به روز شده در: ۰۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۰
کد خبر: ۶۶۰۹۰۲
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۰ - ۰۴ آذر ۱۴۰۳

پازل تندروها برای زمین زدن دولت

دولت پزشکیان ماه‌‌هاست که در حال فعالیت است؛ اما گویی تندروها و دلواپسان هنوز این مساله را باور نکرده‌اند که دولت رئیسی رفته و دولت پزشکیان روی کار آمده است.
روزنو :

 پازل تندروها برای زمین زدن دولت

بیش از 3 ماه از روی کارآمدن دولت چهاردهم می‌گذرد و می‌توان بر‌آیند 100 روزه‌ای از عملکردها داشت.

 اما مهم‌تر از اینکه دولت در این 100 روز چه عملکردی داشته و گزارش کاری ارائه دهد که آن هم محل بحث است که آیا باید گزارش عملکرد 100 روزه داده شود یا اینکه برنامه‌ها برای پیشبرد و محقق شدن اعلام شود باید به این نکته پرداخت که دولت در این 100 روزه در چه شرایطی آغاز به کار کرده و فقط در همین مدت با چه موانع و مشکلات داخلی و بین‌المللی روبه‌رو بوده است. از اتفاقات و تحولات منطقه‌ای همچون ترور رهبران مقاومت به‌ویژه اسماعیل هنیه در تهران تا جنگ منطقه‌ای و حمله ایران به اسرائیل و تجاوز صهیونیست‌ها و همین اخیرا نیز ماجرای پیش‌نویس قطعنامه شورای حکام توسط تروئیکای اروپایی و تاثیر این اتفاقات بر اقتصاد کشور  باعث شده تا دولت در چنین شرایطی به فعالیت خود بپردازد و شرایط حاضر رقم بخورد. با این حال مسعود پزشکیان و دولتمردانش تلاش کرده‌اند در همین شرایط متلاطم نیز به نحوی کار و مدیریت کنند که بر مشکلات جامعه افزوده نشود و دولت نهایت سعی خود را بر حل مشکلات بگذارد. اما از آنجایی‌که برخی مسائل در اختیار دولت نیست و به طور مشخص و مستقیم تاثیرات خاص خود را روی جامعه می‌گذارد نمی‌توان آن را از چشم دولت دید و به انتقاد از دولت پرداخت. مثلا بالارفتن نرخ ارز یا گرانی خودرو اموری است که شاید از اول کار به دولت مرتبط باشد، اما وقتی در بطن ماجرا فرو برویم در خواهیم یافت که علت‌العلل این مشکلات چه بوده که امروز بر دولت پزشکیان سایه انداخته و بعضا موجبات نارضایتی جامعه از دولت را فراهم آورده است. آنچه مسلم است  دشمنی‌های خارجی و نمود آن بر جامعه مشخص است؛ اما مشکل اصلی دشمنی‌‌ها و مخالفت‌‌های داخلی است که با دولت صورت می‌گیرد و مشخص نیست چه هدفی در پشت‌سر دارد. لذا دولت چهاردهم نیز اگر می‌خواهد در بحبوحه مشکلات و چالش‌های منطقه‌ای و بین‌المللی عنان کار را از دست ندهد باید موضع محکم خود را در قبال اشکال‌تراشان در کار دولت مشخص کند. 

   سیاه‌نمایی علیه دولت

 دولت پزشکیان ماه‌‌هاست که در حال فعالیت است؛ اما گویی تندروها و دلواپسان هنوز این مساله را باور نکرده‌اند که دولت رئیسی رفته و دولت پزشکیان روی کار آمده است. همین مساله نیز باعث شده تا از همان روزهای ابتدایی تاکنون تمام هم و غم خود را در اخلال در کار دولت و تخریب و هجمه به دولتمردان بگذارند و اجازه فعالیت درست بر اساس برنامه‌ها و اهداف ندهند. گویی برنامه‌ای جز انتقادات تخریبی و مسدود ساختن مسیر پیش روی دولت ندارند. روز گذشته «جوان» با اشاره به این مساله که کار مقامات ارشد اجرایی شده واگویه مشکلات بدون ذکر راه‌حل‌ها و القای اینکه مشکلات راه‌حل در دسترسی ندارد، نوشت:‌ «مردم خانه‌های‌شان مانند برخی دولتمردان ژنراتور خانگی ندارد که خاموشی را راحت تحمل کنند. سفره‌شان هر روز کوچک‌تر می‌شود». یا حجت‌‌ا... عبدالملکی وزیر مستعفی دولت سیزدهم درخصوص تاخیر در پرداخت در یارانه نوشت: «یارانه دهک‌های چهارم تا نهم واریز نشده، اما مهم نیست، در عوض براساس مصوبه جدید دولت، مدیران در سفرهای خارجی حق ماموریت‌شان را ارزی دریافت خواهند کرد! فرق می‌کند چه کسی رئیس‌جمهور باشد». هر چند که در پاسخ وی حمیدرضا علیمی‌، مداح معروف  نوشت: «اگر اعتماد به‌نفس شما را کاکتوس داشت سالی ۱۲ بار زعفران می‌داد». متاسفانه در مقابل چنین فعالیت‌هایی شائبه‌ای وجود دارد که تندروهایی مانند افراد گفته شده نتوانسته‌اند از آن رها شوند و اینکه این تحرکات بیشتر شخصی است نه مبتنی بر منافع ملی وگرنه چرا باید به دولتی که 100 روز از آغاز به کارش می‌گذرد و مورد تایید بزرگان نظام هم هست، اینطور بی‌محابا تاخت؟ به سختی می‌توان باور کرد که حافظه فعالان سیاسی اینطور ضعیف باشد. این جریانات حتی به صحبت‌های مقام معظم رهبری که فرمودند: «موفقیت دولت موفقیت نظام است» نیز وقعی ننهاده‌اند و برای تخریب دولت از هم پیش می‌گیرند. 

   موج‌سواری مخالفان 

 یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ارتباط با فشارهای تندروها به دولت اظهار داشت: انتظار نداریم که مخالفان دولت هوای دولت را داشته باشند. در حال حاضر نیز اتفاق خاصی نیفتاده که علیه دولت الم‌شنگه‌ای به راه بیندازند. اتفاقا من فکر می‌کنم همین که اتفاقی نیفتاده خودش اتفاق مطلوبی است. فراموش نکنیم در این 3 ماهی که گذشت و دولت به فعالیت پرداخت به لحاظ سیاست خارجی بسیار پرچالش بود در حالی که در داخل فضای بسیار آرامی ‌داشتیم که بخشی از آن مدیون رویکرد آقای پزشکیان بر مبنای وفاقی بوده که مطرح کرد و درمقابل افرادی در جناح مقابل و دستگاه‌های دیگر که این وفاق را پذیرفتند.  احمد شیرزاد به «آرمان ملی» گفت: اگر آقای پزشکیان در این 100 روز هیچ کاری نکرده باشد همین که فضای جامعه را آرام نگه داشته باید نمره بسیار خوبی به او داد. تلاش آقای پزشکیان و دولتش این است که ناترازی‌هایی که وجود دارد برطرف شود. نکته مثبت دیگری که می‌توان در خصوص دولت پزشکیان گفت اینکه ترجیع‌بندی که همه دولت‌ها همه مشکلات را به گردن دولت قبلی می‌افکندند را در این دولت نمی‌شنویم. در حالی‌که واقعیت در دولت قبلی و تا همین اواخر تمام محور گفت‌وگوها و سخنرانی‌های وزرا دولت قبل بود. اما الان ضمن اینکه مشکلات بیان می‌شود کمتر روی این مساله تکیه می‌شود و خود مردم می‌توانند بفهمند که چه بخشی از مشکلات به دولت‌های قبل و چقدر به این دولت باز می‌گردد. نماینده مجلس ششم بیان کرد: آنچه که من از عملکرد آقای پزشکیان در می‌‌یابم این است که تنها دغدغه‌اش این نیست که دور بعد رای می‌آورد یا نه. این نوع حملات و فشارهایی هم که از سوی تندروها به آقای پزشکیان و دولت وارد می‌شود ناجوانمردانه است، چون خودشان می‌دانند که ریشه مشکلات در کجا است؛ اما این دولت را تحت فشار می‌گذارند. شیرزاد تصریح کرد: اینکه تصمیم یا اقدامی‌ از سوی دولت انجام شد موج‌سواری رسانه‌های دیگر کاملا نابه‌جاست. 

منبع : آرمان ملی 

ویژه روز
عکس روز
خبر های روز