به روز شده در: ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۷
کد خبر: ۶۵۷۰۷۶
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۰ - ۱۶ آبان ۱۴۰۳

دیابت؛ بزرگ‌ترین اپیدمی تاریخ؛ ۷.۵ میلیون دیابتی در ایران

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه در سال ۲۰۲۱ بیش از ۶.۷ میلیون نفر به دلیل دیابت جان خود را از دست داده‌اند، افزود: از سوی دیگر، ۵۴۱ میلیون نفر در جهان دچار اختلال تحمل گلوکز هستند که در صورت عدم مداخله موثر و به موقع، اغلب آنها مبتلا به دیابت خواهند شد.
روزنو :

دیابت؛ بزرگ‌ترین اپیدمی تاریخ؛ ۷.۵ میلیون دیابتی در ایران

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت از بیماری «دیابت» به‌عنوان اپیدمی بزرگ تاریخ نام برد و با تأکید بر اهمیت پیشگیری از ابتلای به این بیماری، از برگزاری هفته ملی اطلاع‌رسانی دیابت در کشور خبر داد.

دکتر کوروش اعتماد به مناسبت فرارسیدن روز جهانی و هفته ملی «دیابت»، گفت: روز جهانی دیابت بزرگترین کمپین آگاهی از دیابت در جهان است که هر ساله ۱۴ نوامبر برگزار می‌شود. هدف از برگزاری روز جهانی دیابت که در سال ۱۹۹۱ توسط فدراسیون بین المللی دیابت و سازمان بهداشت جهانی راه اندازی شد، ترویج اهمیت اقدام هماهنگ برای مقابله با دیابت به عنوان یک مساله مهم بهداشت جهانی است.

به گزارش ایسنا، وی افزود: این رویداد، مخاطبان جهانی بیش از یک میلیارد نفر را در بیش از ۱۶۰ کشور متحد می‌کند تا آگاهی از نیاز به مراقبت، آموزش و منابع برای حمایت از افراد مبتلا به دیابت را افزایش دهد.

اعتماد با بیان اینکه افزایش شیوع بیماری دیابت در جهان در سال‌های اخیر این بیماری را به بزرگترین اپیدمی تاریخ تبدیل کرده است، خاطرنشان کرد: بیش از ۵۳۷ میلیون بزرگسال (۲۰ تا ۷۹ سال) از مردم جهان مبتلا به دیابت هستند.

وی همچنین گفت: پیش بینی می‌شود تا سال ۲۰۴۵ تعداد بیماران بزرگسال به ۷۸۳ میلیون نفر برسد. بیش از ۱.۲ میلیون کودک و نوجوان در جهان مبتلا به دیابت نوع یک هستند. در هر ۵ ثانیه یک نفر به علت دیابت یا عوارض ناشی از آن جان خود را از دست می‌دهد.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه در سال ۲۰۲۱ بیش از ۶.۷ میلیون نفر به دلیل دیابت جان خود را از دست داده‌اند، افزود: از سوی دیگر، ۵۴۱ میلیون نفر در جهان دچار اختلال تحمل گلوکز هستند که در صورت عدم مداخله موثر و به موقع، اغلب آنها مبتلا به دیابت خواهند شد.
در ایران ۷.۵ میلیون نفر مبتلا به دیابت هستند

اعتماد درخصوص شیوع دیابت در ایران، بیان کرد: در کشور ما حداقل ۱۴.۱۵ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال مبتلا به دیابت هستند و تعدادشان بیش از ۷.۵ میلیون نفر برآورد می‌شود؛ حداقل ۷۵ درصد افراد دیابتی در کشورمان از بیماری خود آگاه اند.
برگزاری هفته ملی اطلاع رسانی دیابت در کشور 

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت از برگزاری هفته ملی دیابت در کشور خبر داد و گفت: در سال جاری نیز به منظور آگاهی عموم جامعه درباره بیماری دیابت و تاکید بر اهمیت مراقبت دیابت روز‌های ۱۹ لغایت ۲۵ آبان ماه به عنوان هفته ملی دیابت نامگذاری شده است.

وی عنوان کرد: شعار روز جهانی دیابت در سال ۲۰۲۴ که اولین سال از دوره کمپین سه ساله ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۶ است، «Diabetes and Well-being» است، با توجه به ترجمه فارسی Well-being که معانی مختلفی همچون رفاه، تندرستی و سلامت جسم و روح را در بر می‌گیرد، ترجمه شعار امسال طبق نظر گروهی از صاحبنظران "با دیابت خوب زندگی کنیم" انتخاب شد. کمپین امسال بر اهمیت مراقبت همه جانبه دیابت دلالت دارد. تلاش برای ارتقای سلامت جسمی و روحی افراد دیابتی نیازمند دیدگاه جامع نگر کلیه ارائه دهندگان خدمات سلامت و نیز خود فرد دیابتی است.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: توانمندسازی افراد دیابتی برای شناخت وضعیت جسمی و روحی شان و آگاهی از اینکه این شرایط دائمی است، برای حفظ پایبندی به درمان الزامی است، اما به دلیل همراهی همیشگی این شرایط با فرد دیابتی، حفظ و ارتقای سلامت روان نیز به اندازه سلامت جسم اثر دارد و مهم است. وظیفه تیم ارائه کننده خدمات مراقبت دیابت در کنار حفظ کنترل متابولیک، کمک به حفظ سلامت روان این افراد است.
روزشمار هفته ملی دیابت 

وی در ادامه به تشریح عناوین هفته ملی دیابت پرداخت و گفت: شنبه ۱۹ آبان با عنوان دیابت و سلامت روان، یکشنبه ۲۰ آبان با عنوان دیابت و خود مراقبتی، دوشنبه ۲۱ آبان با عنوان پیش دیابت و پیشگیری از دیابت، سه شنبه ۲۲ آبان با عنوان دیابت و پیشگیری از عوارض، چهارشنبه ۲۳ آبان با عنوان با دیابت خوب زندگی کنیم، پنج شنبه ۲۴ آبان با عنوان دیابت و نقش سیاستگذاران، جمعه ۲۵ آبان با عنوان دیابت و شیوه زندگی سالم (تغذیه و فعالیت بدنی)، نامگذار‌ی شده است.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، اعتماد خاطرنشان کرد: در طول هفته ملی دیابت دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر با همکاری مرکز روابط عمومی، دفتر آموزش و ارتقای سلامت، دفتر بهبود تغذیه، دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس، معاونت درمان و دانشگاه‌های علوم پزشکی، انجمن‌های دیابت، سازمان شهرداری ها، فدراسیون ورزش‌های همگانی، وزارت آموزش و پرورش و شرکت‌های داروسازی، فعالیت‌ها و برنامه‌های متعددی به منظور ارتقای آگاهی عمومی در زمینه بیماری دیابت برگزار خواهند کرد.

وی ادامه داد: به معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی توصیه می‌شود که با مد نظر قرار دادن نام روز‌های هفته، با حمایت ذینفعان و کمک سایر سازمان ها، برنامه‌های مناسبی را در طول این هفته اجرا کنند. اجرای برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی، برگزاری کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی دیابت به صورت حضوری و مجازی، کنفرانس‌های خبری، چاپ مقالات در روزنامه‌ها و مجلات و فعالیت‌های مختلف دیگر برای کودکان و نوجوانان، برخی از مهم‌ترین برنامه‌هایی هستند که پیشنهاد می‌شود در روز‌های این هفته اجرا شود.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز