سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۲۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۷:۵۰
کد خبر: ۶۳۴۰۷۲
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۰ - ۳۱ تير ۱۴۰۳

تلاطم بازار طلا در جدال دلار داخلی و انس جهانی/ سرنوشت قیمت سکه در دولت چهاردهم چه خواهد شد؟

بررسی قیمت‌ها در طول یک ماه گذشته نشان می‌دهد که طلا در ابتدای این ماه یک بار دیگر سقف ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را لمس کرد در حالی که دلار در روندی نزولی روی کانال ۵۸ هزار تومانی قرار داشت واحتمالا می‌توانست حمایت ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی طلای ۱۸ عیار را بشکند و به کانال‌های پایین‌تر راه پیدا کند.
روزنو :

تلاطم بازار طلا در جدال دلار داخلی و انس جهانی/ سرنوشت قیمت سکه در دولت چهاردهم چه خواهد شد؟

نوسان قیمت‌ها در بازار طلا و سکه در حالی است که به گفته فعالان و اعضای اتحادیه طلا و جواهر تهران فروش مصنوعات همچنان در رکود فرو رفته است و باعث شده کارگاه‌های تولیدی با حداقل ظرفیت خود مشغول به کار باشند. به نظر می‌رسد غیر از آغاز محرم و صفر که هر سال به طور سنتی تقاضای مصنوعات را با افت شدیدی مواجه می‌کرد، امسال عامل دیگری نیز در بازار فعال شده و آن ممنوعیت فروش طلای دست دوم است.

اقتصاد ۲۴- نازنین خودی- بازار طلا تیر ماه متلاطمی را پشت سر گذاشت. در این مدت قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار در محدوده وسیع ۲۰۰ هزار تومانی نوسان داشته است. این محدوده شاید از آن جهت وسیع باشد که بازارساز در پروسه انتقال دولت تلاش دارد ثبات را به بازار برگرداند و دلار در پایین‌ترین حد خود به دولت بعدی تحویل دهد، اما تحرکات انس طلا در بازار جهانی مانع از آن شده که تاثیر خیلی زیادی بر قیمت طلا و سکه داخلی ببینیم. هر چند احتمالا تا مدتی دیگر با روی کار آمدن رئیس جمهور جدید و نامشخص بودن سیاست‌های ارزی دولت او پیش بینی پذیری فاکتور دلار نیز تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

بررسی قیمت‌ها در طول یک ماه گذشته نشان می‌دهد که طلا در ابتدای این ماه یک بار دیگر سقف ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان را لمس کرد در حالی که دلار در روندی نزولی روی کانال ۵۸ هزار تومانی قرار داشت واحتمالا می‌توانست حمایت ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی طلای ۱۸ عیار را بشکند و به کانال‌های پایین‌تر راه پیدا کند. جدال میان دلار داخلی و انس جهانی بازار سکه را نیز به همین شیوه تحت تاثیر قرار داده و در حالی که تحلیلگران کف ۳۸ میلیونی را برای آن در نظر گرفته‌اند هنوز در کانال ۴۰ میلیونی پرسه می‌زند.
بازار مصنوعات طلا همچنان در رکود

نوسان قیمت‌ها در بازار طلا و سکه در حالی است که به گفته فعالان و اعضای اتحادیه طلا و جواهر تهران فروش مصنوعات همچنان در رکود فرو رفته است و باعث شده کارگاه‌های تولیدی با حداقل ظرفیت خود مشغول به کار باشند. به نظر می‌رسد غیر از آغاز محرم و صفر که هر سال به طور سنتی تقاضای مصنوعات را با افت شدیدی مواجه می‌کرد، امسال عامل دیگری نیز در بازار فعال شده و آن ممنوعیت فروش طلای دست دوم است.

در شرایطی که اقتصاد کشور با تورم بالای ۴۰ درصد مواجه است و نوسانات ارزی موجب شده که ارزش پول افراد در عرض چند روز یا چند ساعت و چند دقیقه دستخوش تغییرات شود، بازار طلا مامن خوبی برای حفاظت این دارایی‌ها به شمار می‌رود. برای بسیاری از افراد با سرمایه‌های خردی که از خرید طلای خام واهمه داشتند و مصنوعات نیز به دلیل اجرت و سود فروشنده صرفه اقتصادی ندارد، طلای دست دوم یا مستعمل گزینه مناسبی برای حفظ ارزش داریی ریالی افراد به شمار می‌رفت. در روز‌های گذشته با خبر ممنوعیت فروش طلای دست دوم و الزام فروشندگان آن به تغییر رسته فعالیتشان احتمالا بخش عمده دیگری از تقاضای بازار مصنوعات تحت تاثیر قرار خواهد گرفت و این رکود را ادامه‌دار خواهد کرد.
کنترل قیمت سکه در گرو سیاست‌های ارزی دولت چهاردهم

گفته می‌شود در ده سال گذشته ۱۲۰ تن طلای بانک مرکزی صرف از بین بردن حباب سکه شده است. به گزارش اقتصاد ۲۴ به نقل از اکوایران، اما این اقدام به هدف خود نرسیده به دلیل آن که چیزی به نام حباب وجود نداشته است. چیزی که به عنوان اختلاف میان ارزش ذاتی سکه و نرخ بازار آزاد وجود دارد ناشی از پافشاری بانک مرکزی بر یک نرخ ارز غیرکارشناسی بود که با نرخ ارز بازار اختلاف داشت.

این سیاست در دولت سیزدهم نیز به رغم هشدار‌های کارشناسان اقتصادی تکرار شد و پانزدهمین حراج سکه در حالی اخیرا برگزار شده که حباب آن همچنان به قوت خود باقی است. حالا باید دید با روی کار آمدن مسعود پزشکیان که در طول مناظرات پیوسته بر ارز تک نرخی تاکید داشت و این مهم بعد از انتخابات نیز توسط علی طیب نیا رهبر تیم اقتصادی او تکرار شده است، چقدر می‌تواند قیمت سکه را متحول کند. آیا قادر خواهد بود حبابی که سالیان درازی است باقی مانده را تخلیه کند؟
هفته سرنوشت‌ساز برای انس جهانی طلا

طلای جهانی هفته گذشته را با جهشی یک باره شروع کرد و در این مدت با ثبت رکورد تاریخی تا ۲۴۸۰ دلار نیز رسید. این روند در پایان هفته متوقف شد و اکنون در سطح حمایت ۲۴۰۰ دلار قرار دارد. تحلیلگران بازار هفته پیش رو را سرنوشت ساز می‌دانند. به گزارش اقتصاد ۲۴ به نقل از سایت کیتکو در هفته پیش رو باید ببینیم که آیا از سطح ۲۴۰۰ دلار دفاع خواهد شد یا خیر. اگر از آن دفاع شود، یک فرصت قوی دیگر برای طلا ایجاد خواهد شد، چرا که این فلز در حال حاضر نیز توسط عوامل بنیادی قوی حمایت می‌شود؛ اما برای تضعیف احساسات صعودی در بازار، قیمت طلا باید حمایت از ۲۳۰۰ دلار در هر انس را بشکند.

گفته می‌شود هفته آینده می‌تواند حرکت ماه‌های آینده را تعیین کند. کاهش بیش از ۳ درصدی در هفته آینده می‌تواند الگوی سال‌های ۲۰۲۰ و ۲۰۲۲ را با اصلاحات طولانی مدت بیش از شش ماه تکرار کند. اما نگران کننده‌ترین تکرار الگوی سال ۲۰۱۱ است یعنی زمانی که بالاترین قیمت ۱۹۲۱ دلاری به پایین‌ترین سطح جهانی رسید و ارزش انس تقریباً نصف شد و برای بیش از چهار سال کاهش یافت. با نگاهی به این گزارش می‌توان دریافت که احتمالا با تمام شدن تعطیلات پایان هفته میلادی، روز‌های مهمی در انتظار بازار داخلی طلا نیز خواهد بود. آیا انس جهانی نیز مثل دلار طلا و سکه را برای کاهش بیشتر همراهی خواهد کرد یا خیر.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز