سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۰
کد خبر: ۶۵۷۶۱۸
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۰ - ۱۹ آبان ۱۴۰۳
روایت‌های رئیس جمهور از پشت پرده اتفاقات به چه منظور است؟

افشاگری‌های پزشکیان؛ گاف یا تاکتیک؟

پزشکیان روز پنجشنبه در دیدار با هیئت رئیسه جبهه اصلاحات، یک بار دیگر به فرآیند انتخاب وزرا و مقامات دولت اشاره کرد و گفت:« در فرآیند انتخاب وزرا تلاش‌های زیادی شد که به وفاق و همدلی برسیم و در مجموع نتایج بد نبود و انصافاً باید از همراهی‌های رئیس و نمایندگان مجلس و نیز رئیس قوه قضائیه در این زمینه تشکر کنم
روزنو :

افشاگری‌های پزشکیان؛ گاف یا تاکتیک؟

همدلی| «رهبر انقلاب گفتند خانم صادق مالواجرد در لیست باشد. من می خواهم بگویم هماهنگ شدیم اینجا آمدیم شما از من بپذیرید. همه وزرای پیشنهادی هماهنگ شدند و آمدند. برخی ها که تفاهم نبود وارد لیست نکردیم... آقای سید عباس صالحی (وزیر پیشنهادی ارشاد) قبول نمی‌کرد وارد کابینه شود، این موضوع را به رهبری گفتم ایشان تماس گرفت و فرمودند ایشان به دولت بیایند.» این سخنان عجیب مسعود پزشکیان در هنگام دفاع از کابینه پیشنهادی خود برای بسیاری از پیگیران سیاست در ایران شوک‌آور بود. موضوعی که اگرچه از سوی برخی از مخالفان کابینه، سوءاستفاده از نام رهبری برای تحت تاثیر قرار دادن مجلس بود، اما از سوی بسیاری دیگر نوعی «افشاگری» از سازوکار و تعیین وزرا در جمهوری اسلامی بود.


اگرچه برخی از تحلیل‌گران این موضوع را نوعی« گاف» پزشکیان ارزیابی کردند. این موضوع اما از سوی پزشکیان ادامه پیدا کرد. او چند روز پیش در آیین تجلیل از فعالان طرح جهش تولید در دیم‌زار‌ها  نیز پرده ای دیگر از این شیوه را نمایان کرد  و در خشی از سخنان خود گفت:«دیروز برادران سازمان برنامه و بودجه به من گفتند ترکمنستان حاضر نیست درباره‌ی گاز با دولت ما قرارداد ببندد، می‌گویند دولت پول نمی‌دهد و می‌گویند به این علت با بخش خصوصی قرارداد می‌بندیم. البته قصد نبود این موضوع رسانه‌ای شود که البته الان رسانه‌ای شد!»


پزشکیان روز پنجشنبه نیز یک بار دیگر از این شیوه بهره برد تا برخی ناگفته‌ها را ان گونه که خود صلاح می داند برای مردم بازگوید.


پزشکیان روز پنجشنبه در دیدار با هیئت رئیسه جبهه اصلاحات،  یک بار دیگر به فرآیند انتخاب وزرا و مقامات دولت اشاره کرد و گفت:« در فرآیند انتخاب وزرا تلاش‌های زیادی شد که به وفاق و همدلی برسیم و در مجموع نتایج بد نبود و انصافاً باید از همراهی‌های رئیس و نمایندگان مجلس و نیز رئیس قوه قضائیه در این زمینه تشکر کنم. البته از همان ابتدا یک گروه نمی‌خواستند ما به نتیجه برسیم و هنوز هم تلاش‌هایی می‌کنند. در نهایت در فرآیند انتخاب وزرا و کسب رای از مجلس موفق بودیم، چنان که میانگین رأی وزرا در تاریخ مجلس بی‌سابقه بود.»


پزشکیان به فرآیند انتخاب استانداران در دولت اشاره کرد و گفت:«در انتخاب استانداران که هنوز هم ادامه دارد و جلسات زیادی برای آن برگزار می‌شود، تلاش بر این بوده است که به اجماع برسیم. همان‌طور که می‌دانید نهادهای مختلفی در انتصابات نظر دارند و اگر با این نهادها به نتیجه نمی‌رسیدیم، نمی‌توانستیم استاندار اهل سنت انتخاب کنیم، یا در استان‌هایی مانند سیستان و بلوچستان و کردستان از افراد محلی به عنوان استاندار استفاده کنیم و این دستاورد بزرگی است.»


به نظر می‌رسد تکرار این گونه روایت‌ها از پشت پرده برخی اتفاقات از سوی مسعود پزشکیان را دیگر نتوان «گاف» ارزیابی کرد. برای او چند هدف می‌توان برشمرد:
1-او چنانکه در جلسه دفاع از کابینه به رایزنی خود با رهبر انقلاب اشاره کرد، به قصد قانع کردن مخالفان پر سر وصدای خود و همراه کردن بخشی دیگر از نهادهای اصلی نظام این روایات را ارائه می‌دهد. سخنان او درباره همراهی برخی نهادها با استانداران اهل سنت نیز در همین زمینه قابل ارزیابی است.


2- پزشکیان با همراهی برخی نهادهای اصلی نظام در صدد القای این نکته است که تغییرات جدید در مدیریت کشور و گشودن برخی باب‌ها که تاکنون بسته مانده بود، سیاست نظام است و صرفا به دولت پزشکیان محدود نیست.


3-پزشکیان رندانه می‌خواهد به این پیام را به همگان ارسال کند که فرقی نمی کند چه کسی رئیس جمهور است، تصمیم‌ها در جای دیگری گرفته می‌شود. احصاء این هدف برای پزشکیان البته از سوی مخالفان نظام صورت گرفته و در فضای مجازی ورسانه‌های مخالف نظام تبلیغ می‌شود. موضوعی که البته در این جا مورد غفلت قرار گرفته این است که این گزاره می‌تواند نوعی خودزنی از سوی پزشکیان باشد.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز