به روز شده در: ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰
کد خبر: ۶۵۶۳۸۴
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۵ - ۱۳ آبان ۱۴۰۳
طی یک سال گذشته رقم خورد

افزایش ۱۹ هزار تومانی قیمت دلار/ آقای همتی، شما مقصرید!

، بهای دلار آمریکا در حالی در سیزدهمین روز آبان به رکورد ۷۰ هزار و ۱۰۰ تومان در کف بازار آزاد ارز تهران رسیده است که دقیقا سال گذشته در چنین روزی، ۵۱ هزار و ۳۵۰ تومان بود؛ بنابراین ظرف یک سال، شاهد جهش حدود ۱۹ هزار تومانی نرخ دلار در بازار ارز هستیم.
روزنو :

افزایش ۱۹ هزار تومانی قیمت دلار/ آقای همتی، شما مقصرید!

هر برگ اسکناس دلار آمریکا امروز از مرز ۷۰ هزار تومان در کف بازار ارز تهران عبور کرد. رکوردی تاریخی که در مقایسه با یک سال قبل، حدود ۱۹ هزار تومان بیشتر است و بسیاری از مردم بابت این موضوع نگران هستند.

جهش ارزی ۱۹ هزار تومانی دلار فقط در طول ۱۲ ماه، اتفاقی است که قرار بود با مدیریت فرزین در بانک مرکزی و اجرای سیاست تثبیت ارزی، شاهدش نباشیم، اما حالا مردم در بازار ارز و سکه، با دلار ۷۰ هزار تومانی، برق از چشمان و هوش از سرشان پریده است و بیش از پیش نگران آب رفتن قدرت خریدشان هستند.

به گزارش سرویس اقتصادی «تابناک»، بهای دلار آمریکا در حالی در سیزدهمین روز آبان به رکورد ۷۰ هزار و ۱۰۰ تومان در کف بازار آزاد ارز تهران رسیده است که دقیقا سال گذشته در چنین روزی، ۵۱ هزار و ۳۵۰ تومان بود؛ بنابراین ظرف یک سال، شاهد جهش حدود ۱۹ هزار تومانی نرخ دلار در بازار ارز هستیم.

روند صعودی شاخص ارزی در شرایطی است که عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد و دارایی و از منتقدان سیاست‌های ارزی دولت رئیسی، پیش از تغییر دولت و رسیدن به باب همایون، مدام نسبت به عملکرد ارزی بانک مرکزی و رئیس‌کل این بانک انتقاد داشت و از دلار ۶۰ هزار تومانی و کاهش ۱۴۰ درصدی ارزش پول ملی گلایه‌مند بود. دلاری که حالا از ۷۰ هزار تومان هم عبور کرده است.
منتقد دیروز، وزیر امروز

به‌عنوان نمونه، آقای همتی در توییتی خطاب به سیاست‌های ارزی فرزین در بانک مرکزی نوشته بود: با حذف بازار متشکل ارزی، خارج‌کردن بخش عمده صرافی‌ها از گردونه معاملات اسکناس ارز و نرخ سازی دستوری با تفاوت ۵۰ درصدی بین نرخ نیما و بازار، کنترل نرخ ارز در بازار دشوار خواهد شد.

وزیر اقتصاد دولت پزشکیان زمانی که منتقد وضع موجود در دولت رئیسی بود در فضای مجازی تأکید داشت: جناب آقای رئیسی، آنچه که در بازار ارز و سکه می‌گذرد، بر خلاف نظر شما، فعالین اقتصادی را خیلی هم نگران کرده است و شکی در تأثیر مستقیم منفی آن در زندگی و معیشت مردم نیست. همتی همچنین می‌گفت: وقتی خود دولت شمش طلا را با قیمت دلار ۶۳۵۰۰ تومان به فعالیت اقتصادی و مردم می‌فروشد، چگونه آن را عددسازی غیررسمی می‌خوانید؟
آقای وزیر، سیاست تثبیت ارزی فرزین جواب داد؟

خب، آقای وزیر، حالا که سکان‌دار و فرمانده اقتصادی دولت جدید شده‌اید، چرا این صحبت‌هایتان را فراموش کرده‌اید و خبر ندارید که با جهش نرخ دلار به بالای ۷۰ هزار تومان، چه بر سر فعالین اقتصادی و مردم کوچه و بازار آمده است؟ آیا با سکانداری فرزین در راس بانک مرکزی و اجرای سیاست تثبیت، بازار‌ها پیش بینی پذیر شدند؟ ارزش پول ملی تقویت و نرخ تورم کنترل و کاهشی شد؟ ناترازی بانک‌ها چطور، از بین رفت؟
نتیجه چه شد؟

آقای همتی، مگر شما نبودید که خطاب به سیاست‌های ارزی بانک مرکزی نوشتید: «با ادعای تثبیت اقتصادی، نرخ ارز ترجیحی را در ۲۸۵۰۰ و نرخ نیما را در محدوده ۳۸ هزار تومان برای هر دلار ثابت نگه داشتید... نتیجه چه شد؟ در ماه‌های پایانی سال و ابتدای سال ۱۴۰۳ کل عقب ماندگی نرخ ارز بازار ناشی از تزریق دلار با نرخ پایین تر، با جهش ۳۰ درصدی به ۶۵ هزار تومان رسید. تداوم چنین سیاستی موجب تحریک حرکت‌های سفته بازانه، خروج سنگین سرمایه و فاصله گرفتن نرخ بازار با نرخ‌های تثبیتی می‌شود»

آقای وزیر اقتصاد، یادتان رفته است که همین چند ماه قبل، زمانی که مشغول تدریس در دانشگاه تهران بودید در واکنش به پنهان‌کاری بانک مرکزی در انتشار آمار تورم نوشتید: تورم اعلام نشده از سوی بانک مرکزی، نتیجه رکورد رشد ۴۳ درصدی چاپ پول در سال ۱۴۰۱ و دلیل عمده فشار به نرخ ارز در ۱۴۰۲ بود.

جناب همتی، وزیر اقتصاد دولت چهاردهم، شما بهتر می‌دانید که ریشه جهش ارزی این روزها، تنها به اتفاقات سیاسی و تحولات منطقه‌ای مربوط نمی‌شود و دلیل اصلی در سیاست‌های ارزی سال‌های اخیر بانک مرکزی است که خودتان مدام نسبت به آن هشدار می‌دادید. سیاست‌هایی که فنر ارزی را فشرده کرد و حالا تبعاتش گریبان‌گیر معیشت مردم شده است.

قانون می‌گوید رئیس‌کل بانک مرکزی، مسئول اصلی کنترل بازار ارز و حفظ ارزش ریال و مهار تورم است. مقام مسئولی که همین چند روز قبل، از رئیس‌جمهور حکم ریاستش بر بانک مرکزی را در دولت چهاردهم دریافت کرد تا در کنار همتی، تیم اقتصادی دولت پزشکیان را تکمیل کنند. این در حالی است که حداقل انتظار از همتی وزیر اقتصاد این بود که هشدار‌های ارزی و انتقادات گذشته‌اش را فراموش نمی‌کرد و نسبت به تداوم سیاست‌های بانک مرکزی در دولت چهاردهم با سکان‌داری فرزین هشدار می‌داد. 
آقای همتی، آستین همت بالا بزنید

بنابراین، مقصر اصلی، جهش دلار و عبور از مرز حساس ۷۰ هزار تومان، شخص عبدالناصر همتی است که تلاشی برای تغییر ریل سیاست‌های ارزی بانک مرکزی و سکاندار این بانک از خود نشان نداد و حالا چوب تثبیت ارزی را مردمی می‌خورند که بسیاری از کالا‌های مورد نیازشان را نه با دلار ۲۸۵۰۰، بلکه با دلار ۷۰ هزار تومانی باید تهیه کنند، از دارو در ناصرخسرو گرفته تا خرید لوازم خانگی و تهیه جهیزیه و اقلام خوراکی.

آقای همتی لطفاً توییت‌های انتقادی خودتان نسبت به سیاست‌های ارزی و بانکی دولت شهید رئیسی را دوباره بخوانید و تا دیر نشده آستین همت بالا بزنید، شاید فردا دیر باشد.

عکس روز
خبر های روز