سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۰
کد خبر: ۶۵۵۹۹۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۱۲ آبان ۱۴۰۳
نظرسنجی‌های انتخابات آمریکا نتایج جدیدی نشان می‌دهد

صدای پای ترامپ

روز گذشته اعلام شد که ایلان ماسک مالک شبکه بزرگ ایکس (توییتر سابق) توانست فرمان این شبکه بزرگ و محبوب در میان آمریکایی‌ها را به سمت محتوای حامی ترامپ چرخاند. اتفاقی که توانست حتی در نتایج نظرسنجی‌ها نیز تاثیر گذاشته کاملا هریس را از صدر به پایین‌تر از ترامپ بکشاند.
روزنو :

صدای پای ترامپ

همدلی| چهار روز مانده به پایان انتخابات ریاست جمهوری امریکا، برخی از نظرسنجی‌ها حکایت از پیش افتادن دونالد ترامپ، از رقیب دمکرات خود کاملا هریس دارد. از این منظر صدای پای ترامپ برای بازگشت به خاک سفید بیشتر از هزمان دیگری بلندتر به گوش می‌رسد. ریس جمهور پیشین امریکا که در دور دوم از جو بایدن شکست خورد و نتوانست دو دوره متوالی رئیس جمهور بماند، با عزمی جزم‌تر وارد انتخابات شده و قصد دارد شکست خود در دور گذشته را جبران کند.


درحالی که رقیب دور قبل او جو باید نیز به علت کهولت سن و کشلات مزاجی ترجیح داد برای دور دوم نامزد نشود، معاون خود کاملا هریس را به مصاف ترامپ فرستاد.
در این میان اگرچه چهره‌های سیاسی پرقدرتی مانند باراک اوباما وبرخی چهره های هنری و ورزشی پشت سر کاملا هریس ایستاده‌اند، اما یک غول بزرگ فن‌آوری به نام «ایلان ماسک» با همه توان مالی ولجستیکی خود در کنار ترامپ قرار گرفت و تاکنون نیز توانست تاثیر قابل ملاحظه‌ای در وضعیت انتخاباتی ترامپ رقم بزند.


 شبکه ایکس در کنار ترامپ


روز گذشته اعلام شد که ایلان ماسک مالک شبکه بزرگ  ایکس (توییتر سابق) توانست فرمان این شبکه بزرگ و محبوب در میان آمریکایی‌ها را به سمت محتوای حامی ترامپ چرخاند. اتفاقی که توانست حتی در نتایج نظرسنجی‌ها نیز تاثیر گذاشته کاملا هریس را از صدر به پایین‌تر از ترامپ بکشاند.


روز گذشته، روزنامه‌های وال استریت ژورنال و واشنگتن پست گزارش دادند که شبکه اجتماعی تحت مدیریت ایلان ماسک به طور فزاینده‌ای پیام‌های مرتبط با انتخابات را برجسته‌تر می‌کند، حتی اگر کاربران هیچ علاقه‌ای به مشاهده آن‌ها نداشته باشند. بسیاری از توییت هایی که برای اکانت هایی که وال استریت ژورنال برای این گزارش ایجاد کرده بود، نمایش داده شد، محتوای طرفدار ترامپ داشت.


بهبود وضعیت ترامپ در نظرسنجی‌ها
در همین حال، نظرسنجی فاکس نیوز نشان می دهد ترامپ با ۵۰٪ در مقابل ۴۹٪ از هریس در کارولینای شمالی پیشتاز است.  ترامپ و هریس در میشیگان با ۴۹٪ برای هر یک برابر هستند و  ترامپ با ۵۰٪ در مقابل ۴۹٪ از هریس در پنسیلوانیا پیشتاز است. به نوشته انتخاب هر سه این ایالت‌ها از ایالات چرخشی به شمار می روند. ایالات چرخشی به ایالاتی گفته می‌شود که هیچ کدام از دو حزب دموکرات و جمهوریخواه در آنها برتری قاطعی ندارند و معمولا سرنوشت انتخابات در این ایالت‌ها تعیین می‌شود. تعداد ایالت‌های چرخشی آمریکا هفت ایالت است.


ترامپ و ادعای تقلب دوباره
نیویورک‌تایمز هم نوشته است: از ترامپ پرسیدیم که با توجه به تمام ادعاهایی که درباره تقلب دموکرات‌ها مطرح کرده، آیا ممکن است اگر در انتخابات شکست خورد، آن را بپذیرد و تقلب نخواند؟ این روزنامه در ادامه نوشت: ترامپ گفت که معتقد است به اندازه کافی در جذب آرا پیشی خواهد گرفت تا بتواند در شب انتخابات پیروزی خود را اعلام کند.


طرح خطرناک ترامپ برای استفاده از دو نفر


سی.ان.ان نوشت: در بخش عمده‌ای از کارزار انتخاباتی ریاست‌جمهوری، رئیس‌جمهور پیشین دونالد ترامپ تلاش کرد خود را از پروژه ۲۰۲۵، طرح مفصلی که توسط فعالان محافظه‌کار برای دوره دوم ترامپ نوشته شده بود، دور کند. اما یک طرح اصلاحات دولتی به‌طور مشابه رادیکال و گسترده از خود ترامپ به گوش می‌رسد، که در آن شخصیت‌های غیرمتعارفی مانند رابرت اف. کندی آزادی عمل برای هر طور رفتاری در مدیریت سیستم سلامت کشور خواهند داشت و ایلان ماسک هم قادر خواهد بود طبق گفته خود «از صفر شروع کند.»


اختلاف ترامپ با معاونش در کاخ سفید


مایک پنس، که به عنوان معاون رئیس‌جمهور در دولت ترامپ فعالیت کرده و به خاطر عدم کمک به تلاش‌های ترامپ برای لغو نتایج انتخابات ۲۰۲۰ مورد خشمش قرار گرفته بود، این هفته نارضایتی خود را از ادامه ادعاهای نادرست ترامپ درباره شکستش ابراز کرد.  پنس گفت که بر تصمیم خود برای عدم حمایت از ترامپ استوار است، اما هرگز نمی‌تواند از زوج هریس- والز حمایت کند.


رای گیری در کارولینای شمالی


پیش‌بینی می‌شود که نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری در ایالت کارولینای شمالی دست‌کم یک هفته و یا حتی بیشتر پس از انجام رای‌گیری اعلام شود. دلیل آن شمارش آرا ممتنع، آرا خارج از کشور و آرا پرسنل نظامی است که ممکن است ۱۰ روز طول بکشد. دونالد ترامپ در انتخابات سال ۲۰۲۰ با تفاوت ۱.۵ درصد آرا در ایالت کارولینای شمالی پیروز شد. آخرین نامزد دموکرات که در این ایالت به پیروزی رسیده، باراک اوباما در انتخابات سال ۲۰۰۸ بود. البته از سال ۲۰۱۷ فرماندار این ایالت، روی کوپر، از حزب دموکرات است


اطمینان قماربازان به انتخاب ترامپ


اکونومیست نیز در گزارشی درباره وضعیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری امریکا نوشت: به رغم اینکه نتیجه نظرسنجی‌های انجام شده نشان می دهد که رقابت بین دو نامزد دموکرات و جمهوری خواه انتخابات آمریکا بسیار نزدیک دنبال می‌شود، قماربازانی که روی نتیجه انتخابات ریاست جمهوری شرط‌بندی می‌کنند اطمینان دارند که دونالد ترامپ برنده رقابت هفته آینده خواهد بود. پولی مارت، یک بازار پیش‌بینی که شاهد تبادل 2.6 میلیارد دلار در زمینه انتخابات بوده، شانس برنده شدن ترامپ را دو سوم می‌داند. قماربازان معتقدند که نظرسنجی‌ها برای سومین بار متوالی دارند رئیس جمهور سابق را دست کم می‌گیرند.


نظرسنجی‌هایی که ترامپ را دست کم گرفتند
 به نوشته انتخاب، در ادامه این مطلب آمده است: چنین خطایی مطمئنا امکان‌پذیر است. متوسط نظرسنجی‌های انجام شده حاکی از این است که کاملا هریس یا دونالد ترامپ در هر یک از هفت ایالت چرخشی با اختلافی کمتر از ضریب خطای عادی یک نظرسنجی پیشتاز هستند. نگرانی دموکرات‌ها این است که اشتباه قابل توجه موسسات نظرسنجی در سال‌های 2016 و 2020 تکرار شود یعنی زمانی که ترامپ عملکردی بهتر از انتظار در انتخابات داشت. اما تضمینی نیست که این خطا امسال در همان مسیر قبلی اتفاق بیافتد. موسسات نظرسنجی برای عدم تکرار اشتباهات قبلی تمام تلاش خود را کرده‌اند. همانگونه که پیش‌بینی اکونومیست نشان می‌دهد، بر اساس اشتباهات تاریخی نظرسنجی‌ها، طیف وسیعی از سناریوها در روز انتخابات محتمل است اما نظرسنجی‌ها بهترین شاخص برای پیش‌بینی نحوه رای دادن مردم هستند.


در بخش دیگری از این گزارش آمده است: نظرسنجی‌ها در سال‌های 2016 و 2020 به ویژه در ایالت‌های محل رقابت بین دو حزب به صورت سیستماتیک آرای ترامپ را دست کم گرفتند. پس از انتخابات سال 2016 تحلیل‌های موسسه ایپور نشان داد که یک چرخش دیرهنگام به سمت نامزد جمهوری‌خواه شکل گرفته و در نمونه‌های آماری به نظرات فارغ التحصیلان دانشگاهی وزنی بیش از حد واقعی داده شده است. اکثر موسسات شروع به وزن‌کشی نمونه‌های خود کردند تا در انعکاس میزان تحصیلات رای دهندگان بهتر عمل کنند.


 در سال 2020 نیز به دلایلی متفاوت دست کم گرفتن آرای ترامپ تکرار شد. این بار موسسه ایپور متوجه عاملی شد که بر اساس آن احتمال اینکه رای دهندگان جمهوری خواه به نظرسنجی ها پاسخ بدهند کمتر بوده است. یکی از تئوری ها این بود که احتمال اینکه آنها در دوران همه گیری کرونا در خانه بمانند پایین تر بوده است. تئوری دیگر برای توضیح این عامل این بود که رای دهندگان جمهوری خواه به موسسات نظرسنجی اعتماد ندارند و این آنها را از پاسخ دهی به سوال کنندگان دلسرد می کند.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز