به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۴۰
کد خبر: ۶۴۶۴۰۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۸ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۳

شاهین پلاس کی تحویل داده می‌شود؟

شاهین پلاس علاوه بر آپشن‌هایی همچون کنترل کشش و پایداری، کنترل لغزش، سنسور پارک عقب، دوربین دنده عقب و سانروف که در شاهین G دنده دستی و اتومات هم دیده می‌شود به امکاناتی مانند آنتن کوسه‌ای، کروزکنترل، گرم‌کن صندلی‌های جلو و شیشه دودی عقب هم مجهز است.
روزنو :

شاهین پلاس کی تحویل داده می‌شود؟

سایپا برای شاهین پلاس خود، پیشرانه جدید شرکت مگاموتور، یعنی ME ۱۶ را تدارک دیده که همان پیشرانه TU ۵ P ایران خودرو محسوب می‌شود. این دو پیشرانه از لحاظ طراحی و تکنولوژی استفاده‌شده در آن‌ها تا حد بسیاری شبیه به یکدیگر هستند، اما با توجه به اینکه دو شرکت متفاوت، پیشرانه‌های نامبرده را به تولید می‌رسانند، احتمالاً تفاوت‌هایی در بخش آلیاژ‌های به‌کاررفته در آن‌ها داشته باشند.

در دور جدید به‌روزرسانی سبد محصولات سایپا، این شرکت تصمیم دارد شاهین پلاس را پیش از اتمام سال جاری، تحویل خریداران دهد در ادامه با تغییرات این خودرو نسبت به نسخه قبلی، بیشتر آشنا می‌شوید.

به گزارش تجارت نیوز، شاید بتوان خودرو شاهین را اولین تلاش سایپا به منظور تولید خودرو ملی و رده‌بالای این شرکت دانست. نارنجی‌پوشان جاده مخصوص در راستای تامین نیاز مصرف‌کنندگان و بهبود قوای فنی این خودرو، شاهین پلاس را با گیربکس اتوماتیک وارد بازار می‌کند. گرچه محصول جدید سایپا در بخش ظاهری، هیچ تغییری نسبت به نسخه قبلی یعنی شاهین G ندارد، اما زیر کاپوت و در بخش قوای محرکه، میزان تغییرات بسیار چشمگیر است.

با وجود اینکه چند سالی از ورود شاهین G به بازار می‌گذرد، اما این خودرو برخلاف رقبای ایران خودرویی، چندان موفق عمل نکرد. ناموفق بودن این خودرو در بازار دلایل بسیاری داشت که شاید اصلی‌ترین دلیل آن را پیشرانه ضعیف و از رده خارج شاهین دانست. حال شاهین پلاس آمده است تا حضور ضعیف بردار خود را در بازار جبران کند، اما موفق خواهد شد؟

مشخصات فنی شاهین پلاس سایپا

سایپا برای شاهین پلاس خود، پیشرانه جدید شرکت مگاموتور، یعنی ME۱۶ را تدارک دیده که همان پیشرانه TU۵P ایران خودرو محسوب می‌شود. این دو پیشرانه از لحاظ طراحی و تکنولوژی استفاده‌شده در آن‌ها تا حد بسیاری شبیه به یکدیگر هستند، اما با توجه به اینکه دو شرکت متفاوت، پیشرانه‌های نامبرده را به تولید می‌رسانند، احتمالاً تفاوت‌هایی در بخش آلیاژهای به‌کاررفته در آن‌ها داشته باشند.

موتور شاهین پلاس از نوع چهار سیلندر، ۱۶ سوپاپ با حجم ۱۵۷۸ سی‌سی و تنفس طبیعی است که می‌تواند حداکثر قدرتی معادل ۱۱۱ اسب‌بخار و ۱۵۰ نیوتن‌متر تولید کند. این پیشرانه به گیربکس ۶ سرعته AT مجهز شده که تاخیر و ایرادات گیربکس CVT را ندارد و می‌تواند در بازه قیمتی خودروهای ایرانی یکی از بهترین گزینه‌ها برای متقاضیان گیربکس‌های اتوماتیک باشد.

مصرف سوخت ترکیبی شاهین پلاس ۷.۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر تعیین شده است که با احتساب وزن خالص ۱۳۳۰ کیلوگرمی دور از انتظار نبود.
طراحی ظاهری

شاهین پلاس از لحاظ ابعادی، بین سدان‌های جمع‌وجور سایپا، همچون ساینا و دنا پلاس قرار می‌گیرد. این خودرو ۴۴۴۶ میلی متر طول، ۱۷۷۱ میلی‌متر عرض و ۱۴۹۰ میلی‌متر ارتفاع دارد.

همان‌طور که اشاره شد، شاهین‌پلاس در بخش طراحی ظاهری، هیچ تفاوتی نسبت به نسخه قبلی ندارد. در قسمت جلو، چراغ‌ها به صورت گرد طراحی شده و همخوانی خوبی با ابعاد جلوپنجره دارد. خطوط روی کاپوت و سپر از قسمت جلو به بخش جانبی هم کشیده شده است و رینگ‌های آلیاژی ۱۵ اینچی، همچنان در این قسمت به چشم می‌خورند که بهتر بود از رینگ‌های ۱۶ اینچی استفاده می‌شد که جلوه زیباتری به این قسمت خودرو بدهد.

با رفتن به سمت بخش پشتی خودرو، می‌توان یکی از تغییر محصول جدید سایپا را نسبت به نسخه قبلی مشاهده کرد که نوشته «شاهین+» است. علاوه بر آن، آنتن کوسه‌ای نیز روی سقف خودرو به چشم می‌خورد که دیگر تفاوت ظاهری این خودرو به شمار می‌رود.

جدیدترین سدان تولیدی شرکت سایپا برخلاف قسمت بیرونی، تغییراتی را در بخش داخل کابین تجربه کرده است. تریم دو رنگ مشکی-کرم به همراه دکوراتیو طرح چوب، یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های شاهین پلاس نسبت به شاهین G به شمار می‌رود. علاوه بر آن، نمایشگر مالتی‌مدیا هم با سه واحد افزایش به ۱۰ اینچ رسید که کیفیت قابل قبولی دارد.
داخل شاهین پلاس

از دیگر تغییرات مثبت شاهین پلاس در بخش داخل کابین می‌توان تنظیم برقی ۶ حالته صندلی راننده و گرم‌کن صندلی‌ها را نام برد، اما تنظیم دستی صندلی شاگرد برای یک خودرو جدید، چندان جالب به نظر نمی‌رسد.

با توجه به فاصله محوری ۲۶۵۰ میلی‌متری شاهین پلاس اتومات، فضای کلی داخل کابین برای چهار سرنشین مناسب است، اما طی کردن مسافت‌های طولانی به همراه سه سرنشین در ردیف عقب احتمالاً خسته‌کننده باشد.
آپشن‌ها و امکانات رفاهی

شاهین پلاس علاوه بر آپشن‌هایی همچون کنترل کشش و پایداری، کنترل لغزش، سنسور پارک عقب، دوربین دنده عقب و سانروف که در شاهین G دنده دستی و اتومات هم دیده می‌شود به امکاناتی مانند آنتن کوسه‌ای، کروزکنترل، گرم‌کن صندلی‌های جلو و شیشه دودی عقب هم مجهز است.

اما به صورت کلی، باز هم شاهین پلاس از لحاظ امکانات ایمنی و رفاهی، نسبت به خودروهای روز دنیا فاصله بسیاری دارد که امید است شرکت سایپا، روزبه‌روز بر تعداد این آپشن‌ها اضافه کند.
قیمت و زمان عرضه شاهین پلاس

نهادهای مربوطه، قیمت ۷۵۷ میلیون و ۸۲۸ هزار تومان را برای شاهین پلاس تعیین کرده‌اند. با این حال خودرو جدید نارنجی‌پوشان جاده مخصوص، هنوز تحویل مشتریان نشده و در نتیجه قیمت بازار آن هم مشخص نیست.
طبق پیگیری‌های تجارت‌نیوز از سایپا، اولین سری خودروهای شاهین پلاس حداکثر تا پایان سال جاری تحویل خریداران خواهد شد.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز