به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۰
کد خبر: ۶۳۸۳۷۵
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۲۰ مرداد ۱۴۰۳

باز هم مقصری به نام «پرتقال فروش» !

«مهدی بابایی» رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی سه‌شنبه گذشته در واکنش به جان باختن یکی از کارکنان شهرداری منطقه ۱۸ در اثر سقوط در چاله آسانسور گفت: بررسی‌های اولیه کمیته ایمنی، نشان می‌دهد که مشکل بر اثر ناایمنی آسانسور نبوده، اما موضوع برای اطمینان بیشتر توسط اتحادیه آسانسور‌ها و واحد HSE (سلامت، ایمنی و محیط زیست) به صورت ویژه در حال بررسی است.
روزنو :

باز هم مقصری به نام «پرتقال فروش» !

همدلی| گروه اجتماعی: ماجرای مرگ دردناک «گلرخ کاظم‌پور» یکی از کارکنان شهرداری منطقه ۱۸ که در چاه آسانسور سقوط و فوت کرد، همچنان در صدر اخبار حوادث قرار دارد. اتفاقی که واکنش‌ها و انتقادات  و البته حاشیه‌‌های فراوانی را در پی داشته است.


مرحوم کاظم پور بعدازظهر دوشنبه (پانزدهم مرداد) حین انجام وظیفه در ساختمان معاونت اجتماعی منطقه بر اثر سقوط داخل چاله آسانسور جان باخت و به دیار باقی شتافت.
انتشار خبر و فیلم دوربین محل حادثه اما با حاشیه‌‌های بسیاری همراه بود. بخصوص آنکه بسیاری از کاربران فضای مجازی مدعی بودند که نامبرده به خاطر درگیری با معاون فرهنگی شهرداری این منطقه به داخل چاه آسانسور سقوط کرده و فوت نموده است.


برخی از کارشناسان فنی بر این باورند که در یک سیستم بدون نقض آسانسور، درب کشویی تا زمانی که به طور کامل بسته نشود، کابین به هیچ وجه حرکتی ندارد.
محمد جواد خسروی شهردار منطقه ۱۸ تهران در تشریح ماجرای فوت فوت کارمند شهرداری منطقه ۱۸ بر اثر سقوط آسانسور گفت: از دوربین مداربسته روبه روی درب آسانسور مشخص است که همکار مرحوم زمان استفاده از آسانسور، درب آسانسور باز می‌شود که همان زمان همکارشان می‌رسد و مشغول صحبت می‌شوند.
وی گفت: هنگام صحبت طبقه بالا دکمه آسانسور را می‌زند و همین هنگام درب آسانسور بسته می‌شود و اتاقش حرکت می‌کند.


خسروی اظهار کرد: همکار دیگر به وسیله کلاسور سعی داشته که آسانسور را نگه دارد غافل از اینکه آسانسور حرکت کرده و در طبقه سوم است. وی گفت: در همین هنگام کابینی در آسانسور وجود نداشته و متاسفانه سقوط می‌کنند و جان خود را از دست می‌دهند.


شهردار منطقه ۱۸ گفت: هنوز نتیجه کارشناسی سازمان آتش نشانی مشخص نشده و طی روزهای آینده مشخص خواهد شد.
ورود شورا
بالا گرفتن موج واکنش ها، باعث شد تا پای شورای شهر هم به این ماجرا باز شود. مهدی بابایی رییس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی روز سه‌شنبه در واکنش به جان باختن یکی از کارکنان شهرداری منطقه ۱۸ در اثر سقوط در چاله آسانسور  گفت: بررسی‌های اولیه کمیته ایمنی، نشان می‌دهد که مشکل بر اثر ناایمنی آسانسور نبوده، اما موضوع برای اطمینان بیشتر توسط اتحادیه آسانسور‌ها و واحد HSE (سلامت، ایمنی و محیط زیست) به صورت ویژه در حال بررسی است.


درهمین حال، عباس ابریشمی رئیس اتحادیه کشوری آسانسور و پله برقی‌های کشور ، ضمن هشدار به  مدیران ساختمان‌ها و مراکز اداری مبنی بر به کارگیری پیمانکاران دارای مجوز و متخصص تلویحا بروز این حادثه را ناشی از تخلف احتمالی پیمانکار این آسانسور دانست و گفت: در سال‌های گذشته بسیاری از حوادث آسانسور به دلیل دقت نکردن در انتخاب پیمانکاران متخصص بوده است.


«مهدی بابایی» رئیس کمیته ایمنی و مدیریت بحران شورای اسلامی سه‌شنبه گذشته در واکنش به جان باختن یکی از کارکنان شهرداری منطقه ۱۸ در اثر سقوط در چاله آسانسور  گفت: بررسی‌های اولیه کمیته ایمنی، نشان می‌دهد که مشکل بر اثر ناایمنی آسانسور نبوده، اما موضوع برای اطمینان بیشتر توسط اتحادیه آسانسور‌ها و واحد HSE (سلامت، ایمنی و محیط زیست) به صورت ویژه در حال بررسی است.


همچنین «علیرضا نادعلی» هم در جمع خبرنگاران با اشاره به حادثه سقوط آسانسور در شهرداری منطقه ۱۸ تهران اظهار کرد: اتفاقی که برای یکی از همکاران ما در شهرداری افتاده باعث تأسف است و قطعاً برای ما ناراحت کننده است زیرا ایشان را یکی از اعضای خانواده خود می‌دانیم.


وی ادامه داد: دوستان در شهرداری منطقه ۱۸ در رابطه با استاندارد و ایمنی آسانسور در جلسات بعد شورا توضیحات خود را ارائه خواهند داد.
نادعلی با بیان اینکه بنده گزارش این حادثه را دریافت کرده‌ام، تصریح کرد: این اتفاق یک حادثه غیرمترقبه بود که همانطور که گفتیم گزارش آن ارائه خواهد شد.
وی در پاسخ به این پرسش که «مباحث مطرح شده در مورد درگیری معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری منطقه ۱۸ با کارمند فقید پیش از حادثه صحت دارد یا خیر؟ «، گفت: ما باید به عنوان ناظر گزارش کامل دریافت کنیم که بر اساس گزارشات دو نکته وجود دارد. بر اساس آنچه ما پرسیدیم تاکنون معاون اجتماعی و فرهنگی با آن خانم دیدار نداشته است.


وی با اعلام اینکه روز حادثه معاون در محل حضور نداشته که درگیری شکل بگیرد، یادآور شد: یکی از همکاران ما در شورا گفت که معاون اجتماعی فرهنگی شهرداری منطقه ۱۸ سابقه فعالیت نداشته و در این دوره به کار گرفته شده است اما این مدیر، قائم مقام معاونت اجتماعی شهرداری منطقه ۹ و معاون ستاد سمن‌ها در دوره چهارم بوده و چهار سال در شهرداری مشغول به کار بوده که در دوره پنجم ایشان را از کار برکنار کردند و در دوره ششم مجدداً بازگشته است.


سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران همچنین تصریح کرد: این مدیر ۱۸ سال سابقه فعالیت در حوزه فرهنگی و اجتماعی دارد و فرد مؤثری هم بوده است. بنده به عنوان نایب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا که با معاونت اجتماعی شهرداری‌های مناطق، سازمان‌ها و شرکت‌ها دائماً در حال فعالیت هستم، می‌گویم که این مدیر یکی از معاونان اجتماعی خوب و موفق شهرداری است.


نادعلی تاکید کرد: بخشی از حمایت‌ها و تعریف‌های اعضا و رئیس شورا از شهرداری منطقه ۱۸ و فعالیت‌های آن به معاونت اجتماعی و فرهنگی منطقه برمی‌گردد و نتیجه تلاش‌های این معاونت است.


وی همچنین تاکید کرد: مواردی که اعلام شد اطلاعاتی است که بنده در ساعات پس از حادثه دریافت کردم و به نظر می‌رسد حق معاون اجتماعی منطقه ضایع شده است. اگر گزارش کامل شهردار منطقه ۱۸ را بشنویم همه چیز مشخص خواهد شد. بنده هم با رئیس شورا و هم با شهردار منطقه برای بررسی مباحث فنی در صحن شورا هماهنگی‌های لازم را انجام داده‌ام.


این عضو شورای اسلامی شهر تهران همچنین تصریح کرد: کسانی که در آن ساختمان حضور دارند به عنوان بهره‌بردار از آن استفاده می‌کنند و کسی که باید در خصوص ایمنی ساختمان صحبت کند، شهردار منطقه است.


وی، سقوط کارمند شهرداری تهران از آسانسور به دلیل هل دادن توسط معاون اجتماعی و فرهنگی را شایعه و کذب دانست و گفت: بر اساس آنچه از چند نفر تحقیق کردم، ایشان در ساختمان حضور نداشته است.
ردپای پیمانکار
در این‌حال، مهندس «عباس‌ابریشمی» هم در گفت‌وگو با «ساختمان آنلاین» اظهار داشت: بنا‌به‌در خواست یکی از مجموعه‌‌‌هایی شهرداری تهران، یک‌ تیم‌ فنی مجرب‌ از سوی اتحادیه کشوری آسانسور برای بررسی ابعاد فنی این حادثه به محل حادثه اعزام شدند. بررسی‌‌های تیم‌ فنی حاکی‌ از آن‌است که‌پیمانکار آسانسور فردی غیرمتخصص بوده است که‌ معاونت مربوطه‌ برای انجام تعمیر و نگهداری کل‌ ساختمان با وی قرارداد بسته است و‌ با توجه‌ به‌ این قرارداد، سرویس و‌ نگهداری آسانسور نیز به‌ وی سپرده شده است.
وی با تاکید بر اینکه فقدان تخصص پیمانکار و‌ نیز انجام سرویس آسانسور توسط فرد غیرمجاز سبب بروز این حادثه‌تلخ‌شده‌ تاکید کرد: دربهای این آسانسور به طور کامل اتصال کوتاه بوده است و‌ همین مساله سبب شده است وقتی فرد متوفی پوشه را جهت عدم حرکت آسانسور در لای در نگه‌ می‌دارد ، اساسا، آسانسور نباید حرکت می‌کرد.اما به دلیل اینکه‌تمامی‌ قفلهای درب اتصالها کوتاه بوده ،کابین حرکت می‌کند در حالی که‌ در قفل نبوده و درب طبقه آسانسور همانگونه که در فیلم منتشر شده مشخص است فاقد فنر بسته شدن اتوماتیک در بوده است.


ابریشمی افزود: پیمانکار متخصص و تعمیرکار مجاز آسانسور با توجه به اینکه می‌داند چه خطراتی می‌تواند اتفاق بیفتد هرگز چنین عملی را انجام نمی‌دهد که قفلهای درب را اتصال کوتاه نماید اما ایشان به دلیل غیرمتخصص بودن،سهل انگاری و‌عدم آگاهی از ریسک حادثه، سیم‌‌های این آسانسور را اتصال کوتاه کرده است که آسانسور به هر قیمتی و بدون رعایت اصول ایمنی کار کند!.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز