سایت روزنو | روزنو | Roozno

به روز شده در: ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۲۵
کد خبر: ۶۵۹۲۲۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۵ - ۲۶ آبان ۱۴۰۳

ضدایرانی ترین و جنگی‌ترین تیم در کابینه ترامپ

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، در روزهای پس از انتخابات چندین گزینه مورد نظر خود را برای تصدی پست‌های کلیدی در دولت آینده ایالات متحده معرفی کرده است.
روزنو :
ضدایرانی ترین و جنگی‌ترین تیم در کاخ سفید/ معرفی کابینه ترامپ

 او پس از پیروزی هفته گذشته با مشاوران، نزدیکان، ‌و تیم انتقالی، در «مار آرلاگو» در حال بررسی و تدوین سیاست‌های دوره دوم ریاست‌جمهوری خود است. در این گزارش مروری داریم بر تعدادی از چهره‌هایی که برای حضور در دولت دونالد ترامپ دعوت شدند یا رسانه‌هابه نقل از منابع خود از حضور آنها در کابینه خبر می‌دهند.

جان رتکلیف رئیس سازمان سیا

جان رتکلیف که از متحدان نزدیک ترامپ بود، در پایان اولین دوره ریاست جمهوری جمهوری خواهان به عنوان مدیر اطلاعات ملی فعالیت می‌کرد. رکلیف در این نقش بارها از سوی دمکرات‌ها و مقامات اطلاعاتی سابق متهم شد که اطلاعات طبقه‌بندی شده را برای استفاده ترامپ و متحدان جمهوری‌خواهش برای حمله به مخالفان سیاسی از جمله بایدن از حالت طبقه‌بندی خارج کرده است. این چهره سیاسی که در سال ۲۰۱۹ ـ دولت اول ترامپ ـ با استیضاح او مخالفت کرده بود بارها به منتقدان ترامپ حمله کرده است.

ایلان ماسک وزارت کارآمدی دولت آمریکا

دونالد ترامپ ماسک میلیاردر و مدیرعامل شرکت تسلا را به وزارت کارآمدی دولت آینده آمریکا منصوب کرده است. ترامپ گفته این وزارتخانه قرار است خارج از دولت مشاوره داده و در عین حال با کاخ سفید و دفتر مدیریت و بودجه برای پیشبرد اصلاحات ساختاری در مقیاس بزرگ همکاری کند. ماسک در جریان رقابت‌های انتخاباتی میلیون‌ها دلار برای حمایت از کمپین ریاست جمهوری ترامپ کمک کرد.

پیت هگست وزیر دفاع دولت آمریکا

دونالد ترامپ در تازه‌ترین انتصاب خود پیت هگست را به عنوان رئیس وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) معرفی کرده است. این مرد ۴۴ ساله یکی از مجریان برنامه فاکس نیوز است و از سال ۲۰۱۴ با این شبکه همکاری می‌کند. هگست نظامی سابق در افغانستان، عراق، خلیج گوانتانامو و کوبا حضور داشته است.

کریستی نوم وزیر امنیت داخلی آمریکا

کریستی نوم فرماندار جمهوری‌خواه داکوتای جنوبی، را به عنوان وزیر امنیت داخلی دولت آینده مهرفی کرده است، سازمانی که بر مرزهای آمریکا نظارت دارد. نوم اولین فرماندار آمریکا بود که نیروهای گارد ملی را برای کمک به تگزاس برای جلوگیری از ورود مهاجران و پناهجویان به آمریکا فرستاد. نوم پس از امتناع از اجباری کردن استفاده از ماسک در سراسر ایالت داکوتای جنوبی در طول همه‌گیری کرونا خبرساز شد.

الیز استفانیک، نماینده آمریکا در سازمان ملل

استفانیک سال‌هاست که یکی از قوی‌ترین حامیان ترامپ در کنگره به شمار می‌رود. او در سال ۲۰۲۰ با استناد به ادعاهای ترامپ مبنی بر تقلب در انتخابات، از پذیرش نتیجه انتخابات سر باز زد. این نماینده ۴۰ ساله کنگره سال ۲۰۲۱ میلادی پس از برکناری لیز چنی به دلیل انتقاد از ترامپ به دلیل ادعاهای دروغین تقلب در انتخابات ۲۰۲۰، ریاست کنفرانس جمهوری خواهان مجلس نمایندگان را بر عهده گرفت. او در حالی نماینده آمریکا در سازمان ملل شده که به عنوان یکی از مخالفان دوآتشه این سازمان شناخته می‌شود.

تام هومن مسئول نظارت مرزی و اخراج مهاجران غیرقانونی

ترامپ اوایل هفته جاری تام هومن ۶۲ ساله را به‌عنوان مسئول کنترل مرزهای آمریکا معرفی کرد. این انتخاب از آن جهات اهمیت دارد که دولت جدید وعده داده بزرگترین عملیات اخراج مهاجران در تاریخ آمریکا را رقم خواهد زد. هومن به‌دلیل دفاع از سیاست تحمل صفر ترامپ پیشین که به جدایی هزاران والدین مهاجر از کودکان خود شده بود به طور گسترده مورد انتقاد قرار گرفته است.

استفان میلر معاون سیاست‌گذاری کاخ سفید

در حالی که ترامپ به طور رسمی انتصاب میلر را اعلام نکرده، جی دی ونس معاون رئیس جمهور منتخب این انتصاب را تائید کرده است. میلر، ۳۹ ساله، یک مشاور تندرو و ضد مهاجرت ترامپ است که به تدوین برخی از برجسته‌ترین سیاست‌های رئیس جمهور سابق در دوره اول ریاست جمهوری خود، مانند جدایی خانواده های مهاجر کمک کرده است. میلر از جمله چهره‌هایی است که در اجرای قانون محدودیت ورود مسلمانان به آمریکا در دولت پیشین ترامپ نقش به سزایی داشت.

سوزی وایلز رئیس دفتر کاخ سفید

وایلز مشاور ارشد کمپین انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۲۴ و یکی از اعضای مورد اعتماد تیمش بود. وایلز پیشتر نیز به ران دیسانتیس چهره جمهوری‌خواه کمک کرد تا در اولین انتخابات ایالتی خود پیروز شود. جمهوری‌خواهان وایلز را فردی وفادار به ترامپ می‌دانند. استفن میلر سابقه همکاری با تعدادی از سیاست‌مداران برجسته آمریکایی از جمله سناتور جف سشنز را در کارنامه حرفه‌ای خود دارد و چهره‌ای راست‌گرا و ضد مهاجرت محسوب می‌شود. او طراح اصلی برنامه‌هایی مانند «ممنوعیت سفر به آمریکا» و جدا کردن فرزندان مهاجرین غیرقانونی از خانواده‌ها در دوره نخست ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ بود.

مایک هاکبی سفیر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی

مایک هاکبی فرماندار سابق آرکانزاس و از حامیان سرسخت رژیم صهیونیستی به شمار می‌رود که بارها آشکارا از حق رژیم صهیونیستی برای کنترل سرزمین های اشغالی فلسطین دفاع کرده است. هاکبی در طول دوران فعالیت سیاسی خود چندین بار به شهرک‌های صهیونیست نشین در کرانه باختری اشغالی که طبق قوانین بین المللی غیرقانونی تلقی می‌شوند، سفر کرده است.

لی زلدین رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست آمریکا

لی زلدین هیچ تجربه زیست محیطی ندارد اما حامی وفادار رئیس جمهور منتخب بوده است. این مرد ۴۴ ساله که نماینده سابق کنگره آمریکا از نیویورک است، متعهد شده از طرح ترامپ برای مقررات زدایی از مصوبات استخراج انرژی و کاهش تشریفات نظارتی حمایت کند. ترامپ در طول مبارزات انتخاباتی خود بارها از حمایت دولت بایدن از خودروهای برقی و محدودیت در حفاری نفت و گاز انتقاد کرده است.

برایان هوک

مهم ترین نامی که این روزها در حوزه سیاست خارجی دولت دوم ترامپ شنیده می شود «برایان هوک» است. هوک در دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ مسئول بخش ایران وزارت امور خارجه ایالات متحده بود. بسیاری او را معمار سیاست «فشار حداکثری» و مسئول خروج آمریکا از برجام و حوادثی که پس از آن روی داد، می دانند (درباره هوک اینجا را ببینید). حالا برایان هوک، مسئول تیم انتقالی ترامپ در وزارت خارجه آمریکا شده و احتمالا تیم جدید وزارت امور خارجه آمریکا را خواهد چید. با توجه به سیاست های ضد ایرانی هوک، احتمال تشکیل یک تیم به شدت تندرو و ضد ایرانی در ساختمان وزارت امور خارجه آمریکا زیاد است.

مارکو روبیو

شایعات گویای این است که مهم ترین گزینه هوک و ترامپ برای تصدی پست وزارت امور خارجه «مارکو روبیو» است.  مارک روبیو سناتور ایالت فلوریدا در سنای ایالات متحده آمریکا از حزب جمهوری‌خواه است و عقایدی به شدت تند دارد. او یکی از مخالفان جدی ایران است و باورهای خشن و تندی هم نسبت به حماس و مقاومت دارد.

بسیاری روبیو را پدر سیاست تقابلی در آمریکا می دانند. او به شدت مخالف عادی سازی روابط آمریکا با دشمنانش است. روبیو فردی است که بیشترین مخالفت را با عادی سازی روابط با کوبا و کره شمالی داشت و موافق نابودی برجام و ایجاد کمپین فشار حداکثری علیه تهران بود. روبیو به مراتب از هوک تندروتر است و بر خلاف بسیاری از جمهوری خواهان موافق حمله هوایی به تاسیسات هسته ای ایران است.

الیز استفانیک

با وجود تندرو بودن روبیو، نباید گمان کرد که او تنها عضو تیم تندرو ترامپ در وزارت امور خارجه خواهد بود. «الیز استفانیک» یکی دیگر از اعضای تیم تندرو ترامپ خواهد بود. او به ‌تازگی در رسانه ‌های آمریکایی به‌ عنوان سفیر واشنگتن در سازمان ملل معرفی شده است.

نکته جالب در رابطه با این نماینده جمهوری خواه کنگره این است که چند روز پیش از رسانه ‌ای شدن خبر مسئولیت جدیدش، در توییتی ضد ایرانی نوشت: «آمریکا آماده بازگشت به سیاست فشار حداکثری رئیس جمهور ترامپ بر ضد ایران است. برای مدت طولانی، دشمنان ما به خاطر ضعف دولت جو بایدن و کامالا هریس جسورتر شده‌اند. با رئیس‌جمهور ترامپ، «برقراری صلح از طریق قدرت» برگشته است.»

مایکل والتز

همچنین، طبق برخی اخبار، مایکل والتز به عنوان «مشاور امنیت ملی کاخ سفید» برگزیده شده است. والتز که یک افسر بازنشسته آمریکایی است، مواضع ضد ایرانی واضحی دارد؛ هر چند برخی معتقدند به اندازه جان بولتون، که مشاور امنیت ملی ترامپ در دور نخست ریاست جمهوری اش بود، نیست. مهم ترین تفاوت این دو در این است که بولتون به اقدامات نظامی علیه ایران اعتقاد داشت اما والتز به فشار حداکثری و سیاسی اعتقاد دارد و تمایلی به اقدام نظامی علیه ایران ندارد.

مایک والتز مشاور امنیت ملی آمریکا

مایک والتز نماینده جمهوری‌خواه فلوریدا که یک چهره ضد ایرانی به شمار می رود مشاور امنیت ملی ترامپ در دولت دوم او خواهد بود. الجزیره نوشته، والتز ۵۰ ساله از سیاستمداران وفادار ترامپ و منتقد برجسته پکن است که بارها از فعالیت چین در آسیا و اقیانوسیه انتقاد کرده و گفته که آمریکا باید برای درگیری احتمالی با چین آماده باشد. والتز از چهره‌هایی بود که بارها از دولت بایدن به دلیل خروج فاجعه بارش از افغانستان در سال ۲۰۲۱ انتقاد کرده است

روبیو به شدت مخالف عادی سازی روابط آمریکا با دشمنانش است. او مخالف احیاء برجام و موافق ایجاد کمپین فشار حداکثری است. روبیو به مراتب از هوک تندروتر است و بر خلاف بسیاری از جمهوری خواهان موافق حمله هوایی به تاسیسات هسته ای ایران است.

همانطور که انتظار می رفت، پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴، با تغییراتی نه چندان خوشایند برای ایران آغاز شد. شواهد گویای این است که ترامپ قصد دارد مسیر پرتنش سال های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ را ادامه دهد.

مهم ترین نشانه و دلیل احیاء این روند، افرادی هستند که نامشان به عنوان سکان داران وزارت امور خارجه و نهادهای بین المللی آمریکا شنیده می شود.

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز