به روز شده در: ۱۵ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۳۳
کد خبر: ۶۳۹۴۰۹
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۰ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۳

نان در برخی مناطق تهران باز هم گران شد

براساس گزارش‌های منتشرشده، قیمت نان بربری در برخی مناطق تهران از ۵ هزار تومان به ۷ هزار تومان افزایش‌ یافت.
روزنو :

برترین‌ها: براساس گزارش‌های منتشرشده، قیمت نان بربری در برخی مناطق تهران از ۵ هزار تومان به ۷ هزار تومان افزایش‌ یافت.

پس از اعلام رسمی افزایش ۲۵ درصدی قیمت نان در بیش از ۱۰ استان کشور، قیمت نان در برخی نانوایی‌های بیش از ۱۰۰ درصد گران شد. با رسمی شدن افزایش قیمت نان، در برخی مناطق تهران قیمت نان تافتون از ۷۰۰ تومان به هزار و۵۰۰ تومان رسید.

نان در برخی مناطق تهران باز هم گران شد

فردانیوز نوشت: معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی اعلام کرده بود: «افزایش قیمت نان در برخی نانوایی‌ها تا ۲۵ درصد نرخ فعلی مصوب و بعد از تایید وزارت کشور در استان اجرایی خواهد شد.»

در استان هرمزگان نیز اصلاح قیمت آغاز شده است. حسین مهرنوش، رییس اتحادیه نانوایان بندرعباس، تایید کرد که، براساس ابلاغ شورای آرد و نان هرمزگان، قیمت نان در این استان ۲۵ ‌درصد افزایش یافته است.

به گفته حسین مهرنوش، براساس ابلاغیه قیمت نان لواش و تافتون ۱۴۰ گرمی ۵ هزار ریال، بربری ساده ۴۲۰  گرمی ۱۸ ‌هزار و ۷۵۰ ریال و یک‌رو کنجدی ۴۱ ‌هزار و ۲۵۰ ریال و نان سنگک ۵۰۰ گرمی نیز ۳۱ ‌هزار و ۲۵۰ ریال اعلام شد. این قیمت‌ها بر دستگاه‌‌‌های کارت‌خوان نانوایی‌‌‌ها نیز اعمال شده است.

در استان قزوین تغییر قیمت‌ها بر مبنای افزایش ۲۵ درصدی بدین قرار است: سنگک ماشینی ۲۵ ‌هزار ریال،  سنگک ریگی ۲۶ ‌هزار ریال،  بربری ۱۹ ‌هزار ریال، نان ریزشی ۴۰ ‌هزار و ۶۰۰ ریال، لواش گردان ماشینی ۸ هزار و ۱۰۰ ریال،  لواش مستطیلی ماشینی ۵ ‌هزار و ۶۰۰ ریال،  لواش سنتی گرد ۱۰ ‌هزار و ۵۰۰ ریال و تافتون تنوری ۸ ‌هزار و ۱۰۰ ریال است.

این ارقام براساس آرد یارانه نوع یک است. نان‌هایی که با آرد یارانه‌ای نوع دو پخته می‌شوند نیز تغییر قیمت داشته‌اند.

براساس تغییر اعلام‌شده، قیمت جدید نان سنگک ماشینی ۳۰ ‌هزار ریال، سنگک ریگی ۳۱ ‌هزار ریال، بربری ۲۴ ‌هزار ریال، نان ریزشی ۵۶ ‌هزار و ۹۰۰ ریال،  لواش گردان ماشینی ۹ ‌هزار و ۵۰۰ ریال، لواش مستطیل ۶ ‌هزار و ۷۰۰ ریال،  لواش سنتی گرد ۱۱ ‌هزار و ۵۰۰ ریال،  تافتون تنوری ۹ ‌هزار و ۵۰۰ ریال و لواش سنتی نیشابوری یک هزار و ۹۰۰ ریال خواهد بود.

تنوع قیمت نان در استان‌های مختلف نتیجه تصمیم دولت سیزدهم مبنی بر واگذاری تعیین قیمت به استانداری‌ها است.

حسین یزدجردی، رییس کانون صنایع آرد ایران، با اشاره به این موضوع گفت که آرد به‌شکل سراسری در کشور قیمت‌گذاری می‌شود، اما قیمت نان در هر استان جداگانه تعیین و اعلام می‌شود.

یزدجردی این افزایش قیمت را نتیجه خارج‌ شدن قیمت نان از اختیار دولت دانست و مدعی شد که از مدت‌ها قبل بسیاری از نانوایی‌ها قیمت‌های مدنظرشان را اعمال می‌کردند که به معنای شکست سیاست‌های حمایتی در این سال‌ها بوده است.

احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد دولت سیزدهم، بهمن‌ماه سال گذشته اعلام کرده بود برخی استان‌ها تقاضای افزایش قیمت نان را اعلام کرده‌اند که به شوراهای آرد و نان رفته و مصوب شده است.

با توجه به مجوز گرانی اخیر نان، طرح‌هایی مانند نصب کارت‌خوان‌های ویژه در نانوایی‌ها برای مدیریت مصرف و با هدف حفظ قیمت نان برنامه بی‌اثری است که طی چند سال گذشته و پس از اعلام جراحی اقتصادی دولت سیزدهم برای کنترل قیمت و مصرف اجرایی شده‌اند.

هم‌زمان سامانه نانینو موجب نارضایتی نانوایی‌ها در ایران شده است. برخی نانوایی‌های کشور بارها به مشکلات این سامانه اعتراض کرده‌اند.

به گفته فعالان صنف نانوایی‌ها در ایران، به‌دلیل مشکلات این سامانه، حتی با رعایت تمامی جزئیات اعلام‌شده، همچنان ابتدای هر ماه سهمیه آرد برخی نانوایی‌ها به‌دلیل ورود اطلاعات اشتباه کاهش پیدا می‌کند.

محمد جواد کرمی، عضو هیئت‌مدیره اتحادیه نانوایان تهران، از مخالفت این مجموعه با طرح هوشمندسازی آرد و نان خبر داد و مدعی شد که این اتحادیه از ابتدا اعلام کرده بود این طرح طرح کارشناسی‌شده‌ای نیست و با اجرای آن مسیر اشتباه طی می‌شود.

افزایش اخیر قیمت نان در شرایطی اعلام شده است که با توجه به تورم قیمت اقلام موجود در سبد غذایی خانوارهای ایرانی، طی سه سال گذشته کالاهای اساسی مانند گوشت، مرغ و برنج به‌مرور از سفره برخی اقشار آسیب‌پذیر حذف شده و مصرف نان در سفره دهک‌های پایین جامعه افزایش‌ یافته است.

گران‌ شدن نان مصوبه دولت سیزدهم در زمستان ۱۴۰۲ بود که با تاخیر اجرا شد.

عکس روز
خبر های روز