به روز شده در: ۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۰۰:۴۷
کد خبر: ۶۳۹۷۳۹
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۷ - ۲۶ مرداد ۱۴۰۳

شیوع یک بیماری کُشنده، وضعیت جهان را اضطراری کرد

دولت سوئد روز پنجشنبه ۱۵ اوت (۲۵ مرداد ۱۴۰۳) اولین مورد ابتلا به سویه کشنده ام‌پاکس یا آبله میمون را در خارج از آفریقا تایید کرد.
روزنو :

برترین‌ها: دولت سوئد روز پنجشنبه ۱۵ اوت (۲۵ مرداد ۱۴۰۳) اولین مورد ابتلا به سویه کشنده ام‌پاکس یا آبله میمون را در خارج از آفریقا تایید کرد. آبله میمون عفونتی ویروسی است که از طریق تماس نزدیک شیوع می‌یابد. اوایل روز پنج‌شنبه، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که پس از شیوع آبله میمون در جمهوری دموکراتیک کنگو، این بیماری برای دومین بار در دو سال گذشته به سایر کشورها سرایت کرده است و بر همین اساس یک وضعیت اضطراری بهداشت عمومی جهانی اعلام کرد.

جاکوب فورسمد، وزیر بهداشت و امور اجتماعی سوئد در یک کنفرانس مطبوعاتی شیوع نوع خطرناک بیماری ام‌پاکس را به نام (Clade I) تایید کرد.

شیوع یک بیماری کُشنده، وضعیت جهان را اضطراری کرد

آبله میمون‌ها (monkeypox)، که اکنون به نام ام‌پاکس شناخته می‌شود، در سال ۱۹۵۸ در دانمارک در میان میمون‌های آزمایشگاهی کشف شد. اولین مورد انسانی آن در سال ۱۹۷۰ در جمهوری دموکراتیک کنگو ثبت شده بود. این بیماری یک ویروس «زئونوز» است که می‌تواند از حیوانات به انسان منتقل شود و با علائمی چون تب، سردرد و ضایعات پوستی همراه است. خطر این بیماری برای انسان‌ها متوسط است، اما در موارد نادر می‌تواند جدی باشد. درمان خاصی ندارد، اما واکسن‌های آبله ممکن است محافظتی ایجاد کنند. رعایت بهداشت و اجتناب از تماس با حیوانات وحشی آلوده بهترین راه پیشگیری است.

مدیر دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت درباره واکسن آبله میمونی بیان کرد: در حال حاضر، ۲ واکسن برای آبله میمونی استفاده می‌شود. سازمان بهداشت جهانی و برخی کشورها مانند نیجریه و جمهوری دموکراتیک کنگو این واکسن‌ها را تایید کرده‌اند.

 

عکس روز
خبر های روز