زاکانی می ماند یا می رود؟
علیرضا زاکانی ، دانش آموخته پزشکی هسته ای است و سابقه مدیریت شهری ندارد. با این وجود شورای ششم تهران او را به عنوان شهردار انتخاب کرد. این انتخاب برای مردم سوال برانگیز شد و رفتارها و حرف های زاکانی به ویژه در مناظره های انتخاباتی و پوششی بودن او این سوال را در بین مردم و برخی اعضای شورای شهر ایجاد کرد که آیا او می ماند یا می رود و آیا نباید وی جایش را به یک فردی که دارای تخصص در امور شهری باشد بدهد؟
در این ارتباط هفته گذشته تنش در شورای شهر تهران با انتقاد نرجس سلیمانی از عملکرد زاکانی شروع شد . اوگفت: «هیچ کاری در شهرداری تهران در 3 سال گذشته انجامنشده و شهر در زمان مرخصی مدیران شهری در ایام انتخابات بهتر از زمان حضورشان اداره میشد. شهردار تهران مقبولیت ندارد پس مشروعیت هم ندارد. شهرداری نیازمند عطاری دانا و خموش است، نه فردی که شعارهای بیمایه میدهد و هوس ریاست جمهوری دارد». دو عضو دیگر شورای شهر نیز دراینباره واکنش نشان دادند و گفتند 14 رأی برای عزل زاکانی لازم است. نرجس سلیمانی، عضو شورای شهر تهران با انتقاد تند از عملکرد علیرضا زاکانی و مدیران او گفت: شهر نیازمند عطاری دانا و خموش است که تلاش کند بدون هیاهوهای بیحاصل و هر دم در هوس جای دیگر نباشد. نه هر که کبه کجنهاد و نشست کاه داری و آیین سروری داند. این انتقادات با واکنش آقامیری مواجه شد. او گفت: اینکه چشمان خود را ببندیم و دهان خود را بازکنیم در شأن فرزند شهید سلیمانی نیست. در میانه حمله آقامیری به نرجس سلیمانی، چمران بهعنوان رئیس شورا نیز به بحث ورود کرد و گفت: شهید سلیمانی بزرگتر از این هستند که از ایشان نامبرده شود. بحث شهید سلیمانی را کنار بگذارید.
حلقه تنگ دوستان در شهرداری
نرجس سلیمانی در دویست و چهل و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: از وقتی وارد شورا شدیم شهر تغییر قابلتوجهی نداشته و حملونقل عمومی، جمعآوری پسماند، اختلال در مدیریت امور شهری و ارتباط مردم با شهرداری همچنان وضعیت مناسبی ندارد.
سلیمانی بابیان اینکه استفاده از حلقه تنگ دوستان در شهرداری یکی دیگر از مسائل موجود است، یادآور شد: جهتگیری غلط شهرداری در استفاده از گروه ها همچون کمیسیون ماده پنج نیز از دیگر مسائل است و بارها گفتم که این کمیسیون قلک شهرداری نیست. در برخی موارد بدون وجود امضا و اجماع لازم، مصوبات کمیسیون ماده پنج را غیر قابلاجرا میکند. سلیمانی با اشاره به مقبولیت و مشروعیت بهعنوان دو اصل اساسی در جایگاه شهردار تهران، گفت: وقتی مقبولیت از بین میرود مشروعیتی باقی نمیماند.
انتقاد دو عضو شورای شهر از شهردار
مهدی اقراریان و ناصر امانی، دو عضو شورای شهر تهران با انتقاد از گزارش فارس با عنوان «پشت پرده دعوای شورا» نوشتند که با سردار سلامی در این خصوص صحبت کردهاند و در مقابل این اتهامات ساکت نخواهند نشست.
اقراریان با هشتگ فامیل بازی نوشت: «در پروژه حمله رسانهای به منتقدین زاکانی؛ اولین بار نیست که هزینه پرداخت میکنیم. امروز با سردار سلامی در خصوص عملکرد غیرحرفهای فارس صحبت کردم.» منظور اقراریان از «فامیل بازی» نسبت برخی مدیران خبرگزاری فارس با علیرضا زاکانی شهردار فعلی تهران است. ناصر امانی دیگر عضو شورای شهر نیز در مطلبی با همین هشتگ نوشت: «باافتخار به شهردار شدن غیرقانونی آقای زاکانی رأی ندادم و در مقابل قانونشکنیها و تخلفاتش ایستاده و هزینه آن را نیز پرداختهام، حال با تهمت و افترای پروژه بگیران ساکت نخواهم شد.»
عزل شهردار نیاز به ۱۴ رأی دارد
مهدی اقراریان، عضو شورای شهر تهران در خصوص عملکرد شهرداری، گفت: مسئلهای که امروز ما با آن مواجه هستیم، استمرار یا عدم استمرار مدیریت آقای زاکانی بر شهرداری تهران است. مسئلهای که ما با آن مواجه هستیم رفتارهای خارج از عرفی بود که ایشان بهعنوان شهردار تهران در مناظرهها نشان دادند. رفتارهای شخصی و سیاسی شهردار تهران از موضوعات و مسائل شورای شهر تهران مجزا نیست و ایشان بهعنوان شخصیت حقوقی شهردار تهران وقتی وارد عرصه انتخابات میشود و اقدامات و کارهایی را انجام می دهد، باید این اقدامات مناسب جایگاه فرد منتخب شورای شهر باشد، نه اینکه با کاندیدای دیگری با ادبیاتی صحبت شود که این ادبیات بهدوراز شأن و جایگاه نماینده منتخب شورای شهر و کسی است که شورا بهعنوان شهردار انتخاب کرده است. بحث جابجایی زاکانی در دستور کار قرارگرفته و ما بههرحال دنبال این موضوع هستیم که بتوانیم گزینه دیگری را جایگزین کنیم. البته برای عزل شهردار تهران نیاز به ۱۴ رأی داریم که در حال رایزنی با همکاران هستیم. بیم آن میرود که شهردار تهران در سودای جدیدی باشد و ممکن است این سودای جدید را در قالب انتخابات شوراهای سال آینده مشاهده کنیم. نکند شورای شهر تهران تبدیل به نهادی شود که در کنترل نمایندگان شهردار باشد و چنین احتمالی میتواند یک خطر جدی برای نهاد شورا باشد. پیگیری مردم و افکار عمومی میتواند کمک کند، تا ما با چنین احتمالِ نگرانکنندهای برای شهر مواجه نباشیم.
خبرگزاری فارس چه نوشت؟
فارس در بخشی از گزارش خود درباره جنجال نرجس سلیمانی در شورای شهر نوشت که «یکی از اعضای شورای شهر درباره هجمه ۲ عضو شورا به شهردار تهران گفته اقراریان توقع داشت شهردار منطقه محل سکونتش را خودش معرفی کند. امانی هم پس از دستگیری برادرش به جرم دریافت رشوه، شروع به مخالفت کرد. یک عضو دیگر شورا که حاضر به مصاحبه رسمی نشد در حاشیه این گفتگو به خبرنگار ما گفت: منکر اختلافات سیاسی این افراد با شهردار تهران نیستم اما ریشه اصلی ماجرا حداقل در مورد برخی افراد مسائل شخصی است.»