور می خواهند عمل کنند؟

* از آن طرف در کشور حرکت هایی انجام می شود، به سفارت خانه ها حمله می شود، کلی تبعات سیاسی و اقتصادی در حاشیه ها ایجاد شده و به تحریم ها افزوده می شود.

عکس روز
خبر های روز